• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

20.03.2024

22:04

Nije pomogao Teodosić! Panatinaikos slavio u Beogradskoj areni

Starsportphoto©

Crvena zvezda

Nije pomogao Teodosić! Panatinaikos slavio u Beogradskoj areni

Podeli vest

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Crvenu zvezdu 89:76 (29:20 22:21, 19:15, 19:20) u 30. kolu Evrolige i tako crveno-belima naneli 20. poraz ove sezone. Gosti su napustili Beogradsku arenu sa 19. upisanim trijumfom i trenutno zauzimaju petu poziciju u elitnom takmičenju.

Tim sa Malog Kalemegdana ostao je bez šansi za plasman u doigravanje ili plej-in elitnog takmičenja, pa preostali mečevi služe kao jaka priprema za završnicu regionalnog šampionata, u kojem su najviše ambicije.

Tribine Beogradske arene nisu bile pune kao u većini slučajeva ove sezone, ali dobra atmosfera nije izostala.

Foto: Starsportphoto

Kendrik Nan (sa loptom) protiv Adama Hange

Potpuno očekivano, Matijas Lesor i trener Ergin Ataman dočekani su zvižducima i uvredama sa tribina. Francuski košarkaš je ostavio dubok trag kao igrač Partizana, dok je turski stručnjak pogotovo antipatičan "delijama" nakon komentara o ubijenom Marku Ivkoviću u Istanbulu 2014.
Nije dugo bilo potrebno Atinjanima da pokažu svu raskoš moćnog sastava okupljenog prošlog leta.
Nestavarnim šutem za tri poena "oduvali" su domaćina, koji nije imao načina da se suprotstavi izuzetno raspoloženom protivniku.

Najefikasniji u redovima pobednika bio je Matijas Lesor sa 19, dok je Mitoglu dodao 17 uz devet uhvaćenih lopti. Crvenu zvezdu predvodili su Dejan Davidovac i Nemanja Nedović sa po 19 poena, a dvocifren je bio i Bolomboj sa 11 koševa.

Dugo nisu viđeni poeni na početku,  pa je trojka Džoela Bolomboja bila prvi koš iz igre posle dva minuta košarke. 
Ekipa gostiju, nažalost, na raspolaganju ima vrhunski napadački arsenal pa je bilo pitanje vremena kada će "supertim" Evrolige zaigrati shodno očekivanjima. 
Kada je proradio "pik en rol" između Kendrika Nana i Matijasa Lesora otvorio se parket za "zelene" i ta akcija je kreirala gotovo sve poene u prvoj deonici. Često se odlično nudio Konstatinos Mitoglu i sa brzih sedam poena doveo je svoj tim u rano vođstvo.

Foto: Starsportphoto©

Mitoglu

Usledio je pravi rafal izvan linije 6,75, a crveno-belima nije pomogao ni Miloš Teodosić, koji se napokon oporavio od povrede.
Posle prvih deset minuta igre na semaforu je pisalo 29:20 za igrače u zelenim dresovima.

Ništa bolje po ekipu Janisa Sferopulosa nije bilo u drugoj deonici.
Košmarni početak za Crvenu zvezdu i sušta suprotnost pod drugim košem. 
Činilo se da Atinjani ne mogu promašiti, pogotovo šut za tri poena. Igrali su rasterećeno, atraktivno, ali je usled takve lakoće u igri, nastupio period opuštanja.
Popustila je koncentracija, igrači su pokušavali zakucavanjima da reše laka polaganja, pa je Ataman, jako ljut, pokušavao čestim izmenama da održi visok nivo na parketu.
Donekle je u tome i uspeo, pošto je bilans nakon 20 minuta košarke bio u njegovu korist 51:41.

Nastavak je, takođe, protekao u znaku "zelenih" koji nisu popuštali.

Tokom treće četvrtine viđeno je malo koševa, ali je bilo evidentno da gosti "doziraju" i sve vreme drže konce utakmice u svojim rukama.

Pozitivan utisak ostavio je Dalibor Ilić u tim trenucima, i sa tri zakucavanja nagovestio veliku pomoć u borbi za trofej ABA lige.

Foto: Starsportphoto©

Ilić i Bolomboj u duelu sa Ernangomesom i Lesorom

Nije ni poslednjih deset minuta odlikovala atomska košarka, već česti prekidi i mnogo prekršaja.

Panatinaikos je u tim momentima imao čak četvoricu dvocifrenih igrača i mnogo bolje raspoređen učinak, dok se Crvena zvezda oslanjala na šuteve za tri poena, ne bi li "prelomila" rezultat i ostvarila preokret.

Na krilima dobre odbrane i sjajnog Davidovca Beograđani su topili prednost i pretili dramom u finišu.

Da tako ne bude, pobrinuli su se Džerijan Grant i Mitoglu sa ubačenim trojkama u trenucima u kojima se rezultat "lomio".

Crveno-beli će i poslednji meč duplog kola odigrati pred svojim navijačima, a gost u Beogradu biće Virtus iz Bolonje u petak od 19 časova.

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija