• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.01.2015

10:27

OVO PRELAZI U NAVIKU Atletiko opet razbio Real!

Fudbal

OVO PRELAZI U NAVIKU Atletiko opet razbio Real!

Podeli vest

Četvrta utakmica Atletika i Reala ove sezone, treća pobeda Atletika uz jedan remi!

Crveno-beli nastavljaju da se svete belima za težak poraz u finalu Lige šampiona prošle sezone, kada su bez pobede i najvećeg uspeha u istoriji kluba ostali u 90. minutu (1:1) i potom produžetku (1:4).

Posle remija i pobede u Superkupu Španije (1:1, 1:0), odnosno pobede u Primeri u prvom krugu takmičenja (1:2), Atletiko je pobedio Real i u prvoj utakmici osmine finala Kupa kralja. Na prepunom "Visente Kalderonu" - 2:0 (0:0)!

Pogađate, oba gola Atletiko je postigao posle prekida, tačnije kornera.

Prvo je Serhio Ramos u 57. minutu naseo na foru Raula Garsije, koji ga je držao za dres dok je izvođen prekid sa desne strane, pa ga je kapiten Real isprovociran potpuno nepotrebno i grupo oborio na zemlju. Karlos Klos Gomez nije video držanje za dres, ali rvački zahvat jeste, pokazao je na belu tačku, a odatle...

Videvši šta se sprema, Karlo Anćeloti je podigao Kristijana Ronalda sa klupe i uveo ga u igru umesto nevidljivog Džejmsa Rodrigeze, otprilike u isto vreme Dijego Simeone povukao je iz igre debitanta-povratnika na "Kalderon", Fernanda Toresa i uveo Kokea, što je značilo da će zaigrati bez klasičnog napadača na neko vreme (sve do ulaska Marija Mandžukića) i to ne bez razloga - Simeone je odbio početni pritisak Reala, sačekao novi prekid i...

...posle još jednog kornera sa desne strane, Atletiko je došao do drugog gola - 2:0! Strelac je bio mladi Urugvajac Hoze Marija Himenez, koji je iskoristio Realovo fokusiranje na kretnju tek uvedenog Mandžukića, što mu je otvorilo prostor za skok i "poklon" glavom.

Bio je to prvi pogodak snažnog štopera u crveno-belom dresu.

Real je u prvom poluvremenu imao posed lopte od 70 odsto, dva šuta u okvir gola, jedan gol opravdano poništen zbog ofsajda Gareta Bejla, ali je u nastavku izgubio (grubu) bitku na sredini terena i novi gradski derbi. Posle serije od 22 uzastopne pobede, Real je u nekoliko dana doživeo dva poraza posle novogodišnje pauze. Prvo Valensija u Primeri (2:1), a sada Atletiko u Kupu (2:0). U međuvremenu, ekipu koja se očigledno previše raspustila pobedio je i skromni Milan u prijateljskom meču (4:2).

Reuters

Prošle sezone, u polufinalu Kupa, Real je oduvao Atletiko (3:0, 0:2), izbacio je istog rivala i u sezonama 2010/11 i 1993/94, ali će imati veoma težak posao 14. januara na "Santijago Bernabeu", na stadionu na kom je Atletiko dobio utakmicu FINALA Kupa kralja u sezoni 2012/13 (1:2 posle produžetaka).

Real nema mnogo slabosti, možda ima samo jednu pravu - zove se Atletiko Madrid!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija