• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.08.2023

20:48

Primila prvi gol ove sezone, ali i rešetala! Zvezda slavila u Lučanima

Starsportphoto

Crvena zvezda

Primila prvi gol ove sezone, ali i rešetala! Zvezda slavila u Lučanima

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde nastavili su da rešetaju ove sezone u Superligi Srbije, a nova žrtva večeras je bila i Mladost iz Lučana - 4:1 (2:1).

Srpski šampion tako je nakon ubedljive pobede nad Vojvodinom (5:0), Napretkom (4:0) očitalo fudbalsku lekciju i ekipi iz Lučana.

Crveno-beli posle tri kola imaju maksimalnih devet bodova i gol razliku od 13-1. Ipak, u odnosu na prva dva kola, Zvezda je prvi put ove sezone u domaćem prvenstvu primila gol, ali to ništa nije poremetilo "golgetersku mašineriju sa Marakane".

Izraelski stručnjak Barak Bahar nije želeo da ništa prepusti slučaju, pa je protiv Mladosti na teren poslao najjači sastav kao i u prva dva kola. 

Crveno-beli su ofanzivno počeli od starta, a prvu stvorenu šansu u četvrtom minutu uspeli su da odmah pretvore u gol. Piter Olanjinka je prošao po desnoj strani, ubacio loptu na drugu stativu gde je Stefan Mitrović glavom matirao golmana Stamenkovića. Prednost srpskog šampiona trajala je samo deset minuta, jer su domaćini uspeli da stignu do izjednačenja.

Foto: Starsportphoto

 

Veliki posao odradio je iskusni vezista Žarko Udovičić, prošao po levoj strani i odlično centrirao, a na pravom mestu se našao Marko Veličković i glavom savladao golmana Omrija Glazera. Bio je to prvi gol u mrežu izraelskog čuvara mreže od početka sezone. 

U nastavku smo gledali zanimljiv fudbal, Zvezda je imala inicijativu i loptu u nogama, ali se domaćin nije predavao i pratio je ritam. Viđeno je nekoliko solidnih prilika na obe strane, a onda su u 35. minutu crveno-beli, tačnije Olanjinka ponovo probili bedem Lučanaca. Napadač tima sa "Marakane" je odlično ispratio akciju i posle dodavanja Kingsa Kangve sa nekih sedam-osam metara šutirao iz prve po zemlji i doneo prednost svom timu od 2:1. 

Foto: Starsportphoto

Omri Glazer primio prvi gol ove sezone u Superligi

Početak drugog dela počeo je ofanzivnom izabranika Igora Savića, koji su u prvim minutima zapretili Glazeru. Ipak, Beograđani su brzo uspostavili kontrolu na terenu i počeli da opsedaju šesnaesterac rivala.

Olanjinka je zadavao muke odbrani domaćih, koja je uspešno odolevala sve do 63. minuta, kada je Žan Filip Kraso povisio na 3:1. Marko Stamenić je šutirao, ali je lopta na putu do gola zakačila napadača sa Obale Slonovače. 

Za pohvalu je što se Mladost, uprkos dva gola zaostatka nije predavala. Trudili su se domaćini svim silama da stignu do još jednog pogotka, ali je Zvezda svaku opasnost lako otklonila. 

Tačku na sjajnu partiju srpskog šampiona stavio je mladi Jovan Mijatović u 87. minutu i to samo nekoliko trenutaka ranije pošto je ušao u igri.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zaplenjen duvan u Leskovcu! Krivična prijava osumnjičenima
Istraga u toku

Zaplenjen duvan u Leskovcu! Krivična prijava osumnjičenima

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu podneće krivične prijave protiv trojice muškaraca starosti 60, 54 i 42 godine, kao i protiv četrdesetosmogodišnje žene zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

30.04.2024

15:20

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija