• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Jelena Nedeljković

19.02.2024

11:24

Jedina statistika koja Milojevića zanima: Više golova od protivnika

FK Crvena zvezda

Crvena zvezda

Jedina statistika koja Milojevića zanima: Više golova od protivnika

Podeli vest

Crvenoj zvezdi je preko bio potreban trener kojem nije primarno da pravi spektakl za navijače, nego da pobeđuje i donositi rezultat, a to je ono što su crveno-beli dobili dolaskom Vladana Milojevića. Statistika je u njegovom slučaju jasna i oslikava šta mu je najveća prednost u odnosu na Baraka Bahara - dati više golova od protivnika.

Kada se povela priča da će na klupu Crvene zvezde da se vrati Vladan Milojević, prva rekacija svih kojima su crveno-beli bliski, bila je da je to odlično rešenje. Ipak, nakon razmišljanja i analiziranja, to mišljenje više nije bilo konzistentno. 

Deo naroda verovao je jako u njega i sa radošću ga iščekivao, dok je bilo i onih koji su se pitali je li trener sa takvom filozofijom potreban Zvezdi. U njegovom sistemu ključna stvar je braniti se, dobro se zatvoriti, a onda dati gol ili dva, tek toliko da se pobedi. Normalno, ako ih bude i više - odlično, ali nije nužno. Pamte se njegove antologijske utakmice poput onog čuvenog Salcburga u gostima ili Kopenhagena, u sred noći da probudite bilo kojeg navijača Zvezde, znaće da vam kaže da je Pavkov matirao Liverpul sa dva gola. 

Foto: FK Crvena zvezda

 

Ono čega nema je očekivanje da će Zvezda svakog protivnika da pobedi sa tri ili četiri gola razlike, iako joj je tim za superligaške prilike taman toliko bolji u odnosu na većinu rivala. Pre Milojevića, Zvezdu je vodio Bahar. Sa najskupljim timom u istoriji kluba, uspeo je da izgubi tri puta i na polusezoni ima bod manje od Partizana. 

Foto: Starsportphoto

Barak Bahar

Poređenje Baharove i Milojevićeve statistike je za izučavanje. Primera radi, prvi meč koji je Izraelac izgubio, na Krovu od Voždovca (3:2), Zvezda je imala posed lopte 73 odsto. Igrači su neverovatna 34 puta šutirali ka golu. Uspeli su da pogode samo dva puta, što je bilo nedovoljno i za bod. U narednom meču, koji takođe nije uspela da pobedi protiv Čukaričkog (2:1), Zvezda je opet imala ludačku statistiku. Sa posedom lopte 71 odsto vremena i 17 šuteva, na prvi pogled bila je dominantna na terenu. I na kraju opet ništa. Ono što je sve u klubu najviše zabolelo bio je "večiti derbi", u kojem je srpski šampion potpuno preuzeo prednost rivala. Sa posedom lopte od 64 odsto i 21 šutem, tim sa "Marakane" bio je zabava za mase bez rezultata. Takva igra nije vodila ničemu. 

 

Kod Milojevića je priča potpuno drugačija. U poslednjem odigranom meču u Novom Pazaru, gde je domaćin bio bez pola tima, gosti su prepustili inicijativu. Nisu izvukli ni 50 odsto posed lopte, a imali su svega 12 šuteva ukupno, od čega šest u okvir gola. Postigli su tri pogotka, a svoju mrežu su sačuvali. Prethodno, u meču protiv Voždovca na "Marakani", situacija je bila slična. Sa posedom lopte 51 odsto i ukupno 16 šuteva, od čega pet u okvir gola, Zvezda je pobedila 2:1. 

Foto: FK Crvena zvezda

 

Nema veze što je to bio prvi Milojevićev meč od povratka u Zvezdu i što je više od 25 hiljada ljudi došlo da ga pozdravi. Nije mu padalo na pamet da pravi cirkus, demonstrira silu i ponižava rivala.

Uostalom kada je dolazio nije ostavio ni najmanju dilemu na čemu će da potencira:

"Publiku zanimaju utisci, ali ja sam trener, mene zanimaju rezultat i pobeda. Na kraju krajeva, fudbaler se i igra za rezultat. Džaba sve ako se ne pobeđuje" poručio je Milojević u intervjuu za Informer.

Naravno, vreme je pred njim, prošla su tek dva kola i moraće još mnogo da pobeđuje, ukoliko misli najpre da osvoji titulu, a onda i da se plasira u Ligu šampiona. Za sada, ako ništa drugo, navijači ne strepe hoće li njihovi ljubimci vrteti loptu celu utakmicu, besomučno šutirati kad god budu u dodiru sa loptom i na kraju otići sa terena pognutih glava. Jedina statistika koja Milojevića zanima je da njegovi izabranici daju više golova od protivnika. Ostalo apsolutno ne moraju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!
Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!

Suđenje kriminalnoj grupi koju su, prema navodima optužnice Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, formirali odbegli vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer i Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, a kojom je obuhvaćeno još 43 optuženih, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu izvođenjem pisanih dokaza koji su prikupljeni protiv optuženih članova posle izvršenja krivičnih dela.

09.05.2024

17:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija