• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.10.2023

12:31

Marin: Zvezda može da se nosi sa Lajpcigom!

ATA Images

Crvena zvezda

Marin: Zvezda može da se nosi sa Lajpcigom!

Podeli vest

Nekadašnji nemački reprezentativac ne skriva optimizam pred duel u 3. kolu Lige šampiona.

Fudbaleri Crvene zvezde imaće sutra uveče težak zadatak na gostovanju protiv Lajpciga (21.00, RTS 1, Arena premijum 1), ali Marko Marin (34) veruje da srpski prvak može da iznenadi!

Bivši kapiten, a sada tehnički direktor crveno-belih s razlogom je u centru pažnje nemačkih medija. U toj zemlji je počeo igračku karijeru, nastupao za Borusiju Menhengladbah i Verder, a prošao je i sve mlađe reprezentativne selekcije. Za "pancere" je odigrao 16 utakmica, postigao jedan gol i bio član tima koji je na Mundijalu 2010. zauzeo treće mesto.

Nekada sjajni vezista dobro poznaje budućeg protivnika, koji je trenutno peti u Bundesligi, dok je u elitnom takmičenju osvojio tri boda, pobedom nad Jang bojsom (3:1) u 1. kolu.

- Za razliku od domaćeg prvenstva, gde mi imamo dominaciju, napadamo i stvaramo veliki broj šansi, u Ligi šampiona je potpuno drugačije. Znamo šta možemo da očekujemo od timova poput Lajpciga ili Mančester sitija, ali moramo da nađemo način da se prilagodimo na tu razliku i da pružimo jak otpor. Svesni smo da domaćin u ovom meču ima ulogu favorita, ali isto tako sam uveren da možemo da se nosimo sa protivnikom. Naš cilj je da pokažemo da posedujemo kvalitet i strast da igramo na najvećoj sceni - poručio je Marin za nemačke medije.

Foto: ATA Images

 

On je dodao da Zvezda ima poseban motiv da se dokaže u Ligi šampiona, jer klubovi iz Srbije nemaju tako često priliku da budu deo tog spektakla.

- Nismo bili u društvu najjačih timova tri godine, zato su ceo klub, grad, država presrećni što smo ponovo tu. Svaki meč je privilegija za nas, veliki izazov i prilika za afirmaciju. Nadam se da ćemo tu ulogu autsajdera koju imamo pretvoriti u pozitivnu energiju na terenu i da će se to osetiti baš u Lajpcigu. Znam da se taj klub fenomenalno razvio, svake godine je deo elite i dogurao čak i do polufinala 2020. godine, što samo potvrđuje koliko dobar posao rade - naglasio je Marin.

Dotakao se funkcioner crveno-belih i ambicija na međunarodnoj sceni.

- Svi žele da izvuku maksimu, da se bore za plasman u nokaut fazu. Realno, treće mesto u grupi i proleće u Ligi Evrope za nas bi bio veliki uspeh - rekao je Marin.

Foto: Starsportphoto

 

Nema sumnje, imaće izabranici Baraka Bahara sutra uveče i značajnu podršku sa tribina "Red Bul Arene", zbog čega se nemačka policija posebno sprema i preduzima ozbiljne bezbednosne mere.

- Čuo sam da je deo koji je predviđen za naše navijače rasprodat u kratkom vremenskom roku. Sigurno će na stadion doći veliki broj Srba koji žive i rade u Nemačkoj i radujemo se zbog toga. Siguran sam da ćemo ponovo imati sjajnu podršku - zaključio je Marin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija