• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.03.2015

20:21

JUVE I BARSA rutinski prošli do četvrtfinala

Fudbal

JUVE I BARSA rutinski prošli do četvrtfinala

Podeli vest

Juventus golovima Teveza i Morate pobedio 3:0 u Dortmundu. Revija promašaja Nejmara na "Nou Kampu", ali Barsa slavila sa 1:0

 

 

Poslednje dve karte za četvrtfinale Lige šampiona uzeli su Barselona i Juventus! Englezi su ostali bez ijednog predstavnika u elitnom evropskom kupu...

Barselona je pregazila Mančester siti na "Nou Kampu", iako je konačan rezultat samo 1:0. Golman engleskog tima Džo Hart je branio neverovatne stvari, da je imao polovičan učinak njegov tim bi primio barem pet golova od razigranih Španaca.

Pogotovo je Nejmar prednjačio u promašajima, ali su i Mesi, Suarez, Alba imali svoje momente "slave". Gosti su najbolju priliku imali u 78. minutu, kada je Aguero promašio penal, koji je ionako dobio na "lepe oči".

Juventus je deklasirao Borusiju Dortmund u sred Nemačke. Sve je krenulo od starta na vodenicu Italijana, Karlos Tevez je u drugom minutu doveo "Staru damu" u vođstvo i već tada je bilo jasno domaćinima da će teško proći dalje.

Skromni pokušaji "milionera" kažnjeni su u nastavku meča, kada su Morata i ponovo Tevez postavili konačan rezultat - 3:0.

Žreb za četvrtfinale u petak

Žreb za parove četvrtfinala Lige šampiona održaće se u petak u podne u Nionu.

Osam ekipa koje su prošle dalje su: Real Madrid, Barselona, Atletiko Madrid (Španija), Juventus (Italija), PSŽ, Monako (Francuska), Bajern (Nemačka) i Porto (Portugal).

 

Tok mečeva:

- GOL! Vodi Juventus od drugog minuta, strelac je Karlos Tevez! Dočekao je Argentinac loptu na 20 metara od gola i raspalio, a ona je kao strela uletela pod prečku!

Dortmundu su sada potrebna dva gola samo da bi došao do produžetaka.

- Stativa! Nejmar pogađa okvir gola Mančester sitija i propušta priliku da dovede Barselonu u vođstvo. Kolarov je "zaspao", pokvario je ofsajd zamku, ali Brazilac nije bio precizan da kazni srpskog fudbalera.

- Igra se "viktorija" pred golom Mančester sitija: Mesi je imao dobru priliku, tukao je iskosa, pravo u golmana Harta.

- Milner je prvi zapretio Barseloni od igrača Sitija, međutim njegov pokušaj nije bio dovoljno snažan.

- Mesi šutira iz slobodnog udarca sa 25 metara malo iznad prečke.

- Udarac za Juventus, povredio se Pol Pogba, umesto njega je u igru ušao Andrea Barzalji.

- Leo Mesi ponovo pokušava iz slobodnjaka, u 27. minutu, ali je lopta fijuknula iznad prečke.

A, evo kako se Fernandinjo proveo pored Mesija...

 

 

 

- GOL! Rakitić za Barselonu - 1:0! Sve je uradio Mesi, poslao dijagonalu na drugi deo terena, tamo gde je hrvatski fudbaler utrčavao u šesnaesterac, a on je takav poklon iskoristio i preko Hartove glave prebacio loptu u mrežu.

- Obamejang je promašio priliku za Borusiju Dortmund. Na "Signal Iduna areni" samo su navijači žuto-crnih na visini zadatka.

- Na "Nou Kampu" Nejmar je bio u dobroj prilici, ali mu je lopta pobegla sa noge kada je trebalo da šutira.

- Mesi se poigrava sa Mančester sitijem, stvorio je novi zicer za Nejmara, međutim odbrana Sitija je spasila gol i izbacila loptu u korner.

- Stativa! Ponovo Barselona pogađa okvir gola, ovog puta Suarez nije imao dovoljno sreće da zatrese mrežu.

Drugo poluvreme:

- Uzalud Mesi stvara šanse saigračima. Sada je i Đordi Alba izašao sam ispred Džoa Harta, a dvoboj je pripao golmanu Mančester sitija.

- Pokušao je Kolarov sa 25 metara, lopta je otišla pravo u ruke golmana Barselone Ter Štegena.

- GOL! Sve je gotovo u Dortmundu, Juventus je poveo sa 2:0. Alvaro Morata je završio kontranapad koji je poveo Karlos Tevez.

- Ređaju se šanse u Barseloni na obe strane, Milner je promašio za Siti, pa je Ture imao odličan šut sa 17 metara, dok je na drugoj strani Mesi promašio zicer da reši utakmicu.

- Nejmar je mogao da pita Džoa Harta gde želi da mu šutira i postigne gol, ali mu je golman Mančester sitija odbranio šansu "jedan na jedan".

- Penal za Siti! Aguero je pao preko Pikeove noge i sudija je pokazao na belu tačku!

Ter Štegen brani penal Agueru!

Reuters

- GOL! Juventus vodi 3:0! Strelac je Karlos Tevez, a asistent Arturo Vidal.

- Ludi promašaji Barselone pred golom Sitija, sada se i Mesi obrukao. Golman Džo Hart čuda pravi, da nije njega, "građani" bi primili barem pet golova večeras.

 

LIGA ŠAMPIONA

Osmina finala

Borusija Dortmund - Juventus  0:3 (Tevez 2, 79, Morata 70), prvi meč 1:2

Barselona - Mančester siti  1:0 (Rakitić 31), prvi meč 2:1


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija