• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.02.2024

10:22

Zvezda ruši "Marakanu"? Terzić otkrio detalje, možda će ovako izgledati nov stadion (FOTO)

informer

Crvena zvezda

Zvezda ruši "Marakanu"? Terzić otkrio detalje, možda će ovako izgledati nov stadion (FOTO)

Podeli vest

Generalni direktor FK Crvena Zvezda Zvezdan Terzić otklonio je sve dileme, novi stadion kluba ostaće na istoj lokaciji na kojoj je i sada - Ljutice Bogdana 1a.

Čelnik Zvezde je u intervjuu za Politiku pričao o projektu novog stadiona i novog kampa šampiona Srbije. Bilo je određenih nedoumica, a kaže da su nastale nakon pogrešno interpretiranih njegovih reči sa Skupštine kluba.

Istakao je da će stadion ostati na istom mestu, bez pomeranja centimetar levo ili desno i otklonio svaku nedoumicu o eventualnoj gradnji novog stadiona Crvene zvezde u blizini aerodroma "Nikola Tesla".

- Crvenoj zvezdi su neophodni moderan evropski stadion i novi kamp. Zabuna je nastala jer su na društvenim mrežama pogrešno interpretirali moje izlaganje na Skupštini Crvene zvezde. Govorio sam da će se trening kamp graditi na površini od oko 22 hektara u blizini aerodroma. Kamp bi trebalo izmestiti odavde, jer je ovde previše skup kvadratni metar da bi se tu treniralo. Ostaje samo dilema da li treba rekonstruisati stadion "Rajko Mitić", kako želi jedan broj navijača, ili ga potpuno srušiti i napraviti potpuno novi, što je, prema mom mišljenju, jeftinije, funkcionalnije i celishodnije -  rekao je Zvezdan Terzić.

Foto: Informer

Marakana

 

On je naglasio da stadion mora da ostane na sadašnjoj lokaciji u Ljutice Bogdana 1a.

- Primeri u Evropi su to pokazali. Svi klubovi, koji su gradili nove stadione duplirali su ili čak triplirali broj gledalaca na domaćim utakmicama, ili isto toliko ili više uvećali ukupne prihode. Mi smo sada u situaciji da igramo Ligu šampiona. Imali smo prihod od pet miliona evra i najveći prihod ostvaren je od evropskih utakmica. Od domaćeg prvenstva jedva pokrivamo ogromne rashode koje iziskuje organizacija utakmica.

 

Foto: crvenazvezdafk.com

 

 

Terzić je podsetio da je "Marakana" sagrađena 1963. godine.

- Bila je moderan stadion u to vreme, ali prošlo je 60 godina i više nije funkcionalna. Stadion je ukopan, sve četiri tribine su naslonjene na četiri zida na zemlji i nemamo nijedan kvadratni metar komercijalnog sadržaja koji može da se stavi u funkciju novih prihoda Crvene zvezde. Izgradnjom novog stadiona ne samo što bismo znatno uvećali prihode, već bi ambijent bio drugačiji i igračima i navijačima. Igračima će biti mnogo veći doživljaj na samom terenu. Ja razumem da su mnogi naši navijači emotivno vezani za slavnu tradiciju, ali bože moj, svi veliki klubovi u Evropi, koji su izgradili nove stadione bili su vezani za slavnu istoriju i tradiciju starih stadiona, ali su to prevazišli. Postali su svesni, ako klub želi dalje da se razvija, ne može bez novog stadiona.

 

Foto: crvenazvezdafk.com

Novi stadion Zvezde

 

Terzić je naveo primer fudbalskog kluba AEK iz Atine.

- AEK ima godišnji priliv od 22 miliona evra samo od ulaznica, naspram naših pet. Sagradili su novi, moderan stadion kapaciteta od 32.000 gledalaca, koji je rasprodat. O AEK-u govorim kao o klubu iz okruženja gde nije tako fudbalska zemlja kao Nemačka ili Engleska. To je naša ideja. Ako Crvena zvezda želi da se dalje razvija, neophodno je da ima novi, moderan, funkcionalan stadion gde mogu da dodju porodice, deca, žene, da dodju dva sata pre utakmice, da imaju mnoge sadržaje na usluzi, da mogu da ručaju, da im bude toplo i udobno.

Pogledajte, možda će ovako izgledati novi stadion Zvezde. Crveno-beli su pre nekoliko godina otkrili jedno moguće rešenje kako bi mogla da izgleda nova "Marakana". 
 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija