• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Jelena Nedeljković

02.02.2024

07:00

Šerif je "opravljen", klinci će Superligu gledati sa klupe

FK Crvena zvezda

Crvena zvezda

Šerif je "opravljen", klinci će Superligu gledati sa klupe

Podeli vest

Ekspedicija Crvene zvezde vratila se sinoć u Beograd sa priprema sa Kipra i ako se po jutru dan poznaje, ekipa će biti defanzivno stabilnija nego u jesenjem delu, Šerif Ndijaje bi konačno mogao da bude pojačanje, a pitanje je kako će tim izgledati kada se vrate In Bom Hvang i Žan Filip Kraso, ali i uđu u ritam Aleksandar Katai i Mirko Ivanić.

Gledajući ove pripreme, ne možemo, a da se ne prisetimo onih letošnjih, koje su najavljivale da će Zvezda izgledati u najmanju ruku kao osrednji premijerligaški tim. Redom su padali evropski velikani, a potpuna euforija zahvatila je navijače kad je na generalnoj probi deklasirana Fiorentina (5:0). Narod je bio kao omađijan Baharovom Zvezdom. Epilog je bila prilično loša polusezona, eliminacija iz Lige šampiona uz samo jedan osvojen bod i drugo mesto u Superligi uz poraz u derbiju, nakon kojeg je Izraelac smenjen.

Foto: Starsportphoto

 

I tako, na teži način su pristalice crveno-belih naučile da takve pripreme ništa ne znače i da su rađene vrlo populistički. Jedini dobar efekat bio im je da narod pomisli da je Barak Bahar čarobnjak. Ali kao i sve sa čarolijom i ovo je bilo kratkoročno. Ubrzo su svi shvatili da je ekipa igrala na svežinu, da nije dovoljno radila, pa samim tim fudbalerima nisu bile "teške noge", a to se odrazilo da ekipa već u oktobru nije imala snage za 90 minuta. 

Ne treba biti previše mudar da bi se izvukao zaključak kada se povuče paralela ovih priprema sa tim letošnjim. Ekipa predvođena Vladanom Milojevićem radila je sve suprotno od Bahara. Njemu nisu bili potrebni populistički rezultati. Zna dobro Miloje da ga navijači vole i da je sam njegov dolazak na klupu sa "Marakane" po meri ovog naroda. Niko se ne zaluđuje da će Zvezda dobijati Fiorentinu 5:0, ali svi s pravom očekuju da će Zvezda osvojiti titulu. Shvatio je Milojević na čemu mora da radi i tome se i posvetio.

Foto: Starsportphoto

 

Tako je recimo pričao sa igračima, obavljao razgovore sa svima i procenio kome bi valjalo posvetiti više pažnje, koga povremeno potapšati po ramenu i reći mu da je bio dobar, na čiju sujetu nije nikako dobro udarati, na koga se u kojoj meri može povisiti ton i sve ostalo što ide uz rad sa ljudima. Posebnu pažnju posvetio je napadaču Šerifu Ndijajeu. Od početka sezone, svi iz kluba ponavljali su da je fudbaler iz Senegala dobar igrač, ali mu fali samopouzdanja, koje je izgubio usled nekoliko neshvatljivih promašaja. Milojević je radio sa njim, umeo je da mu priđe i igrač je na poslednja dva meča dao tri gola. Vidi se po njemu da je srećan, nasmejan je na terenu, ne plaši se da preuzme inicijativu i to mu se vraća na najlepši način. Naravno, takmičarske utakmice biće jedino merilo, ali deluje da bi konačno mogao da "proradi". 

Nije do kraja jasno kako će izgledati tim, jer je Milojević pripreme odrađivao bez nekoliko ključnih igrača. Nema dileme da će igrati In Bom Hvang, a sve veću minutažu u prvoj postavi trebalo bi da dobije i Žan Filip Kraso. Za razliku od prvog Milojevićevog mandata u Zvezdi, kad nije bilo mesta za Mirka Ivanića, ovaj put to neće biti slučaj. Mnogo puta je vezista pokazao da je motor ovog tima i da je sve lakše kad njemu ide dobro. Mesta će, u onolikoj meri koliko bude mogao da igra biti i za miljenika navijača Aleksandra Kataija. 

Foto: FK Crvena zvezda

 

Zbog visokih ambicija od startne postave moraće da se oproste klinci. Ništa neće smeti da bude prepušteno slučaju i najjači tim napašće titulu. Od dečaka koji su osetili slast priprema sa prvim timom, Jovan Šljivić bi mogao povremeno da dobije šansu i možda Nikola Knežević. Mladi levi bek Viktor Radojević igrao je dosta u prijateljskim mečevima na pripremama, namestio je nekoliko golova, pokazao da se ne plaši pritiska, ali i dalje će ključnu ulogu na toj poziciji imati Milan Rodić.

Jedno je sigurno: Crvena zvezda će biti kompaktnija i biće bolja u defanzivi nego što je bila u prvom delu sezone. U jednom od svojih izlaganja Milojević je izneo činjenicu koje se pridržava - fudbal se igra za bodove i rezultat, to je ono što se računa. A navijači neka rangiraju utakmice po utisku. Upravo to će mu biti važno, da pobeđuje i osvaja bodove, makar to značilo da ljudi neće padati u nestevst od lepote fudbala. Cilj mu je da na kraju sezone ima barem jedan bod više od drugoplasiranog i osvoji titulu, dok će uporedo pokušati da podigne i trofej u Kupu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Fudbaler Zvezde na pozajmici u Kortrajku
Crvena zvezda

Fudbaler Zvezde na pozajmici u Kortrajku

Fudbaler Crvene zvezde Kings Kangva (24) nastaviće karijeru u Kortrajku, gde će biti na pozajmici narednih šest meseci, saznaje Informer. U ugovor će biti ubačena i opcija otkupa, koja nije obavezna.

01.02.2024

18:53

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija