• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

31.01.2015

18:02

REMI doneo Čelsiju remi protiv Sitija - 1:1

Fudbal

REMI doneo Čelsiju remi protiv Sitija - 1:1

Podeli vest

Murinjo ispunio cilj - sačuvao pet bodova više od "građana". Ubojiti tandem iz prošle sezone Sterling - Staridž srušio Vest Hem

 

Ono što je naumio, Žoze Murinjo je ostvario: Čelsi je na svom terenu osvojio bod protiv Mančester sitija i sačuvao pet poena prednosti ispred najbližeg konkurenta u trci za titulu prvaka Engleske - 1:1 (1:1).

Tokom celog drugog poluvremena "građani" su imali inicijativu, više napadali ka golu Čelsija, mada nisu stvorili neku stoprocentnu šansu. Domaći tim je umešno sačuvao remi i imao više razloga za radost kada je meč završen.

Čelsi je prvi poveo, u 41. minutu, kada se Remi iskrao iza leđa Kompaniju i sa peterca zakucao u gol loptu koju mu je sa strane poslao Azar. Radost domaćih navijača kratko je trajala, jer je u poslednjem minutu poluvremena Silva izjednačio. Najpre je golman Kurtoa napravio grešku, loše je boksovao loptu, koja je došla na volej Agueru, a njegov šut je Silva sa peterca preusmerio u gol.

U timu Čelsija obojica srpskih reprezentativaca, Branislav Ivanović i Nemanja Matić, su bili starteri, dok je u sastavu Sitija Aleksandar Kolarov sve vreme bio na klupi, a Crnogorac Stevan Jovetić je u poslednjem minutu ušao u igru.

 

Liverpul slavio Staridža

Golovima protiv Vest Hema Rahim Sterling i Danijel Staridž su podsetili zašto su prošle godine bili udarni tandem Liverpula, uz Luisa Suareza. Tamnoputi napadači su pogodili mrežu "čekićara" i zaslužili ovacije na prepunom "Enfild roudu" - 2:0.

Staridž se na fantastičan način vratio na teren posle pet meseci i odmah pogodio gol. Na teren je ušao u 68. minutu umesto srpskog reprezentativca Lazara Markovića, koji je odigrao dobru utakmicu, mada je u prvom poluvremenu promašio zicer da dovede Liverpul u vođstvo.

"Prokletstvo" Vest Hema na "Enfildu" se nastavlja, prošla je i 42 utakmica uzastopno bez njihove pobede.

Mančester junajted je rutinski isprašio Lester - 3:1. Robi van Persi i Falkao su postigla prva gola za "crvene đavole", koji su makar do sutra stigli na treće mesto Premijer lige.

Totenhem je mnogo lakše nego što se očekivalo odneo bodove sa stadiona Vest Bromvič Albiona - 3:0. Još jednu izvanrednu utakmicu odigrao je Hari Kejn, koji je sa nova dva gola došao do sume od 10 pogodaka u Premijer ligi ove sezone.

 

PREMIJER LIGA

23. kolo

Subota

Hal - Njukasl 0:3 (Kabelja 40, Ameobi 50, Gufran 78)

Kristal Palas - Everton 0:1 (Lukaku 2)

Liverpul - Vest Hem 2:0 (Sterling 51, Staridž 80)

Mančester j. - Lester 3:1 (Van Persi 27, Falkao 32, Morgan ag 44 - Vasilevski 80)

Stouk - KPR 3:1 (Volters 21, 34, 90 - Kranjčar 36)

Sanderlend - Barnli 2:0 (Vikam 20, Defo 34)

VBA - Totenhem 0:3 (Eriksen 7, Kejn 15, 64p)

Čelsi - Mančester siti  1:1 (Remi 41 - Silva 45)

Nedelja

Arsenal - Aston Vila  14.30

Sautempton - Svonsi 17.00

Tabela: Čelsi 53, Mančester s. 48, Mančester j. 43, Sautempton 42, Totenhem 40, Arsenal 39, Liverpul 38...

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija