• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.02.2024

23:10

Sferopulos zadovoljan: Pokazali smo karakter!

kss.rs

Crvena zvezda

Sferopulos zadovoljan: Pokazali smo karakter!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde su savladali FMP u osmini finala Kupa Radivoja Koraća 80:75. Iako su stigli do pobede većom mukom nego što su mnogi očekivali, trener crveno-belih Janis Sferopulos izjavio je da je zadovoljan uspehom na početku turnira.

Izuzetan otpor pružili su "panteri" i Evroligaš je uspeo da trijumfuje tek nakon pogođene trojke Dejana Davidovca i uspešnog izvođenja slobodnih bacanja.

Trener pobednika, Janis Sferopulos, ocenio je utakmicu kao jako dobru i kao ključnu stvar istakao karakter njegove ekipe.

Foto: Starsportphoto©

Odlična rola Dejana Davidovca

- Napravili smo prvi korak. Kao što sam rekao pre utakmice, moramo da idemo korak po korak. Ništa nije rešeno unapred kada se igra kup. Svi dođu ovde da igraju jako do kraja. Bilo nam je važno da ostanemo fokusirani na igru i plan utakmice. Bila je dobra utakmica, derbi, u poslednjoj četvrtini nam je bilo važno da povedemo, a da pre toga ne uđemo u paniku ako povedu. To su bila dva ključna trenutka meča. Pokazali smo karakter da ostanemo do kraja u igri. Posle našeg vođstva igrali smo pametno do kraja - rekao je Grk.

Potom je govorio o samom takmičenju i istakao da su favoriti itekako ranjivi na takvim turnirima.

Ovo je kup, normalne su ovakve stvari. Očekuje se od favorita da igra dobro, a onda dođe drugi tim koji nema pritisak i onda se dese ovakve stvari. Videli ste šta se desilo u prvom četvrtfinalu i ko je pobedio - objasnio je Sferopulos.

Miloš Teodosić i Branko Lazić nisu učestvovali u pobedi svog tima zbog oporavka od povrede, ali je svoje minute odlično iskoristio Dalibor Ilić.

Foto: kss.rs

 

- Dalibor je bio jako važan za pobedu. Dao nam je rešenja sa klupe. Bio je jako koristan u oba smera, iako ga dugo nisam koristio. Ima od mene posebne čestitke, jer ima pravi mentalitet i uvek je spreman da pomogne, kad god ga koristim. Miloš i Branko nisu igrali, videćemo šta će biti. Pratimo njihov status iz dana u dan - kazao je bivši strateg Fenerbahčea.

Jako dobru partiju pružio je i Dejan Davidovac, koji je pohvalio večerašnjeg rivala i ukazao na probleme u kontroli skoka.

- Teška utakmica do samog kraja, FMP je izgledao sjajno. Mi smo imali problema od samog početka sa ofanzivnim skokom, pa smo ušli u neizvesnu završnicu. Najvažnije je da smo pobedili. Dosta će nam značiti ovo. Generalno, na Kupu su uglavnom teške utakmice i dešavaju se iznenađenja. Mislim da će nam ovo pomoći - rekao je reprezentativac Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija