• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.09.2023

15:29

Lalatović i Nađ: Evo kome više odgovara odlaganje derbija

Shutterstock/Starsportphoto

Crvena zvezda

Lalatović i Nađ: Evo kome više odgovara odlaganje derbija

Podeli vest

Crvenoj zvezdi je dobro došlo odlaganje večitog derbija, jer je u rezultatskoj krizi, ocenjuje bivši kapiten i trener crveno-belih Nenad Lalatović. Sa njim je delimično saglasan i pomoćnik u stručnom štabu Partizana Albert Nađ, koji kaže da je derbi mogao da bude odložen za dan ili dva, a ne za početak decembra.

Kompletno 9. kolo Superlige Srbije, a samim tim i meč koji je trebalo da bude odigran sinoć od 19 časova u Humskoj, odloženo je zbog Dana žalosti na teritoriji Srbije. Partizan trenutno ima četiri boda više od crveno-belih, nema poraz u ligi i igra u sasvim solidnoj formi. Zvezda je već dva puta izgubila u Superligi i jednom u Ligi šampiona, pa je pred utakmicu u Humskoj imala veliki pritisak i imperativ da pobedi.

Foto: Starsportphoto

 

Bivši fudbaler i trener Zvezde Lalatović ističe da je, striktno fudbalski gledano, odlaganje došlo u pravi čas za srpskog šampiona, jer izabranici Baraka Bahara još nisu našli recept za pobedu. 
- Verujem da u ovom trenutku odlaganje više odgovara Crvenoj zvezdi. Jeste da ima skup tim, fantastične igrače, skupe pojedince, ali kad se podvuče crta - izgubili su tri utakmice u mesec dana. To jasno pokazuje da nešto ne štima, a ja nisam unutra, pa ne znam šta je problem. Istina, jedan poraz je bio u Evropi i to od najboljeg tima na planeti, Mančester sitija, ali dve utakmice su izgubljene u domaćem prvenstvu. Evidentno je da tu nešto mora da se menja. Partizan je, s druge strane, u dobrom momentu, koristio je situaciju što Zvezdin tim još nije uigran i što je fokusiran na Ligu šampiona - kaže Lalatović za Informer. 

Foto: Beta

 

Ovo ujedno znači da će večiti rivali u ionako zgusnut raspored morati da ubace još i večiti derbi. 
- To je normalno u svim ligama, utakmice se igraju na tri dana. Nikako nisam za odlaganje utakmica, posebno nisam za to da utakmice odlažu Crvena zvezda i Partizan, čiji igrači mesečno zarađuju po 50.000 evra ili više. Naravno da je normalno da odigraju dve utakmice nedeljno. Ne vidim problem u zgusnutom rasporedu - zaključio je Lalatović.
Pomoćni trener u stručnom štabu Partizana, Albert Nađ, ističe da je potpuno nebitno u kojem terminu će biti odigran derbi.
- Derbi je momenat. Nema veze ko je u boljoj formi ili kome ide ili ne ide. Ako se pogodi dobar trenutak, jedan potez, trenutna inspiracija pojedinca, onda može da prevagne na bilo koju stranu. Ne vidim da nekom više odgovara pomeranje utakmice - kaže Nađ za Informer.

Foto: FK Partizan

 

Ne brine ga ni veliki broj utakmica u novembru i ne želi da troši energiju na nešto na šta ne može da utiče. 
- Odlaganje utakmica je bilo nešto na šta ne možemo da utičemo. Igraće se kad nas obaveste da bi trebalo da igramo. Da su nam rekli da igramo dan kasnije, igrali bismo dan kasnije. Ako nam kažu da igramo sedam utakmica za mesec dana, igraćemo sedam utakmica za mesec dana. To su stvari na koje ne možemo da utičemo i nećemo da se bavimo njima - zaključio je Nađ.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija