• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

12.04.2023

06:29

"DELIJE" U TRANSU, ZVEZDA VRAĆA REPREZENTATIVCA NA "MARAKANU"! Srpski šampion cilja veliko pojačanje za narednu sezonu!

Starsportphoto

Crvena zvezda

"DELIJE" U TRANSU, ZVEZDA VRAĆA REPREZENTATIVCA NA "MARAKANU"! Srpski šampion cilja veliko pojačanje za narednu sezonu!

Podeli vest

Crveno-beli žele da angažuju levog beka Mihaila Ristića, ali se nadaju da će povremeni reprezentativac raskinuti ugovor sa Benfikom i doći na "Marakanu" kao slobodan igrač

Čelnici Crvene zvezde pokušaće na leto da vrate povremenog reprezentativca Srbije Mihaila Ristića (27), saznaje Informer.

Levi bek, koji je nastupao za crveno-bele do 2017. godine, trenutno je član Benfike, ali je od početka sezone odigrao ukupno 187 minuta. Sakupio je 108 minuta u šest prvenstvenih utakmica na kojima je dao jedan gol i upisao asistenciju, a još 78 minuta odigrao je u dve utakmice Kupa Portugala, dok u Ligi šampiona nije odigrao ni minut u grupi, a za nokaut fazu nije ni registrovan.
To je ključni razlog zbog kog bi želeo da napusti lisabonske "orlove", a crveno-beli će pokušati da iskoriste priliku i vrate ga na "Marakanu".

Hoće ga za džabe

Nama ne pada na pamet da plaćamo obeštećenje za igrača koji je u Benfiku stigao kao slobodan igrač i pritom sedi na klupi
Izvor iz Zvezde

Odgovara i Portugalcima

Prema rečima našeg izvora upućenog u dešavanja, ideja je da Ristić pokuša da dobije raskid ugovora u svom klubu, pa bi u Crvenu zvezdu došao kao slobodan igrač.

- Ristić je pre skoro godinu dana otišao u Benfiku besplatno i za to vreme odigrao je samo osam utakmica i dao jedan gol uz jednu asistenciju. Jasno je da sedi na klupi i gubi vreme, a u najboljim je igračkim godinama. I on bi voleo da ode. Nama ne pada na pamet da plaćamo obeštećenje za igrača koji je u Benfiku stigao kao slobodan igrač i pritom sedi na klupi. Nadamo se da će on uspeti da dogovori raskid ugovora, jer i Benfiki odgovara da ga skine sa budžeta. Onda bismo mu ponudili uslove za koje se nadamo da bi ih prihvatio - objašnjava naš izvor iz kluba.

Ristić je u Benfiku prešao iz Monpeljea prošlog leta uz obećanje da će biti standardni prvotimac. Ideja lisabonskog kluba je bila da prihvati ponudu Barselone za levog beka Aleksa Grimalda i da se tako otvori mesto za Ristića, ali je poslednjeg dana prelaznog roka propao transfer bivšeg mladog reprezentativca Španije na "Kamp nou". Tako je Grimaldo ostao u Benfiki i zakucao Ristića za klupu.
Ljudi koji vode računa o Ristićevoj karijeri veruju da je predstojeći prelazni rok pravi momenat da igrač ode u neki klub iz najjačih evropskih liga, ali adut Crvene zvezde je igranje u Ligi šampiona. Na "Marakani" su takođe vrlo zainteresovani da vrate "svoje dete".

Foto: Starsportphoto

Mihailo Ristić se vraća na "Marakanu"

Sezona bez poraza

Fudbaleri Crvene zvezde završili su bez poraza prvi deo sezone u Superligi Srbije. Oni su u ponedeljak uveče pred praznim tribinama "Marakane" savladali Radnički iz Kragujevca 2:0 i tako zaokružili takozvani regularni deo sezone od 30 utakmica bez ijednog izgubljenog meča.

- To je lep podatak, ali ništa nam ne znači ako ne nastavimo da igramo u istom ritmu, sa istom željom i borbenošću - poručio je trener Miloš Milojević.


- Mi imamo Azarova i Rodića, ali dobro bi nam došao još jedan levi bek. Kad počnu utakmice Lige šampiona, biće naporan ritam i želeli bismo da na svakoj poziciji budemo pokriveni sa dovoljnim brojem kvalitetnih igrača. Ristić će sigurno imati i ponude drugih klubova, ali sa Zvezdom bi igrao u Ligi šampiona. Uz to, vratio bi se u svoju zemlju, u svoj grad i u klub koji voli - zaključuje naš sagovornik.

Dugo koketiraju

Crveno-beli su i prošle godine razmišljali o Ristiću kad mu je istekao ugovor sa Monpeljeom. Tada nije bilo realno da ga Zvezda angažuje jer je Ristić u tom trenutku bio standardan reprezentativac, imao je dobru sezonu iza sebe i očekivalo se da napravi transfer u daleko jaču ligu od naše. Sad se situacija promenila i za Zvezdu i za igrača koji nikad nije krio želju da ponovo obuče crveno-beli dres.

- Na Zvezdu gledam drugačije u odnosu na druge klubove. Zvezda je moja emocija, moj život. Zvezdi nikada ne bih mogao da kažem "ne"! Koliko je realno da se vratim, ne znam, ali sve je otvoreno. Da je bilo kontakta, bilo je. Da je bilo priče, jeste - rekao je Ristić prošlog leta.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Nulandova je organizovala puč u Kijevu, a sad je i otkrila da SAD nisu htele da Ukrajina razgovara sa Rusijom!
Može li jasnije

Nulandova je organizovala puč u Kijevu, a sad je i otkrila da SAD nisu htele da Ukrajina razgovara sa Rusijom!

Ukrajina nikada nije bila u poziciji da postigne povoljno rešenje za okončanje dugotrajnog sukoba sa Rusijom, tako da Vašington zapravo nikada nije ohrabrivao Kijev da pregovara sa Moskvom, tvrdi bivša zamenica američkog državnog sekretara za politička pitanja Viktorija Nuland, koja slovi kao i jedan od organizatora puča, odnosnio obojene revolucije u Kijevu 2014. godine.

13.05.2024

17:06

Zabava

56.Majska izložba Ulupuds-a
Kultura

56.Majska izložba Ulupuds-a

56. Мајска изложба под слоганом „Генеза“ представиће радове уметника примењене уметности, који су, кроз различите медије, приказали свој поглед на свет. Имајући у виду да је презентација различитих дисциплина приоритна, с обзиром на распрострањеност примењене уметности у свакодневном животу (и култури генерално), овогодишњу Мајску изложбу ће посетиоци моћи да сагледају као целину која даје увид у иновативне методе уметничког деловања у савременом друштву.

13.05.2024

15:46

Најава 56. Мајске изложбе "Генеза"
Kultura

Најава 56. Мајске изложбе "Генеза"

56. Мајска изложба под слоганом Генеза представиће радове уметника примењене уметности, који су, кроз различите медије, приказали свој поглед на свет. Имајући у виду да је презентација различитих дисциплина приоритна, с обзиром на распрострањеност примењене уметности у свакодневном животу (и култури генерално), овогодишњу Мајску изложбу ће посетиоци моћи да сагледају као целину која даје увид у иновативне методе уметничког деловања у савременом друштву.

13.05.2024

10:31

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Jagnje na sto načina! Piroćanci znaju kako
Srbija

Jagnje na sto načina! Piroćanci znaju kako

Tradicionalna manifestacija za ljubitelje vrhunske jagnjetine sa Stare planine - "Jagnjijada" u pirotskom selu Krupac, biće održana narednog vikenda, 18. i 19. maja u dvorištu seoske škole u ovom selu.

12.05.2024

11:00