• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.07.2023

21:44

Zvezda mora od prodaje fudbalera da zarađuje 15 miliona godišnje!

Starsportphoto©

Crvena zvezda

Zvezda mora od prodaje fudbalera da zarađuje 15 miliona godišnje!

Podeli vest

Operativni direktor Crvene zvezde Marko Petrović, istakao je da crveno-beli moraju imati zaradu od 12 do 15 miliona evra godišnje kako bi klub dobro poslovao.

Petrović je istakao da su transferi neminovnost i da od "izlaznog" talenta, to jest, prodaje igrača, timovi "žive". 

Operativni direktor tima iz Ljutice Bogdana kaže da Crvena zvezda mora imati zaradu od 12 do 15 miliona kako bi klub poslovao bez gubitaka i sa dovoljno budućeg kapitala.

Foto: Starsportphoto

Strahinja Eraković je na meti mnogih timova

- Mi moramo da imamo prihod od 12 do 15 miliona evra godišnje kako bi klub dobro i odgovorno finansijski poslovao. Ovog prelaznog roka smo dobro odradili posao i nismo potrošili previše novca, a doveli smo odlične igrače. Crvena zvezda ima vrlo skroman finansijski budžet za ekipu koja se takmiči u Evropi, te nam je potrebno još prihoda od prodaje igrača - istakao je Petrović.

Rekao je da je ponosan što je Crvena zvezda uspela da "otme" neke igrače za koje su bili zainteresovani moćni evropski timovi.

- Uspeli smo da dovedemo igrače bez plaćanja obeštećenja, a potpis tih fudbalera htele su i mnoge jake evropske ekipe. Naši glavni konkurenti su danas Atalanta, Lacio, PSV, Rendžers, Vest Hem, Seltik, Valensija i Olimpik Marsej, ali smo mi bili vrlo konkretni u pregovorima i išli smo direktno na razgovore sa igračima i njihovim agentima - pohvalio se Petrović.

Foto: Printscreen You Tube

Od prodaje Aleksandra Pešića, Zvezda je zaradila milion ipo evra

Operativni direktor crveno-belih iskoristio je priliku i da apeluje na navijače da potpomognu klub i podsetio da upravo od svojih simpatizera, svi najveći klubovi imaju primarni izvor prihoda.

- Naši prihodi u narednom periodu moraju da rastu. Ključ je povećanje prihoda od UEFA od naredne sezone i povećanje zarade od transfera. Jako je bitno da se i navijači uključe u sve to. Klubovi koji su nam konkurencija ostvaruju najveći deo svojih prihoda uz pomoć navijača, za razliku od nas. Zato pozivam naše navijače da svako kupi svoju člansku i sezonsku kartu, kao i dresove za novu sezonu u kojima će tim premijerno nastupiti na otvaranju sezone na našem stadionu protiv Fiorentine - rekao je Petrović.

Foto: Starsportphoto

Apel na navijače

Za kraj, istakao je Petrović i strukturu prihoda i rashoda fudbalskog kluba Crvena zvezda i rekao da je ona jasno definisana finansijskim planom.

Prihodujemo 15 do 30 miliona evra od UEFA u zavisnosti da li igramo Ligu šampiona ili Ligu Evrope i 12 do 15 miliona od transfera. To su dva osnovna stuba prihoda Zvezde. Pored toga imamo pet miliona od generalnog sponzora kompanije Gazprom Neft, do pet miliona evra od ulaznica i još pet od ostalih sponzora i drugih prihoda. Nije lako održati balans između poslovnih i sportskih rezultata - zaključio je Petrović.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija