• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Jelena Nedeljković

06.12.2023

19:53

Korak ka trofeju Kupa: Zvezda petardom raznela Radnički

Starsportphoto

Crvena zvezda

Korak ka trofeju Kupa: Zvezda petardom raznela Radnički

Podeli vest

Zvezda krupnim koracima hita ka odbrani trofeja u Kupu Srbije. Fudbaleri Crvene zvezde deklasirali su Radnički iz Niša 5:0 (5:0) u meču osmine finala Kupa.

Festival pogodaka viđen u režiji izabranika Baraka Bahara otvorio je mladi Nikola Knežević u 12. minutu. Samo pet minuta kasnije, fantastičnim lobom Aleksandar Katai povisio je na 2:0. Još Nišlije nisu došle sebi, a već je bilo 3:0, pošto je u 19. minutu pogodio Šerif Ndijaje. Saigračima se pridružio i Vladimir Lučić u 25. minutu kada je sa ivice šesnaesterca matirao golmana Stevanovića. Konačnih 5:0 postavio je u 38. minutu Žan Filip Kraso sa bele tačke.

Foto: Starsportphoto

 

Ništa nije ukazivalo da bi ovo mogla da bude jedna od tih utakmica u kojoj će igrači Zvezde raspoloženi pucati iz svih oružja. Nekoliko sati pre meča počeo je da pada sneg, bilo je jako hladno i teren je bio mokar i klizav. Uz to, Izraelac nije imao na raspolaganju sve igrače, jer su neki i dalje prehlađeni. U izmenjenom sastavu izašla je Zvezda, pa su šansu dobili mladi vezista Nikola Knežević, koji ima dvojnu registraciju i nastupa za OFK Beograd, zatim levi bek Lazar Nikolić, štoper Uroš Spajić, a starter je bio i čuveni Magiko Katai. Jasno je, naravno, da je Zvezda bila apsolutni favorit i da je išla na pobedu. Uostalom, sa evropskom turnejom je završila i sve karte je bacila na titulu i Kup, a poslednje tri godine osvajala je duplu krunu. Očekivano je da proba da nastavi u istom ritmu. 

Ključno vreme meča bilo je od 12. do 25. minutu. Za 13 minuta pala su četiri gola, a pao je i moral izabranicima Slavoljuba Đorđevića, jer im je jasno bilo da će ovo biti veče koje što pre žele da zaborave. Istini za volju, i njima je važnije prvenstvo, pa nisu ni oni bili u najjačem sastavu. Svaki gol je imao posebno značenje za Zvezdine izabranike. Knežević je željan dokazivanja, Katai je kako to on ume dao gol za špice sportskih emisija, Ndijajeu je verovatno pao kamen sa srca posle silnih promašaja u Ligi šampiona. ko ništa, barem je pokazao da nije zaboravio da igra fudbal, pa makar i protiv "meraklija". Konačnih 5:0 postavio je Kraso iz penala. 

Foto: Starsportphoto

 

Dalo je to prostora aharu da pod 46. minuta pošalje na teren debitanta Andriju Maksimovića i mladog Jovana Šljivića od kojeg se mnogo očekuje. Značilo je ovim momcima po 45 minuta na terenu "Marakane" u prvom timu. Nije Zvezda dala više golova, a nije ni morala. Ovim je barem na kratko kupljen mir, napravljen je korak ka odbrani trofeja u Kupu i akcenat će sad biti na prvenstvu.
Bahar nikako ne sme da se zavarava da je sebi ovom pobedom kupio naklonost navijača, ali i uprave Zvezde. I dalje će najveći ispit za njega biti derbi zakazan za 20. decembar. Ovo je bila tek lepa predstava za široke nrodne mase...



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17