• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.12.2023

15:24

Stamenić: Liga šampiona mi izaziva leptiriće u stomaku

FK Crvena zvezda

Crvena zvezda

Stamenić: Liga šampiona mi izaziva leptiriće u stomaku

Podeli vest

Došao sam u Crvenu zvezdu sa željom da igram Ligu šampiona, poručio je fudbaler Marko Stamenić.

On je prošlog leta okončao misiju u Kopenhagenu i kao slobodan igrač prešao u redove srpskog šampiona. U izjavi za novozelandske medije objasnio je šta ovo za njega znači.

- Prelazak u Crvenu zvezdu se desio zato što sam želeo da igram Ligu šampiona, na najvećoj sceni evropskog fudbala i uživam u tome. Svaki put osećam leptiriće u stomaku kada zakoračim na teren i čujem himnu Lige šampiona. Verujem da po kvalitetu treba da budem deo ovog takmičenja svake sezone i nastojaću da to i ostvarim - rekao je Stamenić.

Foto: Starsportphoto

 

Iako mu je otac sa ovih prostora, Stamenić je rođen na Novom Zelandu i doživljava tu zemlju kao svoju. Tako je tek drugi Novozelanđanin koji je dao gol u Ligi šampiona. 

- Pomalo nadrealna scena. Nisam mogao da verujem da je lopta ušla i da sam postigao gol u Ligi šampiona na gostovanju Lajpcigu. Nakon nekog vremena sam postao svestan toga i bio jako zadovoljan sobom. Pozvao sam posle meča porodicu i bili su na devetom nebu od sreće. Kada sam čuo da sam tek drugi Novozelanđanin koji je dao gol na tom nivou, osećao sam ogroman ponos. Bilo je to veliko priznanje za mene lično i za sav trud koji sam ulagao godinama - objasnio je Stamenić.

Život u Beogradu mu prija, kao i strast sa kojom navijači gledaju na Crvenu zvezdu. 

- Sjajno iskustvo za sada. Velika je razlika u mentalitetu. U Srbiji su ljudi mnogo emotivniji i mogu da se povežem sa njima jer je to jedna strana mog porekla. Osećao sam to kod oca još dok sam bio dete i dok me je on podučavao fudbalu. Lepo mi je u okruženju koje je veoma strastveno i emotivno. To pokazujemo i na terenu. Lepo je što sam se povezao sa tom stranom moje krvi - zaključio je Stamenić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Zvezdin spasilac doneo klubu devet bodova: Živim svoj san
Crvena zvezda

Zvezdin spasilac doneo klubu devet bodova: Živim svoj san

Tinejdžer održava Zvezdu u borbi za titulu! Mladi napadač crveno-belih Jovan Mijatović (18) u subotu veče postigao je odlučujući gol za ekipu sa "Marakane" u pobedi nad lučanskom Mladosti i već treći put ove sezone spasava aktuelnog šampiona gubitka bodova.

10.12.2023

14:42

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija