• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.01.2024

23:21

Sferopulos zadovoljan: Defanzivno naša najbolja utakmica! Svaka čast momcima

Starsportphoto

Crvena zvezda

Sferopulos zadovoljan: Defanzivno naša najbolja utakmica! Svaka čast momcima

Podeli vest

Pokazali smo reakciju nakon Asvela, objašnjava trener crveno-belih.

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras Olimpiju u Milanu rezultatom 76:62 u meču 21. kola Evrolige. Obe ekipe sad imaju skor 9-12 i na pobedu su od plej-in zone, mada je Olimpija ostala bolja u međusobnom skoru jer je u Beogradu pobedila ubedljivijim rezultatom. 

Nakon meča trener Janis Sferopulos imao je mnogo razloga za zadovoljstvo. 

- Svi momci su bili jako dobri, igrali smo protiv ekipe sa čijim smo kvalitetom dobro upoznati. Naša odbrana diktirala je ishod ovog meča. Ceo tim je dao sve od sebe, ali bih posebno istakao Branka Lazića. Nije bitno pogoditi mnogo koševa ukoliko igrate jaku i konstantnu odbranu kakvu je on odigrao - rekao je Sferopulos odmah nakon meča. 

Foto: Starsportphoto

 

Nažalost, senku na dobar rezultat crveno-belih bacile su povrede Majka Tobija i Nemanje Nedovića. 

- Završili smo duplo kolo, imali vrlo težak raspored, pet utakmica u 10 dana, u pet različitih država. Nije bilo lako. Uradili smo dobar posao, uzimajući u obzir ove dve duple nedelje u Evroligi. Nemanja Nedović i Majk Tobi su imali probleme sa mišićem i videćemo šta je sa njima čim se vratimo u Srbiju - dodao je strateg crveno-belih. 

Sferopulos je na kraju konferencije ponovo pohvalio igru Zvezde u odbrani. 

- Uradili smo sve što nismo u prethodnoj utakmici. Igrali smo vrlo dobro defanzivno, možda defanzivno najbolja utakmica do sada. Dezorganizovali smo napad Milana, dozvolili im samo 62 poena, imali su samo 14 asistencija. Iz odbrane smo kontrolisali duel. Očigledno je prvo poluvreme bilo dobro, Milano je reagovao i važnoj e bilo što nismo paničili, kontrolisali smo utakmicu posle prvih pet minuta drugog poluvremena. U četvrtoj četvrtini igrali smo pametno i u napadu i u odbrani i 100 odsto smo zaslužili pobedu. Rekao sam im da moramo da igramo odbranu, mnogo bolje od poslednje utakmice i to je kako su reagovali - podvukao je Sferopulos. 

U narednom kolu Zvezda dočekuje Baskoniju u "Areni". 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!
Politika

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!

Nosilac zajedničke liste 12 opozicionih stranaka i pokreta, Borislav Novaković, koji u kampanji tvrdi da se zalaže za uljudnost i transparentnost u politici, tukao se s policijom, lažno glasao iz Soluna, podržavao pajser brigade omladine Narodne stranke, i preršajno je osuđivan za privredne prestupe. Osim toga, primao je platu za posao na koji nije dolazio.

21.05.2024

10:49

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija