• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.11.2023

15:43

Koji novi košarkaš Zvezde se najbolje pokazao? (ANKETA)

Starsportphoto

Crvena zvezda

Koji novi košarkaš Zvezde se najbolje pokazao? (ANKETA)

Podeli vest

Većina košarkaša Crvene zvezde dovedena ovog leta, još nije iskazala svoj pun potencijal niti opravdala očekivanja, ali sezona nije ni na pola, pa je moguće da se sve promeni.

Kad je krenulo leto, činilo se da će Crvena zvezda imati tim koji će moći da parira najboljim ekipama u Evropi i da konkuriše za fajnal-for Evrolige. Naravno, nije više pravljen tim samo za Evroligu, već i za pariranje Partizanu u Aba ligi, pošto su crno-bel.i prošle sezone nakon deset godina osvojili regionalno takmičenje.

Tako su dovedena mnogobrojna pojačanja među kojima su se u praksi ispostavila kao najznačajnija Miloš Teodosić, Jago dos Santos, Džoel Bolomboj, Šabaz Nejpir i Rokas Gedraitis. 

Foto: Starsportphoto

 

Najviše polemike bilo je treba li Zvezdi srpski reprezentativac, koji ima 36 godina. Njegova klasa apsolutno nije bila upitna i dok su mnogi verovali da će biti pojačanje, bilo je i onih koji se nisu nadali da će uspeti da igra više od desetak minuta po meču. Ipak, kako je vreme odmicalo, popularni Teo se podigao i igra u životnoj formi. Na terenu provodi i po pola sata u mečevima Evrolige, što nije bio prvobitni plan. Mišljenje navijača je da sa toliko strasti nije igrao skoro nikada u karijeri, ne računajući reprezentaciju. Naravno, pitanje je do kada će moći da gura tim tempom. 

Opšta histerija vladala je i kada je na Mali Kalemegdan stigao Jago. Imao je fantastičnu sezonu iza sebe u Ulmu, ali ispostavilo je da je Zvezda za njega nivo više. Sa svojih 175 centimetara visine spada i netipično niže košarkaše, makar kad je reč o Evroligi, tako da mu je potrebno vreme da se privikne. Imao je sjajnih partija, kao protiv Bajerna, ali je utisak da ne može da se ponavlja na visokom nivou, što se videlo protiv Olimpijakosa. 

Foto: Starsportphoto©

 

Jedno od najprijatnijih iznenađenja je Bolomboj. On je doveden da bude alternativna varijanta ispod koša na poziciji centra. Ipak, lepo se nametnuo i za sada mu ide dobro. Ako ovako nastavi, nema dileme da će ispuniti očekivanja čelnih ljudi crveno-belih. Za razliku od njega, Šabaz Nejpir je možda i najneprijatnije iznenađenje. Istina, povredio se protiv Fenerbahčea u pretprošlom kolu Evrolige, ali i do tada mu je učinak bio upitan. Nema doprinos u odbrani i šut mu je vrlo upitan. Ideja je bila da on bude primarni plejmejker, a da Teodosić ulazi povremeno, ali sada to nije slučaj. 

Gedraitis je još jedan od igrača koji prolazi kroz uslovno rečeno krizu. Lepo je počeo, ali je u padu. Recimo, protiv Olimpijakosa šutirao je trojke 0:5, a da je ijedna ušla, Zvezda bi bila "živa" do kraja. Ako se vrati na formu sa početka sezone, biće od velike koristi ekipi.

Anketa




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija