• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

22.05.2024

12:37

Crveno-beli žele moćnu ekipu: Zvezda pravi tim od 90 miliona evra

Starsportphoto

Crvena zvezda

Crveno-beli žele moćnu ekipu: Zvezda pravi tim od 90 miliona evra

Podeli vest

Crvena zvezda bi u sezoni pred nama mogla da ima tim vredan 90 miliona evra! Uprava sa "Marakane" prošle sezone je potrošila na pojačanja skoro 15 miliona evra, a ove godine bi ta cifra mogla da ide i do 20 miliona evra.

Jasno je da će u izvesnom smislu dolasci zavisiti od odlazaka, ali već sada se zna da je potrebno naći bekove, zatim jednog veznog igrača, spica i desno krilo. Nemoguće je naći kvalitetnog igrača za male pare, pa će za ove fudbalere biti potrebno izdvojiti minimum 20 miliona evra. 
Prema rečima nešeg izvora, narednih dana će biti napravljen detaljan plan. Ne postoji konkretan budžet za pojačanja, već samo projekcija koje igrače je potrebno angažovati. 

Foto: Starsportphoto

 


- Ovih dana će uprava sesti sa Vladanom Milojevićem i pričati o planovima za narednu sezonu kad je reč o pojačanjima. U izvesnoj meri, dolasci će zavisiti od odlazaka, ali potrebno je dovesti bekove, zatim jednog veznog igrača, špica i najverovatnije desno krilo umesto Osmana Bukarija za kojeg se nadaju da će ga prodati- ističe naš izvor.

Prošlog leta, tim je vredeo oko 75 miliona evra, a samo poslednji dan prelaznog roka potrošeno je 9,5 miliona evra sa In Bom Hvanga i Šerifa Ndijajea, a uz to je doveden na pozajmicu štoper Naser Điga, koji je ovih dana otkupljen za dva milione evra. Dakle, u jednom danu, Zvezda je praktično potrošila 11,5 miliona evra. Niko na "Marakani" ne smatra da je taj novac potrošen, već investiran i da će se višestruko vratiti.  

- Da bi  kupili sve te igrače, a da oni budu kvalitetini, odnosno bolji od ovih koje Zvezda trenutno ima, potrebno je barem 20 miliona evra. Ne možete više za dva, tri miliona evra naći kvalitetnog igrača. Uostalom, nije to nikakvo bacanje para, nego investiranje, jer u slučaju plasmana u Ligu šampiona, sve će se vratiti - zaključio je naš izvor.

Foto: Starsportphoto

 

Crveno-beli su prošle sezone pomerili granice, jer je ideja bila da nastave da osvajaju sve što se može osvojiti u domaćim okvirima, ali i da budu konkurentni u Ligi šampiona. Prvi cilj su ostvarili, a kod drugog su podbacili. U grupi sa Mančester sitijem, Lajpcigom i Jang bojsom osvojili su samo jedan bod i bili ubedljivo poslednji. Ovaj put, Liga šampiona nije im zagarantovana i moraće da ojačaju tim, kako bi imali veće šanse da se plasiraju u elitno takmičenje. Generalni direktor kluba sa "Marakane" Zvezdan Terzić shodno tome najavio je još moćniju Zvezdu nego što je bila prošle sezone. To posledično znači i ulaganje više novca.

Foto: Starsportphoto©

Zvezdan Terzić

- Godinama pričam da je uspehe najteže ponavljati, a mi iz sezone u sezonu postavljamo nove rekorde. Veoma sam zadovoljan kako je Zvezda izgledala ovog proleća, čvrsto, snažno i sa karakterom. Raduje me činjenica da u 2024. godini nismo izgubili nijednu utakmicu. Proslava titule u subotu će na najlepši mogući način da zaokruži veoma uspešnu sezonu koja je iza nas. Cilj nam je da u narednoj sezoni navijačima predstavimo još moćniju Crvenu zvezdu - rekao je Terzić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod
Politika

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević večeras je u Kumanovu prisustvovao obeležavanju 11. godišnjice Kulturno umetničkog društva „Srpski vez” gde je poručio da "Srbi nisu genocidan već slobodarski narod", kao i da istorijsko prijateljstvo srpskog i makedonskog naroda ne mogu da pokvare političari koji služe tuđim interesima a ne interesima svog naroda.

15.06.2024

22:18

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom
Politika

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom

Što je odlučnija politika protiv kriminalaca i ubica, to su i snažniji otpori onih koji na sve načine pokušavaju da osujete i zaustave tu borbu, jer znaju da je na čelu nje Aleksandar Vučić, navodi se u saopštenju potpredsednika Glavnog odbora SNS Marka Đurića povodom objavljene "skaj" prepiske između kriminalnih vođa sa teritorije Balkana.

15.06.2024

21:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20