• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.11.2023

15:12

"Delije" čeka pakao! Sprema se napad na navijače Zvezde!

Starsportphoto©

Crvena zvezda

"Delije" čeka pakao! Sprema se napad na navijače Zvezde!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde gostuju večeras (21:00) u Bernu ekipi Jang bojsa u okviru Lige šampiona, a u centru pažnje tamošnjih medija nalaze se navijači šampiona Srbije.

Švajcarci tvrde da su preduzeli sve moguće mere da ne dođe do sukoba, kao i da na "Vankdorf" stadion uđe što manje navijača Crvene zvezde.

Ipak, prema najnovijim informacijama situacija bi vrlo lako mogla da eskalira u Bernu, ili u nekom od okolnih mesta, a razlog su navijači Rome. Prema pisanju portala "20minuten.ch" Švajcarska bi mogla da bude mesto velikog navijačkog sukoba.

– Prošlog februara, srpski navijači spalili su ukradenu zastavu rimske ultras grupe. Sada bi trebalo očekivati njihov kontranapad.​ Naime, od 4. februara traje žestok spor između ultrasa Crvene zvezde i Rome. Oko 50 pristalica Crvene zvezde napalo je ultra grupu „Fedayn“ kod Olimpijskog stadiona u Rimu. Srbi su doputovali iz Milana, gde su prisustvovali košarkaškoj utakmici svog kluba. Tokom napada koji se dogodio nakon utakmice Serije A između Rome i Empolija, uspeli su da ukradu nekoliko navijačkih zastava Rome. Dve nedelje kasnije, na beogradskom fudbalskom stadionu zapaljen je naopako postavljen transparent sa natpisom „Fedayn“ - piše ovaj mediv.

Foto: crvenazvezdafk.com

 

 

Problem za tamošnje organe reda predstavlja to što će u četvrtak Roma igrati svoj duel u Ligi Evrope, i to u Ženevi, protiv Serveta.

– Oči su sada sve više uprte u naredne datume na kojima bi ultrasi sa obe strane mogli da se sastanu, a prvi od njih je danas, utorak, u Bernu. Jer samo dva dana posle utakmice Lige šampiona između Jang bojsa i Crvene zvezde, Roma igra u Ženevi. Kako se može čuti sa aktivne navijačke scene Jang bojsa, koja održava i prijateljske odnose sa italijanskim klubovima, Rimljani bi trebalo da ranije stignu u Švajcarsku i planiraju napad na srpske navijače.

Zbog ove situacije se oglasio i Reta Nusa, direktor za bezbednost u gradu Bernu.

- Sa strane vlasti, naravno, svesni smo scenarija da bi Romini navijači mogli da dođu u Bern. Da li će se zaista pojaviti, znaće se tek uveče. Takođe je upitno da li bi se dve suprotstavljene grupe zaista sastale u centru Berna. Može se zamisliti, na primer, da bi se mogli sresti u spoljnoj oblasti. Ako ultrasi žele okršaj, teško da ćemo moći da ih zaustavimo. Ali ako se to dogodi, policija će intervenisati – istakao je Nause.

Takođe, prema pisanju švajcarskih medija, ultrasi Jang bojsa održavaju prijateljske odnose sa italijanskim klubovima, a Rimljani bi trebalo da ranije stignu u Švajcarsku i eventualno isplaniraju napad na srpske navijače.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija