• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.11.2023

22:08

Tim za Lajpcig! Bahar sa trojicom pozadi! Adut Izraelca zove se Žan Filip Kraso!

Informer

Crvena zvezda

Tim za Lajpcig! Bahar sa trojicom pozadi! Adut Izraelca zove se Žan Filip Kraso!

Podeli vest

Pred fudbalerima Crvene zvezde je novi težak ispit u Ligi šampiona. Mnogi će reći kad nije bio, ali ovoga puta pobeda je zaista imperativ, ukoliko srpski šampion želi da ostane u igri za plasman u osminu finala.

Nije sporno da su crveno-beli pod velikim pritiskom posle serije kikseva i loših igara u Superligi, a šlag na tortu je i razgovor, a kasnije i pismo Zvezdinih navijača.

Lajpcig baš i nije ekipa za "vađenje", ali...

Padali su na Marakani i veći klubovi nego što je nemački predstavnik, a navijači priželjkuju reprizu Liverpula, kada je Pavkov sa dva gol srušio giganta. U tom slučaju igrači kluba iz Ljutice Bogdana bi podigli i samopouzdanje posle loših igara u poslednje vreme.

Zvezda bi na ovom meču trebalo da izađe sa trojicom fudbalera u odbrani. Centralni deo defanzive pokrivaće kapiten Dragović i Điga, levo od njih biće Rodić (pa dok izdrži na terenu), a na desnoj strani u oba pravca trebalo bi da "šparta" Srđan Mijailović, koji ovog puta neće biti biti klasičan desni bek, što i nije njegova prirodna pozicija, već će da zatvara prostor i da dodaje loptu do Ivanića, koji će sa Bukarijem da vuče kontre.

Foto: Starsportphoto

 

Na mestu zadnjeg veznog bi trebalo da bude Marko Stamenić, koji se nije proslavio na utakmicama Lige šampiona, ali se piše da je postigao gol na gostovanju u Lajpcigu. Uz njega će biti Korejac Hvang In-Bom. 

Ivanić će biti istureniji i delovaće kao ofanzivni vezista.

Na levom krilu bi trebalo da se nađe Osman Bukari, koji je bio možda i najveća pretnja po rivale Zvezde u elitnom evropskom takmičenju, a ne zaboravlja se ni njegov gol Mančester Sitiju na "Etihadu". 

Foto: Reuters

 

Šansu od prvog minuta trebalo bi da dobije i Vladimir Lučić, verovatno jedan od najkontretnijih fudbalera crveno-belih u ovom trenutku. Driblingom bez imalo straha, kao "mator" napada protivnike i zadaje im velike probleme.

Mesto centralnog napadača bi trebalo da bude rezervisano za Krasoa, koji je malo igrao u evropskim takmičenjima, 32 minuta i to samo za Zvezdu ove sezone u Ligi šampiona i zabeležio je jednu asistenciju.

Njegov najveći kvalitet je što ima odličan pregled igre , a očekuje se da lkepo traži Lučića i Bukarija i preciznim pasovima ih dovodi u situaciju da daju gol. 

Tim Crvene zvezde za Lajpcig: Glazer - Điga, Dragović, Rodić - Mijailović, Hvang, Stamenić, Lučić - Ivanić - Bukari, Kraso. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija