• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Jelena Nedeljković

12.11.2023

10:45

Ovo niko u Zvezdi nije očekivao! Strancima milioni, a Mijatović je spasilac!

Starsportphoto/fk crvena zvezda

Crvena zvezda

Ovo niko u Zvezdi nije očekivao! Strancima milioni, a Mijatović je spasilac!

Podeli vest

Ni stranci, ni skupa pojačanja, Crvena zvezda ima napadača u svom detetu - Jovanu Mijatoviću- Brojke su nepogrešive, a one jasno kažu da je mladi fudbaler čovek na kojeg crveno-beli mogu da se oslone.

Malo je falilo juče na gostovanju Železničaru u Pančevu da se izabranici Baraka Bahara ponovo okliznu i ne dođu do pobede. Kao i mnogo puta ove sezone, mučila se Zvezda, prva primila gol i na odmor otišla sa zaostatkom (1:0). Od 46. minuta umesto korpulentnog Šerifa Ndijajea u igru je ušao Jovan Mijatović. Zvezda je izjednačila preko Ivanića, a u 76. minutu Mijatović je dao gol za konačnih 2:1. Bio je ovo njegov ukupno četvrti pogodak ove sezone u Superligi, a drugi koji je direktno uticao na donošnje tri boda. 

Foto: Starsportphoto

 

Ideja uprave kad je pravila tim za ovu sezonu bila je potpuno jasna: nema se vremena za čekanje, nema vremena za uigravanje klinaca, nema prostora da se Zvezdina deca dokazuju, potrebni su formirani igrači koji će odmah biti pojačanja. S tim ciljem angažovani su Šerif Ndijaje, Žan Filip Kraso i Piter Olanjinka. Od svakog od njih očekivalo se da bez imalo muke rešava situacije u Superligi, ali i da prave razliku u Evropi. Stvarnost je nešto drugačija.

U domaćim okvirima Kraso se dobro pokazao, dok se Šerif ne snalazi po superligaškim terenima. Olanjinka je takođe doprineo, ali kad se uzme u obzir koliko su minuta proveli na terenu, niko nije dobar kao Mijatović. Domaći napadač uglavnom je šansu dobijao na kašičicu, sa klupe, osim protiv IMT-a, gde je odigrao celu utakmicu. Učestvovao je ukupno na devet mečeva, na terenu je proveo zbirno 308 minuta i prosek po golu mu je 77 minuta.

Takvim učinkom ne može da se pohvali nijedan od trojice pomenutih stranaca. Najlošije ide Ndijajeu, koji je u osam utakmica skupio 439 minuta, ali još nije dao gol u domaćim okvirima. Postigao je jedan u Ligi šampiona i jedan u Kupu Srbije, ali svakako nedovoljno ako se uzme u obzir da je poslednjeg dana prelaznog roka plaćen četiri miliona evra kako bi predvodio Zvezdu ka boljim rezultatima. 

Foto: Starsportphoto

 

Kraso se pokazao kao čovek koji ume da probija bunkere u domačim okvirima. Na 13 utakmica dao je 7 golova. Na terenu je proveo ukupno 746 minuta, što znači da mu je po golu bilo potrebno 107 minuta. Skoro 30 više nego Mijatoviću. Još lošiji učinak ima Olanjinka, pošto je njemu prosečno za pogodak trebalo 217 minuta. 

Veliki znak pitanja postavlja se pred sportski sektor Crvene zvezde, da li je zaista doveo igrače kakve je tražio. Sa druge strane, veliki plus je što u svojim redovima srpski šampion ima igrača poput Mijatovića, koji se ravnopravno bori za šansu za stranim pojačanjima i uz to dokazuje da je jednako dobar kao i oni. Na njegovoj stzrani su i godine, jer je jedva punoletan i ako ovako nastavi, jasno je da Zvezda neće morati po belom svetu da traži devetku. Naravno, ako ga ne proda već narednog leta. 

 

UČINAK U SUPERLIGI

JOVAN MIJATOVIĆ
Utakmica: 9
Golova: 4
Minuta na terenu: 308
Prosek minuta potrebnih za gol: 77

PITER OLANJINKA
Utakmica: 14
Golova: 5
Minuta na terenu: 1085
Prosek minuta potrebnih za gol: 217

ŽAN FILIP KRASO
Utakmica: 13
Golova: 7
Minuta na terenu: 746
Prosek minuta potrebnih za gol: 107

ŠERIF NDIJAJE
Utakmica: 8
Golova: /
Minuta na terenu: 439
Prosek minuta potrebnih za gol: /


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dule

pre 6 meseci

Sa onakvim guzičetinama neće daleko dogurati. Zato će ga Tvor brzo prodati kako bi zaradio koji dinar za sebe. Proći će kao i Jović, potpuno su isti tipovi igrača.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Rezolucija o Jasenovcu ne sme proći u Crnoj Gori jer ljuti Hrvate! Zagreb preti Podgorici odmazdom! Šta će sad Spajić i Milatović?!
Besramno!

Rezolucija o Jasenovcu ne sme proći u Crnoj Gori jer ljuti Hrvate! Zagreb preti Podgorici odmazdom! Šta će sad Spajić i Milatović?!

Crnogorski parlament raspravljaće o predlogu rezolucije o genocidu u Jasenovcu tek krajem juna, tj. za mesec dana, iako je debata po planu trebalo da bude na dnevnom redu ovih dana. U međuvremenu, DPS "ražalovanog" Mila Đukanovića zahteva da se rezolucija momentalno povuče jer ljuti Hrvate, tačnije ruši dobre odnose sa jednom od država članica Evropske unije i dovodi u pitanje proces EU integracija. Istovremeno, zvanični Zagreb preti Podgorici odmazdom ako se usudi da raspravlja masakru 700.000 ljudi, uglavnom Srba, u ustaškom logoru Jasenovac!

31.05.2024

21:06

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31