• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.11.2023

19:25

Nastavlja se rat večitih! Zvezda odgovorila Partizanu: Zašto se ne poštuje dogovor?

Starsportphoto

Crvena zvezda

Nastavlja se rat večitih! Zvezda odgovorila Partizanu: Zašto se ne poštuje dogovor?

Podeli vest

Nastavlja se rat saopštenjima između večitih rivala Crvene zvezde i Partizana.

Košarkaški klub Crvena zvezda ponovo se oglasio u vezi zakupa najveće sportske dvorane i problema u vezi termina za treninge i mlađe kategorije. Posle prvog saopštenja u kom je navedeno da "Partizan uzurpira Arenu" usledio je odgovor predsednika crno-belih Ostoje Mijailovića, a sada se ponovo oglasio klub sa Malog Kalemegdana.

"Ne znamo zašto se poslednji u lancu odlučivanja tzv "zakupac" i najmanje bitan u ovom obraćanju KK Crvena zvezda javio, i po svom običaju javno izneo niz neistina kojima može da dovede u zabludu deo javnosti. Počev od činjenice da je ugovor jednostrano raskinut od strane beogradske Arene - zbog neurednog plaćanja, za šta posedujemo i dokaze. Ono što pozdravljamo kao klub su dve činjenice koje je "zakupac" izneo: Da ne možemo da budemo kao oni. Slažemo se, KK Crvena zvezda ne izdaje duple karte, ne priča o transparentnom poslovanju - već to radi u praksi izlaganjem svojih dokumenata javnosti, i plaća porez uredno već više od 10 godina", dodaju iz Zvezde.

Crveno-beli su se dotakli i izjave predsednika Ostoje Mijailovića da je  "Partizan prvi imao ideju o korišćenju Arene".

"O 'ideji' korišćenja 'Arene' i 'uspešnim modelima poslovanja' (među kojima se posebno ističe onaj najuspešniji - rast poreskog duga u visini od skoro 6 miliona evra od 2018. godine), koji se 'zakupac' setio dužni smo da posetmo da je Zvezda organizovala više od stotinu utakmica u Evrokupu i Evroligi u toj dvorano jiš od 2013. godine uz ozbiljne prihode od prodaje karata", ističu iz Zvezde. 

Klub sa Malog Kalemegdana se na kraju ponovo osvrnuo na večitog rivala. 

"Dakle, KK Crvena zvezda ne zanima "zakupac" sa kojim je jednostrano raskinut ugovor, već odgovor nadležnih struktura kojima je od republičkih i gradskih organa dat na upravljanje taj objekat - zašto se ne sprovodi dogovor postignut tokom leta 2023. godine? Konačno, pravo je Zvezde, koja je Udruženje građana, da potpuno slobodno izabere najbolju dvoranu u Beogradu. Onu koja je u vlasništvu grada i republike, dakle koja je javno vlasništvo građana Srbije. To pravo nam najmanje neće osporiti 'zakupac', posebno ne onaj koji pod 'uspešnim' smatra sve ono što se u normalnom svetu smatra neuspešnim. Uostalom, grafit ispisan pre nekoliko dana na zidinama 'Arene' govori više od hiljadu reči", zaključuje se u saopštenju Crvene zvezde.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija