• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Jelena Nedeljković

24.10.2023

22:01

Tim za Lajpcig: Važno je odbraniti se, Zvezda izlazi kao na Siti

Informer

Crvena zvezda

Tim za Lajpcig: Važno je odbraniti se, Zvezda izlazi kao na Siti

Podeli vest

Primarni zadatak Crvenoj zvezdi biće da se sutra veče protiv Lajpciga (21.00) u gostima odbrani i zbog toga će izvesti isti tim koji je igrao i protiv Mančester sitija.

Kada je trener Barak Bahar odlučio da protiv Sitija u startnu postavu uvrsti štopera Nasera Đigu, za većinu je to predstavljalo veliko iznenađeje. Pitanje je bilo šta se može očekivati od čoveka koji jedva da je imao vremena da upozna saigrače, a kamo li da se na terenu uigra sa njima. Šansu u Superligi do tog trenutka nije dobijao. I zbog toga je bilo čudno kad se na dan utakmice na "Itihadu" pojavila informacija da će Điga početi utakmicu.

Ispostavilo se da je to odličan potez, jer je lepo držao poslednju liniju tima, zajedno sa kapitenom Aleksandrom Dragovićem i iskusnim Milanom Rodićem, koji od svih u ovom timu Zvezde ima ubedljivo najduži staž i najveće iskustvo igranja evropskih mečeva sa crveno-belima. Misija u tom 1. kolu, bila je ne obrukati se, a sve preko toga što bi se uradilo, bio bi samo plus. Tako je i bilo. Zvezda je povela golom Osmana Bukarija u 45. minutu i bacila u trans sve pristalice kluba sa "Marakane". Do kraja je izgubila (3:1), ali nikakvog govora o brukanju nije bilo. 

Foto: Informer

 

Ako se uzme u obzir da je Lajpcig slabija verzija Mančester sitija, da ima tim koji uvek želi da ide na gol više, onda ima rezona zašto je trener Barak Bahar odlučio da preslika tim iz Engleske. To dalje znači da će prvi stub odbrane ispred Omrija Glazera držati Điga, Dragović i Rodić. Ispred njih će biti Srđan Mijailović i Stefan Mitrović po bokovima, dok će u središnjem delu terena obitavati In Bom Hvang i Marko Stamenić. Mnogo se očekuje od Mijailovića i Mitrovića. Ideja je da se vraćaju pozadi, igraju odbranu kad god to bude potrebno, ali i iznose loptu napred kad bude prilika za kontru. Mijailović je mnogo puta položio test i pokazao da je sposoban da drži i sredinu terena, ali bude bedem ispred gola ako je neophodno. Od Hvanga se očekuje da bude ono što se u modernom fudbalu zove kreator igre. Apostrofirao ga je i trener Lajpciga Marko Roze kao fudbalera koji ima brzinu i koji će najpre da poveže zadnju liniju sa napadačima.

Foto: EPAIMAGES

 

Motor Zvezdinog tima biće Mirko Ivanić. Kad god je bilo gusto, on je rešavao, a u tome će mu pomagati i Osman Bukari, Igrač iz Gane dao je gol Sitiju, pa Jang bojsu, zatim se povredio, ali sada se oporavio i očekivanja od njega su uvek visoka. 

Najistureniji u timu biće Šerif Ndiaje. I on se proslavio protiv Jang bojsa, doveden je poslednjeg dana prelaznog roka da pravi razliku u ovakvim utakmicama i motiva ne bi trebalo da mu manjka. Ovakav tim je izašao i pred Švajcarce, samo u nešto drugačijoj formaciji, pa će sutra više podsećati na Siti. Imaće sa čim Zvezda pred favorizovanog rivala. 

 

Tim Crvene zvezde za Lajpcig: Glazer - Điga, Dragović, Rodić - Mijailović, Hvang, Stamenić, Mitrović - Ivanić, Bukari - Ndiaje


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija