• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.03.2015

20:34

ARSENAL BEZ ČUDA, Monako u četvrtfinalu, Kisling poslao Atletiko dalje

Fudbal

ARSENAL BEZ ČUDA, Monako u četvrtfinalu, Kisling poslao Atletiko dalje

Podeli vest

Žiru i Remzi su doneli pirovu pobedu Arsenalu (2:0), koji ipak nije uspeo da nadoknadi zaostatak iz Londona. Duel u Madridu rešen je nakon penala -3:2, a čak trojica igrača Bajera zakazala su sa bele tačke

 

 

Poražen je Monako od Arsenala 2:0 u revanš meču osmine finale Lige šampiona, ali se domogao četvrtfinala zahvaljujući trijumfu u Londonu od 3:1, što “tobdžije” nisu uspele da nadoknade.

U drugom meču, u Madridu igrali su se prvo produžeci, pošto je Atletiko pogodio za 1:0, a u prvom duelu je bilo 1:0 za Bajer. Ni nakon dodatnih minuta nije bilo golova, pa je oduka pala nakon penal serije.

Više sreće imali su domaćini - 3:2. Lena su savladali Grizman, Suarez i Tores, a Garsija i Koke su zakazali. S druge strane, čak trojica igrača Bajera nisu uspela da savladaju Oblaka,  Kalhanoglu, potom štoper Toprak, dok je Kisling bio čovek koji je promašajem lansirao Atletiko u četvrtfinale.

U četvrtfinale Lige šampiona već su se plasirali Pari Sen Žermen, Real Madrid, Bajern Minhen i Porto. Poslednja dva tima biće poznata u sredu uveče, posle revanša Barselona – Mančester Siti i Borusija Dortmund – Juventus.

Puleni Arsena Vengera nisu bili poput Toma Kruza, pa je za njih nemoguća misija to i ostala, pošto nisu uspeli da nadoknade minus iz prve utakmice od 3:1. Čudo je najavio Žiru, nadmudrio odbranu domaćeg tima i iz drugog pokušaja, pošto mu je prvi osujetio Subašić, pogodio mrežu.

AP/Photo

Potom je Aron Remzi u drugom delu povećao na 2:0, lopta se odbila do njega pošto je Volkot pogodio prečku, a on nije pogrešio. Nedostajao je ekipi iz Londona još jedan pogodak, ali je i pored silnih pokušaja do kraja utakmice ostao ipak nedostižan, pa će Monako igrati u četvrtfinalu Lige šampiona.

U Madridu je Mario Suarez uspeo da dovede domaćine u vođstvo i tako poništo prednost Bajera iz prve utakmice. Ali, do kraja se igralo vrlo čvrsto, Koke, Grizman i Turan bili su u solidnim prilikama tokom drugih 45 minuta, ali bi uvek na vreme reagovao golman Leno ili neko iz defanzive "aspirindžija", pa su se igrali produžeci.

Ni nakon njih nije bilo golova, a prilikom izvođenja penala "jorgandžije" su imale više sreće i bili koncentrisani.  Atletiko je sa 3:2 slavio posle penala, pošto su Kalhanoglu, Toprak i Kisling kiksnuli s druge strane.

TOK MEČEVA

- Posle desetak minuta igre nam promene rezultata na mečevima u Madridu i Monaku. Za sada su oprezni i jedni i drugi.

- Žiru se našao u izglednoj prilici, ali je golman Subašić imao sreće, jer je lopta prošla pored gola

- Bono Voks i U2 su u loži stadionu u Monaku, ali za sada ne mogu da uživaju u sjajnom fudbalu. Arsenal juri rezultat, ali je za 25 minuta igre nije imao šut u okvir gola. Mada, puleni Arsena Vengeru su opasniji od domaćina.

AP/Photo

- GOL! Vodi Atletiko protiv Bajera u Madridu. U 27. minutu Mario Suarez je matirao golmana Leboa i poništo vođstvo gostiju stečeno u prvoj utakmici. Imao je i svesrdnu pomoć Topraka koji je dodirnuo lopti i zbunio svog golmana.  

 

 

AP/Photo

- GOL! Žiru je odlično u 36. minutu reagovao posle jedne obijene lopte i doveo Arsenal u vođstvo. Usledila je akcija po desnoj strani, a Žiru je bio najviši u skoku, pa Subašić tu nije ništa mogao.

 

 

- U finišu prvog dela u Monaku Velbek i Žiru bili su u sjajnim šansama, ali je Subašić bio uspešniji.

- U Madridu je posle pogotka Suareza najbolju šansu imao Mario Mandžukić, ali je njegov šut izblokirao neko iz poslednje linije Bajera. Što se gostiju tiče, bezopasni su.

AP/Photo

- Mreže miruju u drugom delu utakmice. U Madridu se ne dešava ništa preterano interesantno, dok je golman Subašić glavni "lik" meča u Monaku, pošto je zaustavio pokušaje Žirua i Ezila.

- GOL! Aron Remzi duplira vođstvo Arsenala, ekipi iz Londona nedostaje još samo jedan pogodak.

 

 

Pogotku je prethodio pokušaj Volkota, ali je pogodio stativu, lopta se pored smušenje odbrane domaćina odbila do Remzija koji konačno matira Subašića.

Velšaninu je ovo drugi gol u nizu, pogodio je i protiv Vest Hema, a čini se da je razbio čini, pošto bi obično posle njegovog gola preminula neka poznata osoba.

- Atletiko je bio znatno agresivniji tokom produžetaka, Huanfran i Tores su pretili, ali sve je to bilo bezazleno po Lena. Nije bilo promene rezultata, pa su penali odlučili.

- Atletiko prvi šutira i Garsija šalje loptu preko gola - 0:0

- Oblak brani Čalhanogluu - 0:0

- Grizman siguran - 1:0

- Rolfes pogađa za Bajer 1:1

- Precizan Suarez - 2:1

- Štoper Toprak šalje loptu preko gola - 2:1

- Šutira Koke, ali Leno brani - 2:1

- Kastro siguran - 2:2

- Precizan i Tores - 3:2

- Kisling šalje loptu preko gola i Atletiko u četvrtifinale Lige šampiona - 3:2

KRAJ.

Liga šampiona, osmina  finala

Atletiko Madrid – Bajer 3:2 posle penala 1:0 (Suarez 28) 0:1 prvi meč
Monako – Arsenal  0:2 (Žiru 36, Remzi 79) 3:1 prvi meč




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija