• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.02.2015

22:59

LIGA ŠAMPIONA: Mesi promašio penal, Suarez slomio Siti - 2:1

Fudbal

LIGA ŠAMPIONA: Mesi promašio penal, Suarez slomio Siti - 2:1

Podeli vest

Barselona je u prvom meču osmine finala Lige šampiona savladala Siti sa 2:1, Mesi je promašio penal u 93. minutu, a istim rezultatom bio je bolji i Juventus protiv Dortmunda - 2:1

 

Barselona i Juventus slavili su u prvim mečevima osmine finala Lige šampiona. Katalonci su u Mančesteru savladali Siti sa 2:1 golova Luisa Suareza, dok je Aguero vratio nadu "građanima", ali i Hart pošto je u 94. odbranio penal Lionelu Mesiju.

U Torinu, "stara dama" je bila bolja od Borusije Dortmund takođe sa 2:1. Strelci da domaćine bili su Tevez i Morata, dok je Marko Rojs spasio čast Nemaca. 

Srpski reprezentativci Aleksandar Kolarov iz Sitija i Neven Subotić, as Dortmunda, nisu bili ni na klupi svojih timova. 

Barselona je prva stigla do vođstva u Mančesteru. Pogrešio je kapiten Sitija Kompani na ivici kaznenog prostora, praktično servirao loptu Suarezu, koji donosi prednost Kataloncima - 1:0.

Noćne more će domaćini imati zbog Luisa Suareza. Urugvajac je postigao drugi pogodak za Katalonce i možda jednom nogom već uveo svoj tim u četvrtfinale.  Posle slaloma Mesija Đordi Alba je ubacio loptu u prazan prostor, a Suarez sa oko tri metra lako duplirao vođstvo - 2:0.

Dani Alveš je do kraja poluvremena mogao gostima da donese veću sprednost. Želeo je da lobuje Harta, ali je umesto toga pogodio prečku, pa je ostalo 2:0, pošto ni Samir Nasri nije uspeo da savlada Ter Štegena u prvom minutu sudijske nadoknade. 

AP/Photo

Edin Džeko je početkom drugog dela mogao da smanji rezultat i vrati Siti u igru, ali je sa oko pet metara slabo šutirao, pa je golman lako uhvatio tu loptu. Pokušaj Serhia Aguera u 54. minutu završio je tik pored gola, a samo nekoliko minuta kasnije Ter Štegen je zaustavio i solidan pokušaj Demikelisa.

Vraća Aguero u 69. minutu Siti u igru. Postiže 11. gol u Ligi šampiona. Silva je odložio loptu Agueru, a njemu nije ovog puta bilo teško da nastavi golgetersku seriju. Siti je u 74. minutu ostao bez Klišija, koja je dobio drugi žuti karton. 

Lionel Mesi je u 93. minutu sudijske nadoknade mogao Barsi da donese ubedljivu pobedu. Dosuđen mu je penal, Hart mu je prvo odbranio, a onda je Argentinac glavom loptu poslao pored gola.

Ovo je bio četvrti promašen penal Mesija od poslednjih sedam.

Juventus je do vođstva protiv Dortmunda stigao u 13. minutu utakmice. Morata je poveo kontranapad, ubacio loptu na pet metara. Vajdenfeler je ispucao tu loptu, ali samo do Teveza koji postiže četvrti gol u Ligi šampiona pove sezone.

Nije dugo trajalo slavlje "stare dame" u Torinu. Pogrešio je Kjelini, izgubio loptu, niko nije mogao da mu pripomogne, a Rojs je lako na tome profitirao i rutinski matirao Bufona za 1:1.

AP/Photo

Juventus je prednost vratio dva minuta pre kraja poluvremena. Pogba je sjajno ubacio loptu s leve strane, koja je došla do peterca gde potpuno sam Morata nije imao problema da pošalje tu loptu u gol - 2:1 .

U nastavku su se domaćini svim silama trudili da došu do egala, ali Juventus ipak sa golom prednost odlazi na revanš na "Vestfalenu".

Liga šampiona, osmina finala

Mančester siti - Barselona 1:2 ( Aguero 69 - Suarez 16, 30)

Juventus - Borusija Dortmund 2:1 (Tevez 13, Morata 43 - Rojs 18)


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17