• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.10.2023

21:32

Ma, koji crni derbi! Zvezda kao nikad do sada ponizila Cedevitu

aba liga

Crvena zvezda

Ma, koji crni derbi! Zvezda kao nikad do sada ponizila Cedevitu

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde večeras su u beogradskoj Areni lako i ubedljivo su stigli do trijumfa nad Cedevitom Olimpijom sa 94:51 (19:11, 31:14, 27:8, 17:18) u derbiju 2. kola Admiralbet ABA lige.

Crveno-beli su tako nastavili sa fantastičnim partijama od početka sezone, nakon što su u prvoj rundi regionalnog šampioanta ubedljivo dobili Igokeu, a potom deklasirali i francuski Asvel u Evroligi.

Iako je duel Zvezde i Cedevite najavljivan kao derbi, utakmica u Areni je bila poput igre mačke i miša. Izabranici Duška Ivanovića nijednog trenutka nisu dovodili pobedu u pitanje.

Foto: aba liga

 

U crveno-belima su svi uspeli da postignu poene, a najefikasniji su bili Nemanja Nedović sa 17 poena i Šabaz Nejpir sa 15, dok je Majk Tobi ubacio 13. U redovima gostiju jedini dvocifreni je bio Amadou Sou sa 19 poena.

Gosti iz Slovenije su se samo u prvih deset minuta držali ritam za crveno-belima, koji su u nastavku ubacili u šestu brzinu i počeli da pune koš rivala. Razigrao se Nemanja Nedović, ruku na šutu za tri poena namestio je i Šabaz Nejpir, pa je Zvezda na odmoru već imala neverovatnih 50:25.

Foto: aba liga

 

Iako se možda očekivalo da će crveno-beli u drugom poluvremenu da malo smanje gas, oni su nastavili u istom ritmu. Publika u Areni mogla je da uživa u atraktivnim potezima svojih miljenika, koji su pogađali odakle su hteli, dok su igrači Cedevite Olimpije na terenu bili poput pukih posmatrača, koji su u trećoj deonici uspeli da ubace samo osam poena. 

Poslednjih deset minuta je bilo i najneizvesnije, jer je Zvezde odlučila da se malop opusti, a gosti su se sabrali i zaigrali mnogo bolje, pa su na kraju čak deonicu rešili u svoju korist, ali nedovoljno da izbegne debakl.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija