• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.07.2023

16:51

Bajern juri Lekovića: Pola Bundeslige poludelo za Zvezdinim štoperom

Pedja Milosavljević

Crvena zvezda

Bajern juri Lekovića: Pola Bundeslige poludelo za Zvezdinim štoperom

Podeli vest

Bajern, Lajpcig i Dortmund stoje u redu za fudbalera Crvene zvezde Stefana Lekovića (19), javlja ugledni "Sport1". Iako sa "Marakane" tvrde da mladi štoper neće nigde ovog leta, pitanje je hoće li ostati imuni na ponudu iz Nemačke.

Pre izvesnog vremena pojavila se informacija da Zvezda za Lekovića ima ponudu jaku četiri miliona evra. Ispostavilo se da igrača želi takozvana Siti grupa, odnosno fond Mančester sitija, koji kupuje mlade igrače, a onda ih prati, šalje na pozajmice, ostavlja u B timu "građana" i slično, sve dok ne vidi želi li da ih zadrži ili proda.

Foto: Starsportphoto

 

Ipak, u redovima srpskog šampiona ostali su imuni na ovu ponudu i rekli su da neće pustiti igrača. Zvezdu je već napustio Strahinja Eraković, koji je za sedam miliona evra i deset odsto od naredne prodaje prešao u Zenit. Na "Marakani" su imali plan da "gurnu u vatru" upravo Lekovića, daju mu šansu uz starije štopere i naprave od njega igrača kao što su učinili sa Erakovićem. 

Ispostavilo se da mnogi evropski klubovi prate Lekovića, pa je tako na meti bundesligaških klubova. Prema izveštavanju portala "Sport 1", Srbina žele Bajern, Lajpcig i Dortmund. Najzvučnije ime tu je svakako klub iz Minhena, a ako bi poslao neku jaku ponudu, pitanje je da li bi na "Marakani" ostali pri stavu da nema prodaje.

Poslovni direktor Zvezde Marko Petrović rekao je nedavno da bi klub trebalo da prihoduje između 12 i 15 miliona evra od transfera, kako bi zatvorio finansijsku kontrukciju. Strogo poslovno gledano, prodaja Lekovića uklapala bi se u taj deo plana.

Foto: Starsportphoto

 

Trener Barak Bahar može da računa na štopere Aleksandra Dragovića, Uroša Spajića, Nemanju Milunovića i Miloša Degeneka, dok su u formaciji sa trojicom pozadi šansu dobili i defanzivni vezista Srđan Mijailović i levi bek Milan Rodić. Dakle, pitanje je koliko će mladi Leković u sezoni pred nama uopšte igrati. Svakako je mlad, vreme je pred njim, a sa Zvezdom ima ugovor još četiri godine, tako da se ni klubu ne žuri. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija