• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fss.rs

12.06.2015

13:39

"ORLIĆI" SE OŠTRE ZA AMERE Nema umora, pišemo istoriju!

Fudbal

"ORLIĆI" SE OŠTRE ZA AMERE Nema umora, pišemo istoriju!

Podeli vest

Mladi srpski reprezentativci, koje u nedelju (6.30) čeka meč sa SAD u četvrtfinalu Svetskog prvenstva na Novom Zelandu, poručuju da nisu umorni i da jedva čekaju da odmere snage sa "jenkijima"

 

 

Zamenik kapitena naše selekcije do 20 godina Nemanja Maksimović, jedan od članova "zlatne generacije" iz Litvanije od pre dve godine, kaže da je sistem takmičenja naporan, ali da sav umor nestane kada izađe na teren.

- Prvenstvo sveta je sigurno jedno od najnapornijih takmičenja za svakog sportistu. Lično, nikada u karijeri nisam imao ovakve utakmice. Potrošnja je ogromna, između mečeva osećam veliki umor, ali čim izađem na teren, zaboravim na sve i ne postoji šansa da odustanem ni u jednom trenutku. Zadovoljstvo je nositi dres Srbije, biti deo istorije koja se ovde ispisuje i imati ovako divne saigrače. Kad znaš da ceo tim daje sve od sebe, da svi ginemo jedan za drugoga, onda ne postoji nikakav umor koji ne može da se savlada - ističe Maksimović. 

Srbi jure karte u Oklendu

Plasman Srbije u četvrtfinale, koje će se igrati u Oklandu, podiglo je na noge i našu dijasporu na Novom Zelandu, koja je najbrojnija baš u ovom gradu. Veliki broj iseljenika juri karte za utakmicu, pa se očekuje da će biti između 500 i 1.000 Srba na tribinama u nedelju ujutru po našem vremenu.

Između Srbije i SAD nema nekih velikih tajni, jer su dve reprezentacije poslednju proveru pred start SP odigrale jedna protiv druge u Oklendu. Tada su "orlići" slavili sa 1:0, pa se ne bi bunili ni da se ponovi taj rezultat.

- Imali smo pakleno težak posao protiv Mađara u prethodnom krugu i sreća je bila uz nas, ali smo je apsolutno zaslužili. Slično će biti protiv Amerike, koja je takođe fizički moćna i spremna ekipa. Nadam se da će biti više prostora u napadu, jer i oni hoće da igraju ofanzivno. Direktni su, napadaju moderno, vidi se da se kod njih mnogo ulaže u fudbal. I za nas i za njih je ogroman uspeh što smo stigli u četvrtfinale, a verujem da se mi tu nećemo zaustaviti - naglašava Maksimović.

AP/Photo

Mnogo su opušteniji "orlići" sada pred meč sa Amerikancima nego pred duel sa Mađarima u osmini finala. Kao da su znali kakva ih drama čeka u 120 minuta okršaja sa komšijama.

- Kada smo osvojili prvo mesto u grupi, a Mađarska se jedva provukla sa tri boda, mnogi su očekivali da nas čeka lak posao. Mi ni jednog trenutka nismo potcenili protivnika, ali sigurno da je bilo psihološkog pritiska da se taj meč mora dobiti, jer se to očekivalo od nas. Sada je drugačija situacija, mislim da su šanse podjednake, nema favorita i odlučivaće nijanse. Na nama je da ponovimo igru iz mečeva u grupi, da imamo voljni momenat kao sa Mađarima i ne bi trebalo da bude problema - smatra Nemanja Maksimović.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala

pre 8 godina

Samo "Nož u zube" i udrite...nema razloga za strah..bolji ste !!

Dragomir

pre 8 godina

Лало,бог с тобом а та немој малерисати?Може бити да амери јаве судијама ,,тако и тако или,, ... Разумеш ти мене,Лало?Наравно да ме разумеш!Него,да довршим ово сецкано и залијем па одох у башту пре него што упече.Само одврнем славине а онда иде кап по кап.Мобилним ме зове моја Радојка а ја велим да ме потерало па касним.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija