• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.11.2023

13:22

Terzić najavio odlaske: Koga bi Zvezda trebalo da proda? (ANKETA)

Pedja Milosavljević, Crvena Zvezda

Crvena zvezda

Terzić najavio odlaske: Koga bi Zvezda trebalo da proda? (ANKETA)

Podeli vest

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić najavio je da će u zimskom prelaznom roku biti odlazaka i da u ovom trenutku klub razgovara o odlascima fudbalera u vrednosti od 70 miliona evra.

Na početku sezone videlo se da crveno-beli imaju mnogo igrača, ali kao što je iz kluba objašnjeno, bio im je potreban jedan tim za Ligu šampiona, a jedan za domaća takmičenja, pre svega Superligu Srbije. Poslednjeg dana prelaznog roka dovedeni su In Bom Hvang, Naser Điga i Šerif Ndijaje. Stigla su ukupno desetorica fudbalera, koji su trebalo da budu pojačanja za elitni rang takmičenja. 

I tako je zaista stvorena situacija gde nemaju svi veliku minutažu, gde neki igraju u Ligi šampiona, a neki u Superligi i gde zapravo nemaju kontinuitet. Možda je to jedan od razloga zašto je ekipa i posle tri meseca delovala neuigrano. Međutim, tome se bliži kraj. Izabranici Baraka Bahara imaju još dve utakmice u Ligi šampiona i tu će se oprostiti od najjačeg kontinentalnog takmičenja. Naravno, ostaje im mogućnost da se plasiraju u osminu finala Lige Evrope, mada će to biti za klasu niži nivo fudbala od ovog koji sad igraju protiv Mančester sitija, Lajpciga i Jang bojsa. Primarni cilj biće osvajanje titule, a za to neće biti potreban svako od ovih igrača koji su sada na "Marakani".

Važan razlog zašto Zvezda prodaje su i finansije, jer pola svog budžeta puni upravo od transfera. To dalje implicira da će otići oni na kojima stvarno može da se zaradi. Uz njih može da ode i neko ko jednostavno nema minutažu, pa da potraži sreću na nekom drugom mestu, a Zvezdi rastereti budžet. Ipak, ključno je ko će od onih koji znače napustiti klub.

Foto: Starsportphoto

 

Lepo je rekao nedavno Nenad Milijaš komentarišući tim za Ligu šampiona, da Osman Bukari i Šerif Ndijaje moraju da igraju svaku, a ostalih devet neka smisli trener koga će. Jer donose brzinu i Šerif je spreman da na leđima iznese ove igrače koji nastupaju u elitnom rangu. Uzt pretpostavku da napadač koji je tek stigao neće otići, relano je očekivati da kad ne bude više Lige špampiona - Zvezdi neće biti potreban Bukari. Odnosno, više će joj značiti novac koji može da se uzme za njega, nego on u Superligi Srbije.

Čovek od kojeg u velikoj meri zavisi Zvezdina igra je Mirko Ivanić. On igra kao u najboljim danima. Zapravo, možda su baš ovo njegovi najbolji dani, ali i prilika da ode negde za veliki novac i još jednom potpiše finansijski unosan ugovor.

Ono što je neminovnost srpskog fudbala, a nije zaobišlo ni Crvenu zvezdu, jeste da nema luksuza zadržavanja mladih igrača koji se dobro pokažu. Tako su ove jeseni pažnju privukli Vladimir Lučić, Jovan Mijatović i Kosta Nedeljković. Desni bek i napadač bi mogli lako da završe u nekom Salcburgu ili klubu sličnog profila, koji kupi sve što valja iz Evrope za  nekoliko miliona, a onda neguje te igrače i prodaje kroz godinu, dve za mnogo ozbiljniji novac. Ono što je izvesno jeste da nije realno da svi oni dočekaju kraj sezone u Crvenoj zvezdi, uprkos želji kluba da ih sačuva.

 

Anketa

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija