• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Jelena Nedeljković

03.03.2024

07:00

Zvezda juri rekord sezone: Može li konačno do pet vezanih pobeda?

Starsportphoto

Crvena zvezda

Zvezda juri rekord sezone: Može li konačno do pet vezanih pobeda?

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde ove sezone nijednom nisu uspeli da vežu pet pobeda, a sada su u prilici da to urade. Potrebno je ispuniti samo jednu "sitnicu" - savladati Partizan sledeće subote.

Ovome se niko nije nadao prošlog proleća kada je Barak Bahar doveden da pravi razliku, teroriše rivale u domaćim okvirima, a uz to i pripreti velikanima u Ligi šampiona. Trebalo je da bude uspešnije Zvezdino razdoblje od onih ranijih, kada joj je malo falilo da obori evropski, svetski, međuplanetarni i ko zna koji sve rekord.

Naravno da će laici na prvu loptu reći da je Bari 1991. godine najveći uspeh kluba, koji niko nikad sa ovih prostora neće uspeti da izjednači. Međutim, ako bi statističari malo zakopali, našli bi barem jedan niz, koji je Zvezda napravila od 2015. godine na ovamo, neki koji ni Mančester siti ni Real Madrid ni Bajern ne mogu ni da sanjaju. A takva je trebalo da bude i Baharova sezona. 

Foto: informer

 

I stvarno, nakon furioznog starta u stilu Mančester sitija/Reala/Bajerna na priprema, slično je Izraelac počeo i u Superligi Srbije. 

Vezao je četiri pobede sa gol razlikom 16:1. Padali su redom Vojvodina (5:0), Napredak (4:0), Mladost (4:1) i Spartak (3:0). A onda je usledio hladan tuš, Crvena zvezda je poražena od Voždovca u gostima 3:2. U tom trenutku svako ko je gledao redovno crveno-bele, mislio je da je reč o incidentnoj situaciji, nikako o pravilu. Trebalo je vremena da se prihvati činjenica da je ekipa sa "Marakane" tako lako izgubila od u najboljem slučaju prosečne ekipe.

Do kraja sezone usledio je pravi mali pakao za ljubitelje crveno-belih. Ni u jednom periodu Crvena zvezda više nije uspela da veže ni četiri pobede, a kamo li više od toga. Epilog je bila eliminacija iz Lige šampiona sa jednim osvojenim bodom i drugo mesto u Superligi, sa bodom manje iza vodećeg Partizana. Posledično, Barak je dobio otkaz.

Foto: Starsportphoto©

Barak Bahar

Nova epoha za navijače srpskog šampiona počela je dolaskom Vladana Milojevića. On je uspeo da ponovi taj Baharov podvig sa početka sezone i vže četiri pobede. Trijumfovao je protiv Voždovca (2:1), Novog Pazara (3:0), Čukaričkog (3:0) i TSC-a (3:1). Sledećom pobedom oborio bi rekord.

Otežavajuća okolnost je što je naredni rival Zvezde Partizan. I bez ikakvog posebnog motiva, ta utakmica uvek ima večiki značaj. Makar bilo 30 bodova prednost za bilo koji klub sa Topčiderkog brda, uvek je važno pobediti u derbiju. Ovaj put susret najvećih rivala ima ogroman značaj. Razlika je samo jedan bod i ako bude pobednika, ko god da to bude, biće ogroman korak bliže tituli. Partizan bi otišao na velika četiri boda prednosti, koja bi trener iz Humske Igor Duljaj prigrlio i branio svim raspoloživim sredstvima. 

Foto: Starsportphoto

Milojević doveden da "vadi fleke"

Sa druge strane, Zvezda je vezala šest titula i na "Marakani" nezamislivo deluje pomisao da ne bude šampion. Pobedom u derbiju zasela bi na prvo mesto tabele Superlige i teškom mukom bi neko uspeo odatle da je pomeri. Ako gledamo širu sliku, Milojeviću je stvarno najmanje važno hoće li vezati petu pobedu ili ne. Ta statistika sama po sebi ništa ne znači. Ono što bi imalo težinu bila bi pobeda. Pobeda koja donosi bodove. Pobeda koja donosi titulu. Pobeda koja ispira opor ukus koji pamte svi iz Zvezde još od poslednjeg derbija u Humskoj. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ratko

pre 2 meseca

DA NIJE SUDIJA NE BI NI VEZALI ,PENALI AHAHAHHAHAHAHAHAHAH PA CRTANI FILM ....BRUKA I SRAMOTA OD SUDJENJA....

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija