• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Takovac

25.03.2015

21:47

CAKOVIĆ ZA INFORMER: Hrvat Bušić me je spasao linča!

Fudbal

CAKOVIĆ ZA INFORMER: Hrvat Bušić me je spasao linča!

Podeli vest

Moji saigrači Đorđe Đorđević, Marko Rajković i ja Albaniju smo napustili pod pratnjom policije



 

 

 

Hrvat spasao srpskog heroja u Albaniji! Golman Apolonije iz Fjera Vilson Caković (24), koji je na meču albanskog prvenstva zgužvao velikoalbansku zastavu, kaže da ga je linča spasao fudbaler Tirane Tomislav Bušić!

Caković je usred utakmice od jednog huligana koji je utrčao na teren oteo zastavu na kojoj je pisalo "Nema Albanije bez Kosova i Čamerije" (Albanci severni deo Grčke nazivaju Čamerijom). Bio je to znak za početak drame na terenu.

Ime Vilson dobio zbog TV serije

Caković je neobično ime Vilson dobio zahvaljujući svojim sestrama i njihovoj omiljenoj TV seriji.
- U vreme kada sam se rodio 1991. godine na televiziji se prikazivala neka serija koju su pratile moje starije sestre i kojima se dopalo ime Vilson. Eto, otac i majka popustili su željama ćerki, te se ne zovem ni Mihajlo, ni Dragutin, Milutin, već Vilson. I da vam kažem, ime me ne čini nimalo manjim Srbinom nego što jesam - kaže Caković.

- U trenutku kada je sudija dosudio penal za Tiranu, u teren je utrčao njihov navijač. Krenuo je ka meni noseći zastavu sa tim sramnim natpisom. Iskreno, iako me politika uopšte ne zanima, u tom trenutku mi je ta parola toliko zasmetala da sam dohvatio zastavu i zgužvao je. Tada je na stadionu nastao pravi haos - objašnjava Caković, kojeg je Informer posetio u njegovom Gornjem Milanovcu.

Svi ga obožavali

Bivšeg golmana Zvezde napali su svi na terenu osim Bušića.

- Na mene su se okomili moji saigrači i naši navijači, koji su me do tada obožavali i proglašavali najboljim igračem. Naravno, našao sam se i na meti igrača i navijača Tirane, kojih je bilo oko 3.000. Iznenadilo me je što su se i igrači oba kluba okomili na mene i ne znam kako bi se sve završilo da nije bilo hrvatskog fudbalera Bušića koji nije dozvoljavao da mi bilo ko priđe, ali i korektne intervencije policije - kaže srpski čuvar mreže.

Vrlo brzo Caković je napustio stadion i uz policijsku pratnju otišao do hotela.

- Kada su se strasti koliko-toliko stišale, utakmica je nastavljena izvođenjem penala koji nisam uspeo da odbranim. Odmah zatim trener me je izveo iz igre. Policija me je potom otpratila do hotela. Sutradan sam sa još dvojicom srpskih fudbalera koji igraju u Apoloniji Đorđem Đorđevićem iz Topole i Markom Rajkovićem iz Beograda krenuo pod pratnjom policije ka Srbiji - priča Caković.

Printscreen You Tube

Mladi golman uskoro će se vratiti u Albaniju, ali ne veruje da će tamo nastaviti karijeru.

Ponovo bi uradio isto
Ne mislim da sam heroj, ali se ni ne kajem. Oteo sam zastavu jer mi je srce tako govorilo
Vilson Caković

- Odlazak u Srbiju sam planirao još ranije, tako da nisam pobegao i Fjera. Štaviše, za neki dan ću se vratiti u Albaniju, ali iskreno, posle ovog događaja čisto sumnjam da ću karijeru nastaviti u Apoloniji. Ne želim da ostanem tamo, a nije mi ni do povratka u Srbiju. Ako budem mogao da biram, a nadam se da hoću, onda će to biti neki klub iz Skandinavije, gde ću opušteno moći da igram fudbal i gde ću moći da živim normalnijim životom - otvoren je Caković.

Poslušao srce

Svoj postupak, kako kaže, ne smatra nekim posebnim junaštvom niti žali što je praktično ostao bez kluba, a samim tim i bez novca kog će morati da se odrekne ako želi da raskine ugovor sa Apolonijom.

- Ne smatram sebe nekim velikim herojem, ali ne kajem se zbog ono što sam uradio jer sam reagovao onako kako mi je srce govorilo. Novac jeste u životu veoma važan, ali mislim da ima i važnijih stari koje čoveka čine čovekom - naglašava Vilson Caković, kome bi ovih dana u gradu pod Rudnikom svako da stisne ruku i da mu čestita.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan

pre 9 godina

Jel dobio crveni karton ? Nije ! Kakve so to onda sudije tamo ?

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija