• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.11.2023

22:16

Veče karijere Maodoa Loa presudilo Crvenoj Zvezdi u Beogradu!

Starsportphoto

Crvena zvezda

Veče karijere Maodoa Loa presudilo Crvenoj Zvezdi u Beogradu!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde savladani su od strane milanskog Armanija sa 93:71 (20:19, 18:20, 25:17, 30:15) u okviru 10. kola Evrolige pred oko 20.000 navijača u beogradskoj areni.

Izabranici Janisa Sferopulosa su slabom igrom upisali sedmi poraz od deset odigranih mečeva u dosadašnjem toku Evrolige.

Zvezdi je "presudio" Maodo Lo koji je odigrao najbolji meč karijere sa  ubačenih 32 poena (prethodni lični rekord 27 poena), dok je Sejvon Šilds dodao 18.

 Najbolji u Crvenoj zvezdi bili su Dejan Davidovac sa 18 i Nemanja Nedović sa 16 poena.

Foto: Starsportphoto

 

Izuzetno je zanimljivo da je Janis Sferopulos tokom većeg dela utakmice igrao sa visokom petorkom, tačnije, sa tri igrača sa pozicija četiri i pet, uprkos ogromnim problemima koje su bekovi Armanija pravili odbrani domaćih.
Navijači Crvene zvezde su utakmicu najavili fantastičnom koreografijom u počast ubijenom navijaču Marku Ivkoviću, koji je nastradao od uboda nožem navijača Galatasaraja 21. novembra 2014. Ubrzo nakon toga, nekadašnji igrač i trener crveno-belih Milan Tomić dobio je uramljenu sliku njegove ekipe prilikom osvajanja ABA lige 2019.

Foto: Informer

Koreografija "delija"

Potpuni spektakl usledio je prilikom zagrevanja košarkaša, koje je proteklo uz taktove čuvene pesme Danice Crnogorčević "Veseli se srpski rode".
Sjajan doček dobio je i Nikola Mirotić koji se ovoga leta pominjao kao potencijalno novi igrač na Malom Kalemegdanu. Taj dogovor je propao, ali nekadašnjem NBA košarkašu "delije" to nisu uzele za zlo.

Foto: Starsportphoto

Mirotić sa Zvezdinim navijačima

Sam početak meča obeležio je Dejan Davidovac postigavši svih sedam Zvezdinih poena na samom startu. Prošlo je čak šest minuta dok se drugi igrač u crveno-belom upisao u strelce, a bio je to Marko Simonović preciznim šutem za dva poena. Kod gostiju, izuzetno raspoloženim pokazao se iskusni Nikolo Meli sa brzih šest poena. Ubrzo mu se, sa dve ubačene trojke, pridružio i Maodo Lo koji je tako nagovestio svoje najbolje veče u dosadašnjem toku sezone. Izuzetnim i lukavim potezom, Teodosić je naterao Hola da napravi faul na šutu za tri poena, pa se na prvu pauzu otišlo pri rezultatu 20:19 u korist gostiju.

Foto: Starsportphoto

Dejan Davidovac

Početkom druge četvrtine na parket je istrčao i Šabaz Nejpir koji je zbog povrede nosa nosio zaštitnu masku, a navijači su njegov povratak pozdravili ovacijama. Sjajni Amerikanac nije dugo proveo na parketu, a za to vreme je uspeo da iznudi jedan faul. Mnogo problema odbrani Zvezde nastavio je da pravi sjajni Lo. Nekadašnji bek Albe je jako brzo stigao do 15 ubačenih poena. Ipak, zahvaljujući četiri ubačene trojke, crveno-beli su na poluvreme otišli sa prednosti od 39:38.  

Treću deonicu obeležila je izuzetno lošija igra vicešampiona regiona. Armani je igrao sjajnu odbranu, dok je napadom i dalje gospodario Maodo Lo. Zvezda je često poentirala iz očaja, na istecima napada, a sa druge strane parketa nije uspevala da zaustavi igrače Etorea Mesine. 
Sa druge strane, crveno-beli su sa dosta muke pronalazili rešenja u napadu, a odbrani je Maodo Lo i dalje bio nerešiva enigma. Na krilima odlične prodor igre i kontrole skoka u napadu, "manekeni" su stigli i do prve dvocifrene prednosti.

Foto: Starsportphoto

Maodo Lo

Znatno bolje su crveno-beli započeli odlučujućih deset minuta, ali razliku nisu mogli da spuste ispod -5.  
Italijani nisu posustajali u agresivnoj odbrani, a sve je pratio izvanredan šut za tri poena. 

Gomilale su se greške kod crveno-belih i kada je prednost dostigla 15 poena na tri minuta do kraja, bilo je evidentno da kod igrača domaćina nema snage za preokret.
Timu sam Malog Kalemegdana za samo tri dana (27. novembra) predstoji gostovanje Krki u Novom Mestu u okviru 9. kola Admiral bet ABA lige, dok će obaveze u Evroligi imati već 01. decembra kada u goste dolazi Efes.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede! (VIDEO)
Live TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede! (VIDEO)

Sednica Skupštine Srbije prošla relativno očekivano. Miloš Vučević izneo je ko će biti ministri u novoj Vladi. Ipak, kao po običaju, pripadnici opozicije pokušali su da naprave skandal i od ove sednice. Na ovu, ali i druge važne teme govorili su gosti "Info večeri" govorili su novinari Dejan Vukelić i Vlado Dimić, a putem vajber uključenja uživo u program javio se i Božo spasić, bivši operativac SDB.

01.05.2024

22:28

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Prljavi novac" klana prale Veljina i Maretova žena?! Na suđenju Bojana i Tanja objasnile odakle im pozamašna imovina
Hronika

"Prljavi novac" klana prale Veljina i Maretova žena?! Na suđenju Bojana i Tanja objasnile odakle im pozamašna imovina

Bojana Belivuk i Tanja Miljković, supruge vođa ozloglašenog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, našle su se i same na optuženičkoj klupi zbog sumnje da su prale pare koje su njihovi muževi zaradili kriminalnim aktivnostima, a na do sada održanim suđenjima njih dve su iznosile odbranu i govorile o poreklu imovine koja je u njihovom vlasništvu.

02.05.2024

08:23

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija