• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.05.2015

17:24

POGLEDAJTE kako su se navijači Dortmunda oprostili od Klopa (VIDEO)

Fudbal

POGLEDAJTE kako su se navijači Dortmunda oprostili od Klopa (VIDEO)

Podeli vest

Dortmund će na kraju u Evropu kroz Kup Nemačke, iz lige ispali Paderborn i Frajburg, a Hamburg ide u baraž

 

 

 

Spektakularnu koreografiju napravili su navijači Borusije Dortmund pre početka poslednje utakmice u sezoni, koja je ujedno i oproštajna za trenera Jirgena Klopa, jer odlazi iz kluba.

Kop navijača Dortmunda, poznat pod imenom "Žuti zid", podigao je šetalicu sa likom trenera i parolu "Hvala Jirgene". U Klopovom mandatu Borusija je dva puta osvajala titulu prvaka Nemačke, a igrala je i finale Lige šampiona.

Pomalo neuobičajeno za Bundes ligu, poslednje kolo donelo je potpuno očekivane rezultate. Iz lige su na kraju ispali Paderborn i Frajburg, dok se Hamburg izborio za baraž. Gol za ovaj tim postigao je srpski štoper Slobodan Rajković.

Bajern je odavno osvojio novu titulu prvaka, pored njega u Ligu šampiona će na jesen još Volfsburg i Borusija Menhengladbah, dok će Bajer Leverkuzen tu priliku tražiti kroz kvalifikacije.

U Ligi Evrope igraće Augsburg, Dortmund jer će igrati protiv Volfsburga u finalu Kupa, dok će Šalke igrati u kvalifikacijama.

 

BUNDES LIGA

34. kolo

Borusija D. - Verder  3:2 (Kagava 15, Obamejang 17, Mhitarjan 42 - Oztunali 27, Selasije 85)

Borusija M. - Augsburg  1:3 (Rafael 36 - Hojbjerg 72, Matavž 77, Melders 90)

Ajntraht - Bajer L.  2:1 (Seferović 4, Madlung 39 - Belarabi 6)

Keln - Volfsburg  2:2 (Osako 3, Peško 61 - Luiz Gustavo 8, Perišić 15)

Hanover - Frajburg  2:0 (Kijotake 3, Krmaš 84ag)

Hamburg - Šalke  2:0 (Olić 49, Rajković 58)

Paderborn - Štutgart  1:2 (Vučinović 4 - Didavi 36, Ginček 72)

Hofenhajm - Herta  2:1 (Modeste 8, Firmino 80 - Berens 72)

Bajern - Majnc  2:0 (Levandovski 25p, Švajnštajger 48)

Tabela: Bajern 79, Volfsburg 69, Borusija M. 66, Bajer L. 61, Augsburg 49, Šalke 48... Hamburg 35, Frajburg 34, PAderborn 31.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija