• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.06.2023

13:54

CRVENA ZVEZDA ŠAMPION SRBIJE U KOŠARCI! Crveno-beli srušili FMP za 23. titulu, sad kreću po odbranu trona i na Jadranu!

Starsportphoto

Crvena zvezda

CRVENA ZVEZDA ŠAMPION SRBIJE U KOŠARCI! Crveno-beli srušili FMP za 23. titulu, sad kreću po odbranu trona i na Jadranu!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde odbranili su titulu šampiona Srbije, pošto su danas u drugom meču finala Košarkaške lige Srbije savladali FMP iz Železnika sa 82:72.

Crveno-beli su do novog trofeja, osmog uzastopnog u prvenstvu Srbije, došli posle svega dve utakmice.

Podsetimo, pravila su takva da je tim sa Malog Kalemegdana automatski izborio plasman u finale, što je objektivno problem kojem bi morali da se pozabave čelnici domaće košarke. Zvezda je prethodno u petak savladala FMP sa 94:70, pa su današnjom pobedom potvrdili dominaciju u ovom takmičenju.

Foto: Starsportphoto

 

Crveno-belima je ovo 23. titula državnog prvaka, po čemu su poboljšali sopstveni rekord. Podsetimo, Partizan je na drugom mestu sa 21 titulom, ali crno-beli, kao i prošle sezone, nisu želeli da igraju nacionalni šampionat, pa je ekipi Duška Ivanovića bio olakšan put ka tituli.

Na današnjem meču, Zvezda je naišla na veoma jak otpor tima iz Železnika, sve do poslednje četvrtine kada je rutinski odradila posao. FMP je vodio u prvoj četvrtini čak sedam razlike, držao se jako dobro, ali onda su Fakundo Kampaco i saigrači pojačali ritam i okrenuli situaciju na terenu. Već u drugoj četvrtini Zvezda je preuzela vođstvo, ali „panteri“ se nisu predali.

Domaći tim ponovo je poveo u trećoj deonici, u jednom momentu delovalo je da će prelomiti meč u svoju korist i šokirati favorizovanu ekipu Duška Ivanovića. Ipak, Zvezda je na krilima Fakunda Kampaca ponovo preuzela vođstvo i u poslednji deo igre ušla je sa koliko-toliko komotnom prednošću od 61:55.

Foto: Starsportphoto

 

Početak odlučujućeg dela igre bio je u znaku Crvene zvezde, koja je imala devet, pa sedam poena prednosti. Meč je suštinski rešila sredinom četvrte četvrtine, kada je otišla na +12. Do kraja "panteri" su pokušali da se vrate u meč, ali bilo je jasno da neće imati snage za novi nalet. Zvezda je do kraja odradila posao rutinski, išla je na 14, pa 16 poena razlike i tako potvrdila osvajanje osme uzastopne titule u srpskom prvenstvu. Na kraju, konačan rezultat bio je 82:72.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Luka Mitrović sa 16 poena, pratio ga je Ben Bentil sa 14, a po 11 imali su Fakundo Kampaco i Nemanja Nedović.

Crveno-bele sada čekaju mečevi protiv večitog rivala Partizana u finalu ABA lige. Finalna serija počinje sutra, a pobednik će biti tim koji prvi stigne do tri pobede. Termini ostalih mečeva su 15. i 18. jun, a ako bude potrebe za četvrtom i petom utakmicom, termini su 20. i 22. jun. Domaćin u prva dva meča je Partizan, u naredna dva je Crvena zvezda, a ako dođe do majstorice, domaćin će ponovo biti tim Željka Obradovića.

FMP – CRVENA ZVEZDA 72:82 (27:23, 9:20, 19:18, 17:21)

FMP: Mur 2, Stepanović 19, Šaranović 13, Matović 4, Izundu, Bič 5, Pavićević 3, Todorić, Simović 7, Vuković 3, Dženkins 3.

CRVENA ZVEZDA: Kampaco 11, Lazić 3, Martin 2, Nedović 11, Petrušev 3, Kuzmić 2, Lazarević 8, Mitrović 16, Dobrić 6, Ilić 3, Marković 3, Bentil 14.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija