• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.07.2023

15:53

Degenek: Proći ćemo grupu Lige šampiona iako mnogi misle da ćemo se blamirati

FK Crvena zvezda

Crvena zvezda

Degenek: Proći ćemo grupu Lige šampiona iako mnogi misle da ćemo se blamirati

Podeli vest

Proći ćemo grupu Lige šampiona, samo ne znam da li kao prvi, drugi ili treći, poručio je na predstvljanju novi fudbaler Crvene zvezde Miloš Degenek. On je sa crveno-belima potpisao ugovor na dve godine uz opciju produžetka saradnje na još godinu dana i zadužio dres sa brojem tri.

Izazov mu je što će igrati grupnu fazu Lige šampiona i hrabro poručuje da će srpski šampion proći grupu.

- Za mene bi uspeh bio da Zvezda prođe grupu, da li kao prva, druga ili treća. Klub se sprema da se bori za prvo i drugo mesto. Raduje me. Vidim kako su igrali u Rusiji. Liga šampiona je van svakog nivoa finansijski, ali fudbal je fudbal. Videli ste koliko su dogurali Maroko, Hrvatska na Mundijalu. Ja verujem u nemoguće. Da ne verujem da je moguće, ne bih došao. Mnogi misle da će to biti neko blamiranje, ali ja očekujem da ćemo proći grupu - ocenio je Degenek.

On je sa reprezentacijom Australije igrao na Mundijalu u Kataru i veruje da ga je to učinilo boljim. 

Foto: FK Crvena zvezda

 

- Izuzetno mi je drago što sam opet ovde. Klub kao Zvezda se ne odbija. Kada me je Bahar pozvao, morao sam da se javim i da prihvatim. Kontaktirala me je i uprava kluba. Morao sam da dođem. Zvezdu i "Marakanu" smatram delom svoje porodice. Kao prvi put, imam želju za dokazivanjem i verujem da ću biti još bolji nego u prethodna dva navrata. Donosim iskustvo igranja na Svetskom prvenstvu, prošli smo tada grupu, dakle drugačiji sam, imam jači mentalitet, pomoći ću deci koja su u klubu, a ja ću dati sve od sebe da budem još bolji - ističe defanzivac.

Sa trenerom Barakom Baharom imao je prilike i ranije da priča, jer ga je ovaj želeo u Makabiju iz Haife. Međutim, Degenek je imao zanimljiv razlog zašto nije otišao tamo.
- Gospodin Bahar je mene želeo pre godinu dana, kad je bio u Makabiju, kad je izbacio Zvezdu. Naravno, ja to nisam mogao iz poštovanja prema Zvezdi, da odem u klub koji je izbacio Zvezdu. Moje je da treniram i da radim, a trener će odlučiti gde me vidi. Da li će to biti levi štoper, desni štoper ili nepšto treće, ne znam - rekao je novi fudbaler Zvezde. 

Foto: FK Crvena zvezda

 

Zvezdine pripremne utakmice protiv Nefčija, Fenerbahčea i Zenita su ga oduševile i ističe da je način na koji bi ekipa trebalo stalno da igra.

- Nisam gledao utakmicu sa TSC, jer sam bio u avionu, ali gledao sam utakmice iz Rusije i evo naježio sam se dok pričam o tome. Onako zvezda treba da igra. Naravno, biće izazovno i zahtevno za nas igrače, ali tako je Zvezda trebalo godinama da igra - zaključio je Degenek.

On je svojevremeno bio u Al Hilalu, klubu koji danas kupuje najveće fudbalske zvezde na planeti. Odlazak u Arabiju novi fudbaler srpskog šampiona u potpunosti podržava.

- Kad sam ja odlazio u Arabiju, svi su se smejali šta ćeš tamo. Sad ode Ronaldo, odoše drugi...ne poredim sebe sa Ronaldom, samo kažem. Fudbal je drugačiji otkad su se pojavile arapske pare, jer svako bi da ode tamo i obezbedi sebe i porodicu. Ako imas 20 godina, ne bih preporučio, ali ako imas 26, 28, 30, pitao bih - hoćeš ja da te spakujem i ispratim na aerodrom - našalio se Degenek.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija