• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.06.2023

11:30 >> 15:18

NEBOJŠA ČOVIĆ OSUDIO UVREDE SA TRIBINA: Svi smo pe*eri, a samo Ostoja nije! (VIDEO)

Tanjug

Crvena zvezda

NEBOJŠA ČOVIĆ OSUDIO UVREDE SA TRIBINA: Svi smo pe*eri, a samo Ostoja nije! (VIDEO)

Podeli vest

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda dao je opširan intervju gostujući na TV Prva u kojem je, između ostalog, osudio vređanje igrača i njihovih porodica sa tribina beogradske "Arene".

Glavna tema razgovora sa Nebojšom Čovićem bila je treća utakmica finalne serije ABA lige između Crvene zvezde i Partizana, koja se igra u nedelju, 17. juna od 20.30 u "Pioniru".

Partizan vodi u seriji sa 2:0 i ima šansu da na "neprijateljskom" tlu proslavi titulu regionalnog takmičenja.

Foto: Starsportphoto

Kevin Panter poručuje "još jedna pobeda do trofeja"

Druga utakmica bila je puna odličnih poteza i jake, dobre košarke, ali su opet u prvi plan izbile uvrede koje su navijači domaćih skandirali na račun igrača i funkcionera crveno-belih, kao i njihovih porodica.

- Uvrede nisu ništa novo, to traje nekoliko godina unazad. Ove sezone je toga bilo i na utakmicama na kojima ne igra Zvezda. Duže vreme pričam o tome. Ono što Partizan i njihove navijače nervira su naša saopštenja, kada iznosimo činjenice. Onda krene lavina dezinformacija, manipulacija sa njihove strane. Ne vidim nikakav razlog, treba biti sportski korektan - smatra Čović.

Prvi čovek crveno-belih ističe da je problem u uvredama koje nisu samo namenjene akterima, već i njihov najbližima.

- Sve mogu da razumem, ja sam učesnik igre, predsednik sam kluba, pa eto vređaju mene. Vređaju predsednika države, na primer - kaže Čović.

- Vučić je pe*er i Čović je, a samo Ostoja nije pe*er, ali nema veze. Ali vređanje porodica, naših i igrača... Nemanja Nedović, koji je reprezentativac ove zemlje, supruga se porodila pre nekih sedam-osam dana, ona doji dete. Cela hala skandira: ‘Nedoviću, žena ti je ku*va‘. To mora javno da se kaže - upozorava Čović.

Predsednik Crvene zvezde navodi veliku ulogu portala i medija koji stoje iza Partizana i "maskiraju" ovu i slične situacije vestima i objavama da su to ispadi pojedinaca.

- Čim se javno pomene ponašanje navijača, krene narativ "Nije to cela hala, to je 500 ljudi". Ono što se takođe pravi globalno, preko njihovih portala iza kojih stoje lukavo, to je da je Zvezda državni projekat, a oni opoziciona avangarda. Sad eto, oni napadaju državu, a dobijaju pare od nje. Taj Obradović ne bi bio u Partizanu da nije bilo predsednika države. Čak ni njihove firme ne bi postojale bez države. S jedne strane imate projektovanje mržnje, sa druge licemerja - ističe Čović.

Foto: Starsportphoto©

Željko Obradović

Dodao je prvi čovek tima sa malog Kalemegdana da ga je razočarala reakcija trenera crno-belih Željka Obradovića koji je pohvalio atmosferu koju su navijači pravili i rekao da nije čuo uvrede na račun supruge Nemanje Nedovića.

- I onda taj trener Partizana izađe, za koga sam ja mislio da mi je prijatelj. Nešto sam mu pomogao možda u životu tamo 95. godine, postavljajući ga za selektora, kada smo iz sankcija uspeli da vratimo reprezentaciju - podseća Čović i pita se kako je Obradović čuo dobro navijanje i osetio atmosferu, a nije upoznat sa vređanjem košarkaša Crvene zvezde Nemanje Nedovića i njegove supruge.

Foto: Starsportphoto

Nemanja Nedović

- Ništa ne očekujem, samo korektno ponašanje. On onda izađe i kaže da je bila korektna atmosfera, da je super. Kada ga pitaju za Nedovića, kaže da nije čuo. Kako to? Kažete da je odlično navijanje, a kada vas pitaju za skandiranje, onda niste čuli. Ni pominjanje Nedovićeve supruge ni supruga drugih igrača. Znam da se to događalo, da su vređani i igrači Partizana od Zvezdine publike, ali Zvezdina publika nije pominjala  porodice košarkaša - završio je Čović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan

pre 10 meseci

Svi su loši i icemerni samo je on i njegovi navijači posteni

Ratko

pre 10 meseci

TI SI GOVNO SMRDLJIVO JEDNO I NISTA VISE KLOSARCINA SMRDLJIVA TAKO SE MOZES PONASATI U TRANVAJ LIGI TOJ GDE IGAJU TVOJA DVA KLUBA ZVEZDA I I FMP ZVEZDA II.... U VISEM RANGU TAKMICENJA TVOJE MFIJANJE NE PROLAZI

Revolution

pre 10 meseci

Niko nije rekao da je covic peder...on je lopov, lavov, prevarant i psihopata....peder nije....

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija