• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.10.2023

22:01

Moguć povratak Bjelice? Ivanović otišao, a ugovor i dalje tu...

shutterstock/Informer/starsportphoto

Crvena zvezda

Moguć povratak Bjelice? Ivanović otišao, a ugovor i dalje tu...

Podeli vest

Kao grom iz vedra neba odjeknula je večeras vest da je Duško Ivanović otišao iz Crvene zvezde. Jedno od pitanja koje će njegov odlazak pokrenuti je vraća li se u tim crveno-belih košarkaš Nemanja Bjelica.

Ništa nije išlo dobro po klub sa Malog Kalemegdana ove jeseni. Letos je sve krenulo prilično euforično, dovedena su pojačanja takva da su igrači počeli da maštaju o top osam fazi Evrolige. A onda je takmičenje počelo i gore teško da je moglo.

Do javnosti su stigle informacije da na treninzima ništa ne štima. Igrači su zamerali treneru da ih previše forsira i da to nije dobar način, a prednjačili su Nemanja Bjelica i Miloš Teodosić. Krilni igrač je čak jedan dan toliko izgubio živce, da je, po rečima upućenih, napustio trening na pola i rekao da nema nameru više da se vraća. Naravno, iz kluba su želeli da sakriju šta se zaista desilo, pa su kratko poručili da Bjelicin odlazak nema veze sa trenerom, ali nisu objasnili sa čim ima. Igrač je klub napustio, ali ugovor i dalje nije raskinuo.

Foto: Starsportphoto

 

Vreme je prolazilo, a u Zvezdi su kola i dalje išla nizbrdo. Prolazilo je kolo za kolom Evrolige, a ekipa je od četiri uspela da dobije tri. Atmosfera i dalje nije bila dobra, već su igrači sve više bojkotovali trenera, a to je rezultiralo njegovim odlaskom. Klub mu je uručio otkaz.

U ekspresnom roku i daleko od očiju javnosti, uspela je Zvezda i da smeni Ivanovića i da angažuje novog trenera, pa upućeni kažu da će ekipu voditi Janis Sferopulos. Postavlja se pitanje hoće li se Bjelica vrtiti da sarađuje sa Grkom?

Foto: Starsportphoto

 

Ono što je izvesno jeste da Bjelica ne bi igrao Evroligu, barem ne do sledeće registracije koja je 30. decembra, jer nije prijavljen za elitno takmičenje. Takođe se zna da je došao, jer nije više ni želeo da trenira i igra na najvišem nivou, a u Zvezdi su ga želeli, jer nema dileme da je klasa od igrača, pa su imali dogovor da bez pritiska probaju kako će ta saradnja da se odvija. Međutim, Ivanoviću se to nije dopalo, već je forsirao igrača preko njegovih mogućnosti i praktično ga naterao da ode. Sad kad više nema crnogorskog stručnjaka, možda se Bjelica opet vrati. Možda se Sferopulosu dopadne da ga ima u sali, na treninzima, uz ostale igrače i pozove ga da im se pridruži. Navijači bi svakako bili oduševljeni da vide igrača koji je svojevremeno sa Golden Stejtom osvojio NBA prsten i ima iza sebe bogato iskustvo. Po mnogo čemu ovo bi mogla da bude prelomna tačka Zvezdine sezone. 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija