• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.10.2023

10:47

Gedraitis ujeo "delije" za srce! Ove reči im se neće dopasti

Starsportphoto©

Crvena zvezda

Gedraitis ujeo "delije" za srce! Ove reči im se neće dopasti

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Žalgirisa u Litvaniji 79:74 pošto su u samom finišu dozvolili protivniku da serijom 13:0 okrene sve u svoju korist. Kao da tesan poraz u šokantnoj završnici nije bio dovoljan udarac za Zvezdine navijače, pa se Litvanac iz redova srpskog šampiona Rokas Gedraitis potrudio da "delijama" sipa so na ranu.

Momak koji je nekada nastupao za Lijetuvos ritas ocenio je da navijači Žalgirisa i Crvene zvezde prave identičnu atmosferu, da je to isti nivo buke i da je jednako zabavno igrati pred jednima i drugima. Ni njegove reči o problemima u Zvezdinom timu, kao i ambicijama da se ode na fajnal-for Evrolige takođe nisu "muzika za uši" navijača.


Budući da "delije" smatraju da prave najvreliju atmosferu u Evroligi, baš kao što to za sebe misle i Partizanovi "grobari", sigurno je da im se ovakav odgovor litvanskog igrača neće svideti. Uostalom, nedavno su igrači brojnih evroligaških klubova ocenili da je beogradska Arena, bilo da je napune Partizanovi ili Zvezdini navijači, najteži gostujući teren, ali Gedraitis očigledno ne deli to mišljenje.


- Ambijet u Kaunasu i Beogradu? Ma, sve je to isto. Nivo buke je sličan, mnogo je ljudi u hali, svako podržava svoj tim i to je to. Navijači "Žalgirisa" i "Crvene zvezde" su slični, sve je to isto, jednako je zabavno igrati pred jednima i pred drugima - rekao je Gedraitis posle sinoćnje utakmice, a prenosi "Basketnjuz".

 

Foto: Starsportphoto©

 

 


Rokasov odgovor je interesantan i zbog toga što su ga fanovi "zelenih" dočekali salvama zvižduka na predstavljanju pred početak meča.


- Razmišljao sam malo u danima pre utakmice kako će me dočekati, ali nisam se previše time opterećivao. Nisam igrao u Žalgirisu, bio sam član najvećeg rivala Ritasa, tako da ljubav navijača Žalgirisa prema meni nikada i nije bila velika. Međutim, navijači su tu da podrže svoj tim i Žalgirisova publika je odlično to radila. Doprineli su da se igrači bacaju, da trpe udarce, da se dignu kad je kriza.... Lakše je igrati pred takvom publikom.

 


Kad je reč o Zvezdinom porazu, odnosno padu u samom finišu meča, Gedraitis je rekao da je problema loša komunikacija među igračima na terenu.


- Naravno da me najviše brine naša odbrana. Ne razgovaramo, ne komuniciramo... Najvažnija stvar u košarci je odbrana. Ako se dobro braniš, onda dolazi dobar napad - ocenio je Litvanac.


Konačno, iskusni krilni igrač koji je došao u Beograd iz Baskonije smatra da su priče o Zvezdinom plasmanu na fajnal-for Evrolige preuranjene.


- Polako sa tim ciljevima. Tek moramo da spoznamo koji su krajnji dometi ovog tima. Mi smo proteklog leta okupili novu ekipu, verujem da je napravljen dobar balans između veterana i mladih igrača. Imamo 15 igrača u konkurenciji, to je veliki broj i samo treba raditi i verovati - poručio je Gedraitis.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda
Politika

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda

U pokušaju da pred grčkim i srpskim narodom i širom evropskom javnošću drsko prikrije inkriminišuće činjenice o eklatantnim prekršajima režima premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, izvestilac Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za prijem tzv. Kosova Dora Bakojani je preduzela još jedan sramotan korak, izjavio je danas ambasador Srbije u SAD Marko Đurić.

01.05.2024

18:11

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!
Politika

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!

Danas je mandatar nove Vlade Republike Srbije, gospodin Miloš Vučević, u Narodnoj skupštini Republike Srbije, predstavio svoj program i buduće članove Vlade. Sastav Vlade je fantastičan. Svi poslanici su pre početka sednice dobili Program mandatara Miloša Vučevića. Izvanredni i detaljni Program g. Vučevića se proteže na 65 strana, a ja ću izdvojiti ono što se meni čini najvažnijim. Sa ogromnim zadovoljstvom ću glasati za izbor nove Vlade koju predlaže mandatar Miloš Vučević.

01.05.2024

17:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15