• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.01.2024

21:01

Mrkela potvrdio: Sremčević je Zvezdin! Evo kako stoje stvari oko Jovana Mijatovića!

Starsportphoto

Crvena zvezda

Mrkela potvrdio: Sremčević je Zvezdin! Evo kako stoje stvari oko Jovana Mijatovića!

Podeli vest

Prototip modernog špica, pokazaće kvalitet u Crvenoj zvezdi. Što se Mijatovića tiče, možda ode, a možda i ostane, zagonetan ostaje sportski direktor Crvene zvezde.

Ako je ikakve dileme bilo - više je nema! Crvena zvezda angažovala je bisera srpskog fudbala i jednog od najtalentovanijih napadača Evrope Uroša Sremečvića, potvrdio je to sportski direktor beogradskog velikana Mitar Mrkela. Nekada slavni igrač, a danas funkcioner kluba sa "Marakane" u razgovoru za "TV Arena sport" potvrdio je da se Zvezda dogovorila sa lučanskom Mladosti i da će Sremčević u petak biti na pregledima u Beogradu nakon čega se očekuje i zvanična promocija. 

- Završili smo transfer Uroša Sremčevića. Napadač rođen 2006. godine će u petak odraditi kompletne preglede nakon toga biće potpisan ugovor sa Crvenom zvezdom - otkriva Mitar Mrkela, a potom dodaje. 

- On je mlad igrač, imao je odličnu polusezonu u Mladosti iz Lučana, pratili smo ga duže vremena. Pravi prototip modernog špica koji se dobro kreće, brz je i daje golove na različite načine. Nadam se da će u Crvenoj zvezdi pokazati svoj kvalitet, ali je pitanje koliko će se brzo adaptirati na sve ono što ga čeka. 

Mnogi su pomislili da bi dolazak Sremčevića ubrzao prodaju Jovana Mijatovića, a Mrkela dodaje da postoji mogućnost da mladi napadač ostane na "Marakani" i tokom prolećnog dela sezone. 

- Imamo ponudu za Mijatovića, može da ode, ali može i da ostane. Tu je i Šerif koji ovom momentu deluje spremniji nego što je bio. Radi se o kvalitetnom igraču, došao je na kraju prelaznog roka sa visokim očekivanjima. Svesni smo da je imao dobrih i onih veoma loših utakmica. Sada mislim da je ušao formu kakva se od njega i očekuje. Bio je dobar tokom priprema čak i na mečevima kada nije bio strelac. Ušao je u dobar ritam kod Vladana Milojevića, zahtevi mu odgovaraju i imaćemo novog, boljeg Šerifa u narednih šest meseci - uveren je sportski direktor Crvene zvezde. 

Foto: Starsportphoto

 

Poslednjih dana priča se i o budućnosti Uroša Kabića. Navodno, Crvena zvezda dobila je ponudu za talentovanog napadača, ali Mitar Mrkela veruje da bi pozajmica ili dvojna registracija bila daleko bolja opcija za sve. 

- Kabić je došao na kraju prelaznog roka, radi se o veoma talentovanom igraču, ali na njegovim pozicijama imamo igrače koji imaju ozbiljan učinak. U ovom momentu nije na prvom mestu kod trenera... Videćemo šta je najbolje za njega da li je to pozajmica ili dvojna registracija. Moguće je i da će biti prodat, ali samo ako dođe neka dobra ponuda. Pažljivo procenjujemo situaciju sa svakim igračem, posebno sa mlađima. Kada igrač izlazi iz omladinaca potreban mu je period adaptacije, trudimo se da to svi naši igrači što brže prođu kako bi bili spremni za prvi tim - priča sportski direktor crveno-belih. 

I budućnost Miloša Degeneka bila je pod znakom pitanja. Iskusni štoper nije prošao kompletne pripreme sa Crvenom zvezdom iako je sa ekipom doputovao na Kipar. Mrkela otkriva da je u pitanju povreda te da Milojević računa na reprezentativca Australije. 

- Računamo na sve igrače koji su na platnom spisku Crvene zvezde. Miloš Degenek je imao peh, počeo je pripreme i doživeo je povredu tetive. Sada je dobro, vratio se sa lečenja, nadam se da će i on od sledeće nedelje biti na raspolaganju treneru. 

Tokom jesenjeg dela šampionata Crvena zvezda šansu je dala dvojici mladih fudbalera i taj "rizik" se isplatio budući da su Kosta Nedeljković i Jovan Mijatović ostavili sjajan utisak. Postaje to praksa na "Marakani", a mladi levi bek Viktor Radojević naredni je biser srpskog šampiona od kog se mnogo očekuje. 

- On je naše dete, prošao je sve selekcije Crvene zvezde. Poslednjih godinu dana igrao je u Grafičaru, ostavio je dobar utisak i rešili smo da mu damo šansu. Po mom mišljenju, a sa tim se slaže i trener Milojević, on je tu šansu iskoristio. U ovom momentu, kada je Rodić povređen, on je neko ko može da pokrije poziciju levog beka - uverava Mrkela. 

Foto: FK Crvena zvezda

 

Još jedan omladinac Zvezde ostavio je izuzetan utisak na pripremama - Jovan Šljivić. 

- Šljivić je jedan od najtalentovanijih igrača naše omladinske škole. Prošle sezone je igrao sjajno u Grafičaru nakon čega nije igrao pola godine. Bio je na pripremama u Rusiji, bio dobar, ali je zbog duge pauze usledio novi pad. Sada se odlično pripremio, iskoristio je šansu koju je dobio kod Vladana Milojevića, pokazao je svoj talenat i neko je na koga se ozbiljno računa u narednom periodu. 

Crveno-beli pripreme na Kipru završavaju u četvrtak utakmicom protiv Boteva nakon čega će u petak ujutru doputovati u Beograd. Na kraju trenažnog perioda Mrkela je bio izuzetno zadovoljan urađenim tokom poslednjih 20ak dana. 

- Prezadovoljni smo pripremama na Kipru, pratilo nas je dobro vreme, odlični uslovi sa dva izuzetna terena za rad. Odigrali smo četiri utakmice, sutra igramo petu koja će biti generalna proba pred prvenstvo. Ovde smo stigli bez pet reprezentativaca. Uz sve te nedostatke šansu smo pružili mlađim igračima, oni su to iskoristili na pravi način. Protiv Mladosti iz Lučana smo igrali sa četiri igrača iz omladinske škole - rekao je Mrkela i nastavio. 

- Delovali smo kompaktno, unapredili smo našu igru i spremniji smo nego što smo bili. Svaki igrač je podigao nivo forme u odnosu na jesenji deo. Linije tima izgledaju zategnutije, kontrolišemo igru protiv svakog protivnika i odlično se branimo. To je delo Vladana Milojevića koji je zimus stigao ponovo u Crvenu zvezdu. 

Foto: FK Crvena zvezda

 

Skoro mesec dana prošlo je od kako iskusni strateg radi sa prvotimcima Zvezde, a Mitar Mrkela ističe da je uprava zadovoljna sa svim onim što je Milojević uspeo da impelementira u tim tokom priprema na Kipru. 

- Sve što smo uspeli posledica je onoga što Milojević traži na treningu. On je zahtevan, tačno zna šta hoće, a igračima ume da prenese zahteve. Igrači jako dobro razumeju njegov jezik i to dobro primenjuju na terenu. 

Tokom priprema Vladan Milojević nije mogao da računa na Mirka Ivanića, Aleksandra Kataija i Milana Rodića. Iskusni trojac Crvene zvezde ima problema sa povredama, a Mrkela otkriva kada će biti na raspolaganju treneru. 

- Svi polako izlaze iz povreda. Ivanić i Rodić su već u trenažnom procesu, već treniraju sa ekipom, a od nedelje će raditi maksimalno. Katai je u Beogradu, oporavlja se od povrede leđa, očekujemo da već u ponedeljak i on bude sa igračima na terenu - objasnio je sportski direktor Crvene zvezde. 

Zvezda prolećni deo sezone otvara protiv Voždovca, skauti crveno-belih pratili su mečeve "zmajeva" tokom priprema, a Mrkela dodaje da su ciljevi do kraja sezone najviši mogući. 

- Sve utakmice su nam bitne, pripremamo se i za prijateljske utakmice, ali i za Voždovac. Mlada ekipa, dobro vođena, pismena, teže tome da igraju fudbal i protiv svih igraju isto. To nam je prva utakmica u prvenstvo, one su uvek zahtevne i teške jer dolaze posle perioda bez takmičarskog ritma. Najozbiljnije pristupamo pripremi te utakmice, verujem da ćemo pokazati spremnost. 

Za kraj, Mrkela smatra da je prethodna jesen, iako rezultatski "tanka", bila veoma uspešna za Crvenu zvezdu, a da će se plodovi prethodnog prelaznog roka tek ubirati na "Marakani". 

- Promenili smo se u igračkom kadru tokom prethodnog prelaznog roka zbog budućnosti koja nam dolazi. Imali velikih uspeha tokom 6-7 godina, bili smo šampioni i igrali evropska takmičenja. Procenili smo da nam je potrebno podmlađivanje i modernizovanje ekipe. Polusezona iza nas je rezultatski bila neuspešna, ali smo pokazali dosta toga. Promovisali smo mlade igrače, pokazali da smo konkurenti i u Ligi šampiona, to svi parametri potvrđuju. Siguran sam da smo na dobrom putu i da će sve ono što smo odradili imati pozitivan uticaj na budućnost Crvene zvezde - podvukao je Mrkela. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Au! Srbiji se ne piše dobro! Šokantne vesti iz Amerike: Balkan će biti najteže pogođen deo Evrope!
PAKAO

Au! Srbiji se ne piše dobro! Šokantne vesti iz Amerike: Balkan će biti najteže pogođen deo Evrope!

Iako naučnici imaju alate i metode da izmere uticaj klimatskih promena - kako se to može učiniti pa da pojedinac, u okviru vlastitog života, ima neku vrednost kojom bi izmerio kako se, pod uticajem klimatskih promena, menja i njegov život? Nije lako zamisliti šta je tačno "prosečno globalno zagrevanje od 1,5 °C ili 2 °C" i na koji će nam način izmeniti svakodnevni život.

28.04.2024

12:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija