• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.04.2015

20:37

LŠ: Bajern ne zna za milost, Barsa rutinski sa PSŽ!

Fudbal

LŠ: Bajern ne zna za milost, Barsa rutinski sa PSŽ!

Podeli vest

Bavarci i Katalonci u polufinalu Lige šampiona... Da li će baš ove ekipe na megdan jedna drugoj u polufinalu?...
AP PHOTO

Silan je nemački Bajern! Izabranici Pepa Gvardiole deklasirali su Porto u revanš meču najjačeg klupskog takmičenja na Starom kontinentu (6:1) i sasvim zasluženo se našli među četiri najbolje ekipe u Evropi.

Imao je Porto idealnu šansu da prođe u narednu fazu pošto je u na Alijans arenu došao sa vođstvom od dva gola razlike, ali je bavarska mašinerija zasijala kad je to bilo najpotrebnije i pokazala neverovatnu moć!

Nije prošlo ni deset minuta od prvog zvižduka sudije Martina Etkinskona, a Bajern je pokazao ne samo da želi da se revanšira Portu i plasira se u narednu rundu, već da donekle ponizi portugalskog velikana! Tomas Miler maši zicer u 10. minutu meča, minut kasnije u dobroj šansi je Levandovski, ali pogađa samo stativu. Tada je bilo jasno da Gvardiolini puleni sve karte baciti na napad i svom silinom se obrušiti ka golu Fabijana.

Usledilo je neminovno, u 14. minutu utakmice Bernat šalje odličan centaršut u kazneni prostor, Tijago Alkantara je na pravom mestu, sledi fenomenalan skok i udarac glavom, a lopta odlazi iza leđa čuvara mreže Porta.

Na semaforu je jedan nula za domaće!

Tanjug

Osam minuta kasnije Boateng duplira vođstvo posle centaršuta Batštubera, pa domaći stižu do dvocifrene prednosti. Samo pet minuta čekalo se na novi pogodak Bavaraca, ovoga puta egzekutor je Tomas Miler.

Bajern je već tada anulirao prednost domaćina iz prvog meča, pa je bilo jasno da minhenska mašina do srži samleti nemoćne Portugalce! Desetak minuta pre odlaska na odmor golman domaćih ponovo je nemoćan, šutirao je Miler, lopta pogađa jednog od defanzivaca, menja smer, pa je na semaforu rezultat u tom trenutku iznosio 4:0!

Za potpuni potom Porta pobrinuo se Robert Levandovski, koji u 40. minutu susreta trese mrežu za ogromnih 5:0 za šampiona Nemačke!

Potpuno psihički dotučeni gosti nisu uspeli ništa značajnije da naprave ni u drugom poluvremenu. Bajern je nastavio sa dominacijom, stvarali su domaćini šanse i bili opasni po gol, sve do 73. minuta kada Hektor Erera uspeva da zatrese mrežu i makar malo ublaži poraz.

Da Bajern potpuno deklasira protivnika pobrinuo se i Ćabi Alonso koji se u 88. minutu upisuje u strelce i postavlja konačnih Bajern-Porto 6:1!

I pre revanša na "Kamp Nou" Barselona je bila favorit protiv PSŽ, pošto su Katalonci u Parizu tri puta pogodili, a francuski šampion jednom! A to je na terenu Barsa i pokazala pošto je gotovo rutinski uspela da savlada Parižane i ukupnim rezultatom 5:1 prođe među četiri najbolje ekipe.

Oba gola za Katalonce postigao je Nejmar, posle sjajnih asistencija Inijeste i Danija Alveša.

Barselona je od početka utakmice bila bolji rival, nametnula je svoju "tika-taka" igru i na vreme iskoristila najbolje šanse, a gostima od velike pomoći nije bio ni Zlatan Ibrahimović koji se vratio u postavu posle odrađene suspenzije.

Generalni utisak sa večerašnjih mečeva, prošle su bolje ekipe, da li ćemo baš one ukrstiti koplja u polufinalu?!

Tok utakmica:

BARSELONA – PSŽ
Stadion: Kamp Nou (99.787)
Sudija: Sven Moen (Norveška)

Barselona (4-3-3): Ter Štegen – Alves, Pike, Maskerano, Alba – Buksets, Inijesta, Rakitić – Mesi, Suarez, Nejmar.

PSŽ (4-3-3): Sirigu – Van der Vil, Markinjos, David Luiz, Maksvel – Verati, Kabaj, Matuidi – Pastore, Kavani, Ibrahimović.  

BAJERN - PORTO
Stadion: Alijanc arena
Sudija: Martin Etkinson (Engleska)

Bajern (4-3-3): Nojer - Rafinja, Boateng, Badštuber, Bernat - Ćabi Alonso, Lam, Alkantara - Gece, Miler, Levandovski.  

Porto (4-3-3): Fabijano - Rejes, Martins Indi, Majkon, Markano - Kazemiro, Oliver Tores, Erera - Braimi, Kvarežma, Martinez.

Počelo je...

Pokazan je prvi žuti karton i to na meču u Kataloniji, već u trećem minutu. Dobio ga je David Luiz.

Prva prilika i za Bajern na Alins areni. Levandovski šutira izvan šesnaesterca, ali Fabijano brani.

Prvih desetak minuta na Kamp Nou potpuno su u znaku domaćina. PSŽ ima velikih problema da poveže nekoliko dodavanja, naviše zbog visokog presinga Barse.

Kakva šansa za Bajern! U pitanju je 11. minut,  Opet je u centru pažnje Robert Levandovski koji je raspalio loptu iz sve snage, ali je pogodio stativu!

GOOOL! Barsa vodi! Inijesta asistira Neimaru, a ovaj nije imao težak zadatak i posla je loptu iza leđa Sirigua. Barsa je jednom nogom u polufinalu! 

GOOOOL! Bajern rastura Porto! U 27. minutu Levandovski postiže gol za Bavarce!

GOOOL! Neimar ponovo trese mrežu posle centaršuta Alveša! Barsa je, sad se slobodno može reći u polufinalu, pošto je ukupni rezultat trenutno 5:1!

Žuti karton za Ereru u 34. minutu!

GOOOL! Teror Bajerna se nastavlja! Egzekutor je Tomas Miler!

GOOOL! "Petarda" Bajerna! Strelac je ponovo Tomas Miler! levandovski je primio loptu u šesnaestercu, uposlio Milera a ovaj šutira u donji levi ugao i matira golmana!

GOOOL! Bajern vodi u Minhenu! Strelac je Alkantara!

Trese mrežu Zlatan Ibrahimović, ali je gol opravdano poništen zbog ofsajda!

Nekoliko minuta vrlo zrele igre PSŽ! Kao da je trebalo da prime gol kako bi počeli da igraju ovu utakmicu...

GOOOL! Bajern već ima rezultat koji ga vodi dalje! batštuber je dobro skočio na loptu nakon kornera i poslao ju u šesterac, tamo je zahvata Boateng i šalje u mrežu!

Na startu drugog poluvremena, Luis Enrike je napravio prvu izmenu. Umesto Inijeste na teren je istrčao Ćavi.

Solidan pokušaj kabaja sa oko trideset metara. Ipak, bez problema za Ter Štegena.

Još jedan promena u ekipi Barselone. Umesto Buskeca ulazi Roberto.

Velika prilika za PSŽ! Šutirao je Marko Verati, ali je bio neprecizan.

Statistika sa meča Bajern - Porto govori više od hiljadu reči! Domaći su uputili čak 15 udaraca ka golu, dok gosti nisu ni jedan!

U 67. minutu Lukas menja Kabaja.

Izmena u Portu. Brahimija izlazi van, na teren istrčava Evandro.

GOOOL! Porto postiže pogodak kako bi odbranio čast u Minhenu! Evandro asistira, a Martinez loptu glavom pogađa metu! Igrao se 73. minut.

Šansa za PSŽ odlazi u nepovrat! Kavani je šutirao iz "mrtvog ugla", ali je bio neprecizan.

Promena - umesto Matuidija ulazi Raviol.

Na meču u Minhenu, ponovo šansa za Bajern. Na ivici kaznenog prostoru loptu prima Levandovski i odmah šutira, ali je za malo bio neprecizan.

Drugi žuti karton za Markana, pa će preostalih nekoliko minuta Porto igrati sa igračem manje.

GOOOL! Alonso je strelac za Bajern! Sada je 6:1!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija