• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.09.2023

23:06

Ogromno srce šampionsko: Zvezda opremila mališane iz Orahovca i Velike Hoče za školu

FK Crvena zvezda

Crvena zvezda

Ogromno srce šampionsko: Zvezda opremila mališane iz Orahovca i Velike Hoče za školu

Podeli vest

Fudbalski klub Crvena zvezda saopštio je danas su predstavnici „crveno-belih” posetili Orahovac i Veliku Hoču i srpskoj deci poklonili knjige, kao i pribor kako bi mališani spremno dočekali novu školsku godinu.

U saopštenju se navodi da su se deca na inicijativu kluba prethodnih nedelja u velikom broju odazvala akciji prikupljanja knjiga, gde su najmlađi zvezdaši dali najveći doprinos još jednoj društveno-odgovornoj akciji Crvene zvezde i obradovali veliki broj vršnjaka sa Kosova i Metohije. 

- Zvezda je uvek tu, pogotovo za mališane sa Kosmeta koji su nas ponovo oduševili time koliko navijaju za naš klub i koliko se ponose srpstvom. Deca su nas, prvo dočekala u Orahovcu kada smo im podelili knjige, od prvog do osmog razreda, kao i za četiri razreda Gimnazije. Bilo je tu svega, od udžbenika do školskog pribora kako bi mogli mirno da uče i obrazuju se, iako je činjenica da odrastaju u ekstremno teškim uslovima - navode iz Crvene zvezde.

Predstavnici „crveno-belih” su potom obišli Veliku Hoču.

- Tamo smo se družili i sa predškolcima i osnovcima, te im podelili poklone u vidu udžbenika, knjiga, peretonica, svesaka, olovki. Teški uslovi u kojima srpska deca odrastaju na Kosmetu su nas posebno ganuli, ali njihovi osmesi, kao i pripadnost crveno-belom, su nešto što ćemo pamtiti do kraja života. Kosmet je uvek bio srce Srbije, a najlepše srpske zadužbine u vidu manastira i crkava samo su dokaz vekovnog života našeg naroda na teritoriji koja će zauvek biti i ostati srpska. Tradicija i vera su najsnažniji motiv srpskom narodu da ostane na Kosmetu - saopštio je beogradski klub i dodao da će Crvena zvezda uvek biti uz srpski narod. 

Crvena zvezda je pozvala sve ostale da pomognu onima kojima je to najpotrebnije.

- Osmesi, kao i energija koju nosimo sa ovog puta vredi više od svega. Deca koja su nam ponavljala koliko smo im ulepšali dan, motivisala su nas da nastavimo da budemo humani, kao i da se svakog novog jutra trudimo da budemo bolji ljudi - zaključuje se u saopštenju Crvene zvezde.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija