• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

01.04.2024

17:15

KRAJ: Zvezda savladala Studentski centar!

Starsportphoto

Crvena zvezda

KRAJ: Zvezda savladala Studentski centar!

Podeli vest

Uživo pratite meč 25. kola ABA lige između Crvene zvezde i Studentskog centra.

CRVENA ZVEZDA - STUDENTSKI CENTAR  94:76 (30:18, 17:16, 27:21, 20:21)

Grad: Beograd

Dvorana: Pionir

Sudije: Uroš Nikolić, Radoš Savović, Aleksandar Davidov

Crvena zvezda: Lazarević, Teodosić, Hanga, Davidovac, Mitrović, Lazić, Tobi, Bolomboj, Ilić, Nedović, Gedraitis, Jago
Trener: Janis Sferopulos

Studentski centar: Bogavac, Pavlićević, Vučeljić, Hadžibegović, Baćović, Ivišić, Dokis, Drobnjak, Drežnjak, Kapusta, Mirković
Trener: Dejan Jakara 

 

UŽIVO: 

ČETVRTA ČETVRTINA: 

KRAJ! Pobeda Crvene zvezde 94:76!

38. minut - Uspeva Studentski centar da ublaži poraz u "Pioniru", trojku sada pogađa Igor Drobnjak, ali su se Podgoričani kasno "upalili" - 94:71!

37. minut - Ekspresan odgovor Studentskog centra preko Tomislava Ivišića - 92:66!

Foto: Starsportphoto©

 

36. minut - Plus 30 za Crvenu zvezdu nakon poena Luke Mitrovića! Mora novi tajm-aut da traži Dejan Jakara - 92:62!

35. minut - Serija crveno-belih 6:0 preko Bolomboja i Davidovca, prekida to uspešno Mirković - 90:62!

34. minut - Novi poeni za Mitrovića pod košem, u kontri je odmah potom precizan Pavlićević - 84:60!

33. minut - Sada trojku pogađa i Dejan Davidovac, sve promašaje ove sezone crveno-beli su naplatili protiv Studentskog centra. Na drugoj strani vraća Igor Drobnjak - 82:58!

32. minut - Serija promašaja na obe strane nakon Jakarinog tajm-auta, prekida to Hadžibegović pogotkom sa linije penala - 79:56!

31. minut - TEODOSIIIIIIIĆ! Još jedna trojka za Zvezdu i četvrti put Dejan Jakara nakon nepunog minuta od starta deonice reaguje tajm-autom - 79:55!

31. minut - Lagani poeni Luke Mitrovića na startu poslednjeg kvartala, pogađa centar Zvezde sa niskog posta, a potom rutinski zaustavlja Ivišića - 76:55!

TREČA ČETVRTINA: 

30. minut - Gotova je treća četvrtina, Obri Dokins je pogodio dva bacanja - 74:55!

Foto: Starsportphoto©

 

29. minut - JAGOOOOO! Polovičan je bio Brazilac sa linije penala, ali je ofanzivni skok uhvatio Mitrović i pronašao Jaga na liniji tri poena, na drugoj strani trojka za Mirkovića - 74:53!

29. minut - Nešto bolja sekvenca gostiju u finišu treće deonice, sada je Mateo Drežnjak napao Jaga sa niskog posta i pogodio - 70:50. Na drugoj strani Brazilac poentira nakon dugo vremena i to sa linije penala pošto ga je Ivišić faulirao. 

28. minut - Dva vezana faula Branka Lazića i Crvena zvezda je ispunila bonus. Na liniju penala ide Mirković i mladi košarkaš Studentskog centra pogađa oba bacanja - 70:48!

27. minut - Uspeva Studentski centar da dođe do poena pod košem nakon dugo vremena, Vasilije Baćović se snašao u duelu sa Bolombojem - 70:46!

26. minut - Snažno zakucavanje Džoela Bolomboja! Nema Studentski centar rešenje za napadačku rapsodiju crveno-belih, a sada bi stvari za goste mogle da postanu još gore budući da je na parketu Miloš Teodosić - 68:41!

25. minut - Nova trojka za Zvezdu, opet Dalibor Ilić poentira, na drugoj strani seriju crveno-belih prekida Igor Drobnjak - 66:41!

24. minut - Nastavlja se serija crveno-belih, cepa mrežicu i Dalibor Ilić, ovoga puta sa poludistance - 61:36!

23. minut - Ušao je Nedović u zonu, treća vezana trojka za šutera Crvene zvezde - 59:36! Mora Jakara da reaguje tajm-autom budući da domaći sastav polako rešava pitanje pobednika! 

23. minut - NEDOVIIIIIIIĆ! Još jedna trojka za Zvezdu, neverovatan šut izabranika Janisa Sferopulosa u "Pioniru" - 56:36! Maksimalnih +20 za crveno-bele... 

Foto: Starsportphoto©

 

22. minut - Evo ih prvi poeni za "studente" u drugom poluvremenu pošto je Hadživegović bio precizan nakon ofanzivnog skoka. Ipak, slaba je to uteha za goste budući da crveno-beli nastavljaju da pogađaju iz svih pozicija, treću trojku beleži Nemanja Nedović - 53:36!

21. minut - Ponovo je siguran Džoel Bolomboj pod košem, sjajno se centar Zvezde snašao pod košem i pogodio uz faul Ivišića, ali ne koristi dodatno slobodno bacanje - 50:34!

DRUGA ČETVRTINA: 

20. minut - DAVIDOVAAAAAC! Prekida krilni centar Zvezde seriju Podgoričana i pogađa uz faul Bogavca, a potom koristi dodatno slobodno bacanje - 47:34!

19. minut - Serija promašaja Crvene zvezde i nakon tajm-auta Sferopulosa. Muče se crveno-beli napadački, ali na krilima dobre odbrane uspevaju da odole naletima SC Derbija - 44:34!

18. minut - Pogađa Bogavac nakon ofanzivnog skoka i to pored Džoela Bolomboja. Nije zadovoljan Sferopulos kako izgleda njegova ekipa u finišu druge deonice - 44:32!

17. minut - Vratio se Rokas Gedraitis na parket i odmah pogodio iz teške situacije. Na drugoj strani Mateo Drežnjak nastavlja da drži Studentski centar u igri tokom prvog poluvremena - 44:30!

Foto: Starsportphoto©

 

16. minut - Laki poeni za Mihajla Pavićevića u kontri. Na drugoj strani precizan sa linije penala je Dejan Davidovac - 42:28!

15. minut - Iskupio se Nedović za prethodnu grešku i iz teške pozicije pogodio za tri poena. Usledila je dobra reakcija Hange u odbrani, a mađarski internacionalac uspeo je da iznudi nesportski faul Ivšića - 40:26!

14. minut - Još lakih poena za Studengski centar, sada je Igor Drobnjak ukrao čistu loptu Nedoviću - 36:26! Odmah tajm-autom reaguje Sferopulos budući da su gosti u seriji 8:0. 

13. minut - Prekida Mateo Drežnjak seriju crveno-belih. Prvo je hrvatski internacionalac pogodio sa poludistance, a potom ga je Adam Hanga na nesportski način zaustavio u kontri. Plej Studentskog centra pogađa slobodno bacanje, a potom i za tri poena - 36:24!

12. minut - HANGAAAAA! Neverovatan šut Zvezde u dosadašnjem delu utakmice... Crveno-beli su ubacili osam trojki iz 13 pokušaja, ponovo je bio precizan Adam Hanga - 36:18!

11. minut - Nova trojka za crveno-bele, sada je precizan bio Branko Lazić nakon atraktivnog izlaznog pasa Luke Mitrovića. Zvezda je prethodno uspela da odbrani nalet Studentskog centra - 33:18!

Foto: EPA

 

PRVA ČETVRTINA: 

10. minut - Trojka Adama Hange za kraj prve deonice! Mađarski internacionalac na pravi način je krunisao uvodnih 10 minuta - 30:18!

10. minut - Serija penala za Zvezdu, sada je Teodosić bio precizan sa linije slobodnih bacanja i doneo crveno-belima prvi put dvocifrenu prednost večeras - 27:17!

9. minut - Fudbalski faul Pavlićevića koji je sapleo Lazića prilikom prodora. Dobio je kapiten Zvezde dva penala i iskoristio oba - 25:17!

8. minut - Promešao je Obri Dokins kompletnu odbranu Zvezde i lagano položio. Uspeva to da vrati Luka Mitrović sa linije penala pošto ga je u kontri zaustavio upravo američki šuter - 23:17!

7. minut - Druga trojka na meču i za Adama Hangu, mađarski internacionalac gađao je sa osam metara na isteku napada i pocepao mrežicu. Na drugoj strani dobra odbrana Zvezde i imaće domaći sastav šansu da dodatno uveća prednost u finišu prve deonice - 22:15!

6. minut - Sjajna reakcija Rokasa Gedraitisa u odbrani, ukrao je Litvanac čistu loptu, povukao kontru i lagano zakucao. Ipak, ne uspeva šuter Zvezde da se vrati na vreme što kažnjava Bogavac - 19:15!

6. minut - NEDOVIIIIĆ! Nastavlja se šuterska rapsodija crveno-belih, već četiri trojke pogodili su izabranici Janisa Sferopulosa - 17:13!

Foto: Starsportphoto

 

5. minut - Serija gostiju 5:0, prvo je Ivišić zakucao pored Ilića, a potom nakon loše realizacije Zvezde u tranziciji za tri poena pogađa Obri Dokins - 14:13. Efikasan start utakmice u Beogradu. 

4. minut - Dobra rola Bolomboja u prvoj deonici, novi skok za centra crveno-belih koji ovoga puta sam poentira i to uz faul Hadžibegovića, a potom ubacuje i dodatno slobodno bacanje - 14:8!

4. minut - Raspoložene obe ekipe u šutu na startu utakmice! Treću trojku za Zvezdu pogađa Rokas Gedraitis, ali vraća to ekspresno na drugoj Borna Kapusta - 11:8!

3. minut - Dobra reakcija Bolomboja nakon promašaja Nedovića, uhvatio je centar Zvezde ofanzivni skok i pronašao Adama Hangu koji pogađa za tri poena. Na drugoj strani precizan je nakon prodora Hadžibegović - 8:5!

2. minut - Evo ih prvi poeni za goste u "Pioniru", za tri poena pogađa Borna Kapusta, a svemu je prethodila loše dodavanje Nemanje Nedovića koji je pokušao da proigra Bolomboja pod košem - 5:3. 

1. minut - Dobra odbrana crveno-belih i trojka iz ugla za Rokasa Gedraitisa! Ni pun minut nije prošao, a trener Studentskog centra Dejan Jakara koristi tajm-aut - 5:0. 

1. minut - Utakmica je počela! Već u prvom napadu Zvezda koristi prednost pod košem i snagu Džoela Bolomboja koji polaganjem otvara duel u "Pioniru" - 2:0. 

Pre meča: 

17:52 - Dobra vest za sve navijače Crvene zvezde - nakon dugo vremena u sastav se vraća oporavljeni Jago Dos Santos, a tu je i Miloš Teodosić koji je propustio gostovanje u Madridu. 

17:46 - Izabranici Janisa Sferopulosa slavili su u prvom ovosezonskom duelu protiv Studentskog centra. U Podgorici je prednjačio Luka Mitrović sa 20 poena i doneo crveno-belima trijumf - 91:77. 

Foto: Starsportphoto©

 

17:41 - Pobedničke ambicije pred dolazak u Beograd ne krije ni trener Studentskog centra - Dejan Jakara. 

- Suočavamo se sa velikim izazovom, protiv vodeće ekipe lige, ali to nas samo dodatno motiviše. Znamo da su jaki, da posjeduju evroligaški kvalitet ali mi smo ovdje da pokažemo našu želju i borbu. Svaka šansa koja nam se pruži nadamo se da će biti iskorišćena do maksimuma. Ovo je utakmica u kojoj se borimo za naš put prema play-offu i daćemo sve od sebe da ostvarimo taj cil - poručio je Jakara. 

17:33 - Strateg crveno-belih u najavi meča istakao je važnost današnjeg duela pre svega zbog činjenice da bi pobeda osigurala prednost domaćeg terena kroz ceo plej-of regionalnog takmičenja. 

- Igramo protiv ekipe koja se bori za plasman u plej of ABA lige. Sa druge strane, mi želimo da se vratimo na pobednički put i pobedama, a konkretno ova u ponedeljak donela bi nam prvo mesto na tabeli pred plej of. Kao i uvek, ali posebno pred ovaj meč, koncentracija i energija moraju da budu na maksimalnom nivou! Pozivam naše navijače koji su nam uvek bili ogromna pomoć da dođu u Pionir i pruže nam važnu podršku u ovoj utakmici - rekao je Sferopulos. 

17:27 - Crvena zvezda bi pobedom nad Studentskim centrom obezbedila prvo mesto na kraju regularnog dela sezone u ABA ligi. 

17:24 - Izabranici Janisa Sferopulosa duel protiv Studentskog centra dočekuju nakon dva vezana poraza. U prethodnom kolu Mega je savladala crveno-bele u "Areni", dok je u petak Zvezda, uprkos dobroj igri, doživela neuspeh na gostovanju Real Madridu. 

17:15 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 25. kola ABA lige između Crvene zvezde i Stundetskog centra. Sve detalje sa ovog meča uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića
Politika

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića

Predstavnik Stranke slobode i pravde (SSP) Nenad Petrović izjavio je danas da više od 30.000 Voždovčana deset godina sluša lažna obećanja o renoviranju ambulante Doma zdravlja Voždovac na Banjici koji se raspada, pa zdravstveni radnici angažovanje u toj ustanovi doživljavaju kao kaznu, a pacijenti u nju idu samo kada moraju. Na ovu izjavu usledila je oštra reakcija.

20.05.2024

22:40

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš
Politika

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš

Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš na uskraćivanje prava na rad zaposlenima i egzistenciju celokupnog srpskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini kako stoji u Rezoluciji 1244, ili je repetirana puška u radnike banke (osim pravog naziva - oružana pljačka) za Kurtija i njegove mentore normalna stvar za dopunu fajla o realizaciji uslova za ulazak u svet prava i demokratije, izjavila je danas predsednica Skupštinskog odbora za KiM Danijela Vujičić povodom zatvaranja Poštanske štedionice na KiM

20.05.2024

22:21

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kecmanovići danas dva puta u sudu! Roditelji dečaka ubice prvo na suđenju po krivici, a onda i po parničnoj tužbi
Hronika

Kecmanovići danas dva puta u sudu! Roditelji dečaka ubice prvo na suđenju po krivici, a onda i po parničnoj tužbi

Danas se u Višem sudu u Beogradu nastavlja suđenje u krivičnom postupku protiv bračnog para Kecmanović, Vladimira i Miljane, čiji je sin Kosta 3. maja prošle godine ubio devet učenka i radnika obezbeđenja OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, a odmah potom biće održano i pripremno ročište u parničnom postupku koji je pokrenuo dečak koji je ranjen u masakru.

21.05.2024

08:25

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija