• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.07.2023

16:15

Baharova Zvezda može  mnogo u Ligi šampiona

FK Crvena zvezda

Crvena zvezda

Baharova Zvezda može mnogo u Ligi šampiona

Podeli vest

Crvena zvezda predvođena trenerom Barakom Baharom može mnogo da uradi u Ligi šampiona, poručuju bivši fudbaleri crveno-belih Dušan Anđelković i Aleksandar Luković. Obojica su oduševljeni partijama srpskog prvaka na pripreme u Rusiji, gde je Zvezda na prijateljskom "Pari kupu" pobedila Zenit (2:1), Nefči (4:0) i Fenerbahče (3:1) i osvojila trofej. Takav epilog uneo je euforiju među navijače, koji već vide svoj tim u nokaut-fazi Lige šampiona ili na proleće u Ligi Evrope.

Prema Anđelkovićevim rečima, ne treba očekivati nemoguće stvari, ali srpski klub ima pravo da se nada prolasku grupe.
- Neka Zvezdu pogleda sreća na žrebu, pa će sve biti moguće. Moramo imati u vidu da je ovo jedan od najboljih timova koje je klub imao u poslednje vreme, ali zamislite ako bude igrao protiv Reala ili Bajerna. To je, ipak, viši nivo. Hajde da se nadamo da možemo da prođemo grupu Lige šampiona, pa kako god. Možda ipak malo treba spustiti euforiju i ne nabijati treneru pritisak da mora odmah da napada trofej Lige Evrope - navodi Anđelković.

On ističe da se tačno vidi da su pojačanja planski dovođena i da trener Barak Bahar precizno ima viziju kako najbolje da upotrebi svakog pojedinca.

Foto: FK Crvena zvezda

 

- Nama je kao narodu baš lako da budemo euforični, a ovaj put imamo i razloga. Zvezda izgleda baš moćno. Vidi se i ruka trenera, a vidi se da su igrači planski dovođeni. Tehnički su potkovani, imaju brzinu, jaki su na lopti, fizički su pripremljeni i u dobrim su godinama. Jeste u njih uloženo, ali mala je to cena za ono što je Zvezda dobila. S pravom se ljudi nadaju da ekipa može da bude konkurentna u Ligi šampiona - naglašava Anđelković za Informer.
Prvenstvo Srbije počeće 28. jula, tako da Crvena zvezda još ima vremena za pripreme i prijateljske mečeve. Spektakl se očekuje na "Marakani" 26. jula, kada će gostovati Fiorentina u "generalnoj probi". Do Lige šampiona proći će i nekoliko kola Superlige, pa Bahar može u miru da uigra najbolji tim za elitu.
Nekadašnji štoper, Aleksandar Luković, kaže da kao navijač Zvezde ima razloga za zadovoljstvo.

Foto: Starsportphoto

 

- Ima još vremena do Lige šampiona, biće i pripremnih utakmica i prvenstvenih. Ne bih da licitiram kako će Zvezda proći u Ligi šampiona, ali na osnovu svega viđenog nema razloga da u bilo koji meč uđe sa strahom. Boriće se sa svima, a od žreba mnogo zavisi kakav će biti krajnji domet. U svakom slučaju, ima razloga za optimizam - objašnjava Luković. 

Zvezdine novajlije, koje su pristigle ovog leta, za sad su ostavile odličan utisak.
- Novi trener, nova ideja, visok presing i agresija. To su mi najjači utisci posle ovih nekoliko utakmica. Iako je trener tu relativno kratko, vidi se njegova zamisao i šta forsira u igri. Ne bih da izdvajam nijednog igrača posebno, ali u svakoj liniji tima doneto je nešto novo. Olanjinka, Kraso, Stamenić, Glazer, svi su se odlično uklopili. Sve ukupno odaju pozitivan utisak, ali treba imati u vidu da su to pripremne utakmice. Naravno, imali su veoma jake rivale, jer da Rusija nema vanfudbalski problem, Zenit bi velikim ambicijama nastupao u Ligi šampiona - podvukao je Luković za Informer.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija