• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fss.rs

14.06.2015

13:42

EVO ŠTA KAŽU JUNACI: Srbijo, nećemo skoro kućama!

Fudbal

EVO ŠTA KAŽU JUNACI: Srbijo, nećemo skoro kućama!

Podeli vest

Mladi srpski fudbaleri koji su se rano jutros plasirali u polufinale Svetskog prvenstva, poručili su u trenucima velike radosti da nemaju nameru da se sada zaustave, već da nišane i finale

 

 

"Orlići" su jutros posle boljeg izvođenja penala izbacili SAD (6:5), a sada ih čeka meč sa Malijem, kojeg su u prvoj fazi takmičenja, u grupi, pobedili sa 2:0.

Junak pobede nad Amerikancima je postao Nemanja Maksimović, koji je posle dve neiskorišćene "meč lopte" saigrača, rešio da šutira penal u devetoj seriji. Pogodio je i odveo Srbiju u polufinale!

- Ovo su predivni trenuci radosti i sreće, ali u ovom trenutku sam toliko umoran da nemam snage previše ni da se radujem. Bio je ovo moj prvi penal u životu koji šutiram u ovakvim situacijama, a iako nisam bio planiran ja da izvedem, jednostavno sam zakoračio napred i rešio da preuzmem odgovornost. Nisam se dvoumio ni jednog trenutka, bio sam siguran da ću pogoditi. Ponovo smo razbudili Srbiju, imali smo želju da ih manje "nerviramo", da pobedimo u regularnom delu, ali Amerika je bila sjajan protivnik. U polufinalu smo i to je ogroman uspeh. Idemo dalje - jasan je bio Nemanja Maksimović. 

Sergej: Moji drugovi su heroji!

AP/Photo

Jedan od najboljih fudbalera na Prvenstvu sveta, Sergej Milinković-Savić ponovo je bio jedan od najistaknutijih u našem taboru, ali je zbog lakše povrede igru morao da napusti pre kraja utakmice.

- Osetio sam u finišu utakmice probleme sa listovima i najkorektnije je bilo da ustupim mesto nekome ko može kvalitetno da odigra do kraja. Mislim da smo zaslužili ovu pobedu, koja je trebalo da dođe i mnogo ranije, međutim nismo iskoristili prilike, došlo je do penala, koje je bilo jako teško gledati sa klupe. Zahvalio bih se saigračima, oni su pravi heroji, trebalo je ovo sve izdržati i izaći kao pobednik. Mi smo veliki tim, nastavljamo dalje, imamo svoj cilj - rekao je Sergej Milinković-Savić.


Kakve je samo trenutke tokom izvođenja penal serije prošao naš fenomenalni čuvar mreže Predrag Rajković. Majstorski je zaustavljao udarce sa bele tačke Amerikanaca, preuzeo odgovornost da izvede jedan od odlučujućih penala, promašio, ali na kraju ponovo još jednom bio junak utakmice, finalnom odbranom u devetoj seriji.

- Ovo su neverovatne utakmice, koje se nikad ne zaboravljaju. Žao mi je što sam promašio penal, u poslednjem trenutku sam promenio stranu, ali sam ubrzo ispravio grešku i uspeli smo da se plasiramo u polufinale. Penal serija je lutrija i neizvesnost, ali ja sam bio apsolutno siguran da ćemo proći - naglasio je naš kapiten Predrag Rajković.

Neumorni Saša Zdjelar je ponovo pretrčao kilometre, borio se kao lav na sredini terena,a muški je preuzeo odgovornost i precizno šutnuo prvi penal u seriji.

- Nisam se libio da preuzmem odgovornost, selektor je pitao ko će da šutira i prvi sam se javio. Sreća je bila uz nas, ali mi smo još jednom pokazali naš karakter i čeličnu volju, zbog čega smo na kraju i nagrađeni plasmanom u polufinale. Izdržali smo sve, sad se okrećemo narednom protivniku, Maliju. Iznenađen sam da je Nemačka ispala, ali prvenstvo je potpuno nepredvidivo i apsolutno svako svakog može da pobedi - poručio je Saša Zdjelar.

Naš mladi vezista Marko Grujić na odličan način je odmenio kolegu Sergeja Milinković-Savića i u samom finišu utakmice pokazao da selektor Veljko Paunović uvek može najozbiljnije da računa na njega. I on je preuzeo odgovornost u penal seriji, pocepao je mrežu Zeka Stefana.

- Vežbali smo penale dan pre utakmice, često to radimo i bio sam spreman da šutiram. To su trenuci u kojima se ne razmišlja mnogo. Velika je ovo pobeda, veliki uspeh, a iako smo igrali dobro, kao da nam je neka prevelika želja "vezala noge" i nikako se nije dalo da pogodimo mrežu u regularnom delu utakmice, posebno u produžecima kada smo baš bili bolji.  Idemo dalje, još imamo dve utakmice na Novom Zelandu, nećemo skoro kući - našalio se uvek dobro raspoloženi Marko Grujić

AP/Photo



Priliku je od prvog minuta dobio veliki borac, Miladin Stevanović i potpuno zatvorio desnu stranu rivala, a stizao je da se ubaci i u napad. Posle pobede nije skidao osmeh sa lica.

- Ovo su dani naše velike sreće i tek ćemo biti svesni šta smo sve napravili. U produžecima je trebalo da postignemo gol i da pobedimo pre penala, imali smo mnogo dobrih prilika, ali lopta nije htela u mrežu. Penali su lutrija, sreća je bila na našoj strani, ali smo pokazali celom svetu kako se bori za dres svoje zemlje i zato nam se vratilo kad je bilo najpotrebnije. Hvala mnogo navijačima koji su zaista bili fenomenalni, nije ni njima bilo lako na kiši, ali sam siguran da su mnogo radosni, baš kao i mi - istakao je Miladin Stevanović.

Polufinale u sredu od 9.30

Reprezentacija Srbije će polufinalni meč sa Malijem igrati u sredu u Oklendu, a navijači će moći najzad malo da odspavaju, jer je početak utakmice zakazan za 9.30 po našem vremenu.

U drugom polufinalu sastaće se Brazil i Senegal.

Finale je zakazano za 20. jun.


Već se javnost u Srbiji navikla na sjajne partije našeg levog beka Nemanje Antonova, koji je bez dileme jedan od hit igrača trenutno na Novom Zelandu. I protiv Amerike, Antonov je odradio maestralan posao po levoj strani, imao i nekoliko odličnih šuteva, a nije mu zadrhtala noga ni kod penal serije.

- Baš sam rutinski šutnuo penal, nisam se uplašio, iako bismo ispali da sam promašio. Ali, to su trenuci u kojima se mnogo ne razmišlja, koncentracija je najbitnija. Nećemo još da slavimo, posao nismo završili, a nadam se da smo ponovo doneli radost u srca svih Srba, kako u otadžbini, tako i na Novom Zelandu gde imamo sjajnu podršku - napomenuo je Nemanja Antonov.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija