• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.05.2023

17:30 >> 20:26

ZVEZDINA TOTALNA DOMINACIJA! Crveno-beli preživeli BAČKU TOPOLU i plasirali se u FINALE! Još 90 minuta do ISTORIJE! (VIDEO)

Starsportphoto©

Crvena zvezda

ZVEZDINA TOTALNA DOMINACIJA! Crveno-beli preživeli BAČKU TOPOLU i plasirali se u FINALE! Još 90 minuta do ISTORIJE! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u finale Kupa Srbije gde će se boriti za treću uzastupnu duplu krunu!

Imaće Crvena zvezda šansu da u finalu Kupa Srbije ispiše istoriju! Izabranici Miloša Milojevića uspeli su da nadigraju TSC u Bačkoj Topoli, plasiraju se u finale najmasovnijeg domaćeg takmičenja gde će imati priliku da dođu do treće uzastupne duple krune - 0:3 (0:1). 

Po rezultatu bi se moglo reći da je Zvezdi bilo "lako" u Bačkoj Topolu, ali dešavanja na terenu govore potpuno suprotno! TSC je prvih 20 minuta razbio crveno-bele i pravo je čudo kako četa Žarka Lazetića nije došla do vođstva na startu utakmice budući da su se šanse pred golom Milana Borjana ređale.  

Foto: Starsportphoto

Već posle dva minuta TSC je poveo protiv Zvezde, strelac je bio Vukić, ali je njegov gol poništen iz VAR sobe budući da je lopta prethodno napustila granice terena. Samo 200 sekundi kasnije, ponovo se oglasio VAR kada je potvrdio odluku glavnog sudije Stanka Ostraćanina i posle starta Milana Borjana dosudio penal za domaći sastav.

Loptu je "na kreč" stavio Vukić, ali ga je Borjan pročitao i uspeo da se iskupi za neoprezan start. Nastavio je TSC svim silama da pristiska poslednju liniju Zvezde i umalo poveo odmah nakon odbranjenog penala. Saša Jovanović je pobegao svojim čuvarima, izašao sam pred golmana gostiju, a onda trapavo šutirao daleko preko gola... Ni tu nije bio kraj pošto je VAR morao da reaguje još jednom i to već u 16. minutu! 

Još jednom je Jovanović bio u centru pažnje kada je pobegao odbrani Crvene zvezde, uspeo je ovoga puta ofanzivac TSC-a da matira Borjana, ali je zbog minimalnog ofsajda njegov gol poništen. Upalilo je to "crveni alarm" u taobru Zvezde koja je u nastavku zaigrala daleko angažovanije i plasirala se u finale Kupa. 

U 20. minutu zabeležili smo i prvu priliku Zvezde kada je Gelor Kanga sa distance pogodio stativu, a isti igrač je samo pet minuta kasnije iznudio penal za crveno-bele. Gabonac je šutirao, lopta je na putu ka golu pogodila Cvetinovića da bi OStraćanin dosudio najstrožu kaznu koju je u vođstvo gostiju pretvorio upravo Kanga. 

Do poluvremena mreže su mirovale, a samo 50 sekundi nakon početka drugog dela igre dogodio se ključan momenat na meču! Cvetinović je ostao u situaciji jedan na jedan sa Pešićem, srušio je štoper TSC-a napadača Zvezde zbog čega je zaradio drugi žuti karton, pa je domaći sastav ostao sa igračem manje već na startu drugog poluvremena. 

Iskoristila je to Crvena zvezda i preko Ivanića i Kangve došla do sigurne pobede u Bačkoj Topoli. Vredi napomenuti da su se izabranici Miloša Milojevića još jednom pošteno ispromašivali, posebno Osman Bukari koji je sredinom drugog poluvremena promašio čitav gol iako je bio u stopostotnoj šansi. 

Crvena zvezda će u finalu Kupa igrati protiv boljeg iz duela Vojvodine i Čukaričkog. Brđani su na Karađorđu vodili sa 2:0 pre nego što je utakmica zbog nevremena prekinuta. 

TSC - CRVENA ZVEZDA   0:3 (0:1)

Strelci: Kanga 36p, Ivanić 56, Kangva 73p
TSC Arena, Bačka Topola    Sudija: Stanko Ostraćanin

TSC: Ilić- Krstić, Cvetinović, Antonić - Stojković, Stojić, Kuveljić, Milosavljević, Petrović - Jovanović, Vukić.
Trener: Žarko Lazetić

Crvena zvezda: Borjan - Vigo, Eraković, Dragović, Azarov - Mijailović, Kanga - Bukari, Ivanić, Katai - Pešić. 
Trener: Miloš Milojević 

UŽIVO: 

Drug poluvreme: 

90. minut - KRAJ! 

82. minut - Dvostruka izmena u Zvezdi. Pešić i Vigo izlaze, na terenu su Rakonjac i Lazar Nikolić.

73. minut - GOOOOOOOOOL! U strelce se upisuje i Kings Kangva iz penala! Svemu je prethodio duel Pešića i Stojića, a iz VAR sobe stigao je signal da se radi o najstrožoj kazni koju je Zvezdin vezista pretvorio u treći gol - 0:3!

71. minut - Promašaj sezone... Kings Kangva je savršeno proigrao Osmana Bukarija koji je sam izašao pred Ilića i promašio čitav gol! 

Foto: Starsportphoto

68. minut - Još jednom preti Mirko Ivanić, iz gotovo iste pozicije, ovoga puta je ofanzivac Zvezde "plasirao" loptu u dalji ugao, ali samo pored gola... Sreća je sada bila na strani TSC-a! 

66. minut - Dobar pokušaj Mirka Ivanića, ali još bolja intervencija golmana Ilića. Ostaje 0:2 za crveno-bele, a Zvezda će imati i peti korner. 

61. minut - Trostruka izmena Žarka Lazetića, umesto Milosavljevića, Vukića i Jovanovića na terenu su Đakovac, Ilić i Vukić. 

56. minut - GOOOOOOOOOOL! Pogađa Mirko Ivanić mrežu Topolčana posle kornera, imaju crveno-beli sada ogromno vođstvo - 0:2!

 

 

55. minut - Još jedna šansa za Zvezdu, ponovo je Pešić bio najviši u skoku nakon centaršuta Azarova, ali je na pravom mestu bio Ilić. 

52. minut - Dobar pokušaj crveno-belih... Ivanić je presekao loptu u opasnoj zoni, proigrao Pešića, ali je napadač Zvezde loše prosledio loptu do Kataija, kupi to Veljko Ilić bez problema! 

48. minut - Pokušao je Aleksandar Katai direktno iz slobodnog udarca da matira Ilića, ali je bio to lak posao za golmana TSC-a, ostaje 0:1!

Foto: Starsportphoto

46. minut - Au kakav početak drugog poluvremena... Cvetinović je morao da ruši Aleksandra Pešića nakon velike greške Stojića! 

46. minut - Počinje drugi deo igre, lopta je za TSC.

Prvo poluvreme:

45. minut - Poluvreme! 

42. minut - Velika šansa za Crvenu zvezdu. Sve su sami uradili Ivanić i Katai. Međutim, iz odlične situacije Ivanić je tukao preko gola.

38. minut - Koškanje Osmana Bukarija i Petrovića nakon što je reprezentativac Gane nešto oštrije startovao, ali se brzo smiruju strasti i utakmica može da se nastavi. 

36. minut - GOOOOOOOOOOOL! Vodi Crvena zvezda golom Gelora Kange iz penala!

34. minut - PENAL! Otišao je Ostraćanin da pogleda snimak, a potom pokazao na belu tačku. Žuti karton dobija Cvetinović... Najstrožu kaznu izvodi Gelor Kanga! 

33. minut - Velika opasnost pred golom TSC-a, tri puta je šutirao Kanga, ali bez uspeha. Ipak, crveno-beli traže penal zbog prvog udarca Gabonca kada je Cvetinović izblokirao pokušaj Zvezdinog veziste. Ići će Stanko Ostraćanin da proveri to...

32. minut - Zanimljiv pokušaj Iraklija Azarovija koji je tražio Aleksandra Pešića u kaznenom prostoru, lak je to posao za Veljka Ilića, golmana TSC-a, ostaje 0:0!

30. minut - Nezgodan duel Kuveljića i Kange na sredini terena, svirao je Ostraćanin faul vezisti TSC-a koji nije zadovoljan odlukom glavnog aribtra... Za sada samo usmena odluka za momka iz Zemuna. 

Foto: Starsportphoto

27. minut - Bez uzbuđenja već neko vreme, uspela je Crvena zvezda da "stane na loptu" i uspori ritam u Bačkoj Topoli! 

23. minut - Još jednom TSC preti Milanu Borjanu, sada je Nikola Kuveljić šutirao sa distance, odlazi lopta pored gola - 0:0!

20. minut - STATIVA! Fantastičan pokušaj Gelora Kange koji je šutirao sa dvadesetak metara, savladao je Gabonac Ilića, ali je njegov udarac zaustavio okvir gola, ostaje 0:0!

17. minut - Nakon nekoliko minuta čekanja oglasio se VAR i potvrdio da je Jovanović bio u ofsajdu! 

15. minut - Poništen još jedan gol TSC-a, ponovo opravdano... Pobegao je Jovanović odbrani crveno-belih, ali je ostao u malom ofsajdu zbog čega je VAR potvrdio odluku glavnog arbitra Ostraćanina - 0:0!

15. minut - Prva prava šansa i za Crvenu zvezdu! Aleksandar Pešić je poslao povratnu loptu do Kataija koji je šutirao sa desetak metara. Odbranio je Ilić nakon čega je Ostraćanin podigao ruku zbog ofsajda...

14. minut - Nakon furioznog početka utakmice na obe strane, ritam je opao. TSC ima posed i konkretniji je, ali se crveno-beli organizovano brane... 

10. minut - Uzvraća i Crvena zvezda, ali daleko manje opasnosti po golmana TSC-a Ilića. Pokušao je Aleksandar Pešić glavom, ipak, lopta odlazi preko gola! 

8. minut - Nova šansa pred golom Milana Borjana! Sada je Jovanović prošao pored Strahinje Erakovića, šutirao iz peterca, ali daleko iznad gola. Imaju crveno-beli mnogo sreće još još uvek TSC nije poveo! 

7. minut - BRANI BORJAN! Kakav početak utakmice u Bačkoj Topoli... Pročitao je kapiten Crvene zvezde nameru Vukića i zaustavio njegov udarac - 0:0!

6. minut - VAR je potvrdio odluku glavnog sudije, pa će TSC imati priliku da iz penala dođe do vođstva! 

6. minut - PENAL! Umesto loptu pokupio je Milan Borjan napadača TSC-a - Vukića! Glavni arbitar Stanko Ostraćanin pokazao je na belu tačku, ali se čeka reakcija VAR sobe...

4. minut - Sada preti i Crvena zvezda preko Aleksandra Kataija, od svega samo korner nakon kog se TSC uspešno brani. 

2. minut - Odmah opasnost pred golom Crvene zvezde, TSC je došao do gola, ali je pogodak Vukića poništen zbog toga što je lopta napustila granice terena. Zanimljiv početak utakmice u Bačkoj Topoli, ostaje 0:0!

1. minut - Utakmica je počela! Sa centra kreću fudbaleri Crvene zvezde...

17:30 - Dobro došli na lajv prenos polufinala Kupa Srbije između TSC-a i Crvene zvezde. Sve detalje sa ove utakmice možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Pravo na Politički Izbor za Pripadnike Romske Nacionalne Manjine u Srbiji
Izbori 2024

Pravo na Politički Izbor za Pripadnike Romske Nacionalne Manjine u Srbiji

Nakon jučerašnjih izbora i pobede Srpske napredne stranke, pripadnici romske nacionalne manjine u Srbiji suočavaju se sa pretnjama zbog svoje podrške ovoj stranci. Ovi incidenti predstavljaju ozbiljno kršenje osnovnih ljudskih prava, posebno prava na slobodan politički izbor, koji je svakom građaninu zagarantovan Ustavom Republike Srbije, piše operska diva Nataša Tasić Knežević, čije saopštenje prenosimo u celosti.

03.06.2024

13:31

Palma slavi pobedu na izborima: Hvala Jagodincima! (FOTO)
Izbori 2024

Palma slavi pobedu na izborima: Hvala Jagodincima! (FOTO)

Na lokalnim izborima u Jagodini ubedljivu pobedu odnela je lista “Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbija - Ivica Dačić – SPS” sa 56,98% glasova, druga je lista “Aleksandar Vučić – Jagodina sutra” 25,47 %, treća “Maja Radojičić – Jagodina zaslužuje bolje” sa 6,49 % i četvrta “Mi snaga naroda – prof dr Branimir Nestorović” sa 4,07%, dok ostale dve liste nisu prešle cenzus. “

03.06.2024

12:17

Vesti

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini
Politika

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini

Delegacija Narodne skupštine Srbije doputovala je danas u Peking, gde će učestovati na Četvrtom sastanku Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa (SK SKNK), jednog od najvažnijih organa vlasti u Narodnoj Republici Kini.

03.06.2024

11:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“
Kultura

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“

Позориште лутака „Пинокио“ ће у среду 05. јуна 2024. године у 20 часова одржати премијеру представе ЗЕЦ И ПАС, у режији Силвана Омерзуа, а реприза представе „Зец и Пас“ ће се одржати у суботу, 08. јуна у 12 часова.

03.06.2024

11:12

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija