• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sportnetwork/tanjug

26.06.2015

17:21

VELJKO PAUNOVIĆ: Još nisam spreman da budem selektor A tima

Fudbal

VELJKO PAUNOVIĆ: Još nisam spreman da budem selektor A tima

Podeli vest

Selektor omladisnke reprezentacije Srbije Veljko Paunović poručio da mu je cilj da jednog dana sedne na klupu seniorkse reprezentacije ali da još nije vreme za to

Čovek koji je "orliće" predvodio do najvećeg uspeha u srpskom fudbalu kaže da želi da ide korak po korak.

- Ne vidim sebe kao nekog ko je sada spreman da radi na nivou A selekcije. Vidim sebe kao seniorskog trenera jednog dana, ali želim da nastavim da učim, da se trenerski usavršavam i da na taj način sazrevam jer planiram da se barem narednih deset godina bavim ovim poslom. Ne treba nigde žuriti - smatra Paunović koji je glavni kandidat za klupu mlade reprezentacije.

Paunović: Igrali smo za narod

Mladi trener ističe da mu sve još uvek deluje nestvarno i kao u bajci.

- Veliki trijumf za sve nas, značajan za karijere, živote i narod za koji smo igrali. Sada kada smo osvojili pehar još uvek mi sve deluje nestvarno, suočavamo se sa situacijama kada nas ljudi na ulicama zaustavljaju i prepoznaju, pričaju da su plakali posle utakmica. Nismo imali vremena da stanemo i uživamo, jer u ovom momentu uspeh želimo da podelimo sa svima - rekao je Punović.

- Za vreme odmora želim da razmislim šta mogu i šta moram bolje da uradim. Da li će to biti mlada selekcija videćemo, razgovarali smo o tome pre odlaska na Novi Zeland, ali nismo još ništa zatvorili - rekao je Paunović.

Bivši fudbaler nekoliko španskih klubova veruje da ova generacija igrača u budućnosti može da napravi zapažen rezultat i u seniorskoj konkurenciji.

Normalno je da se očekuju slični uspesi u seniorskoj konkurenciji. Bili smo omladinski prvaci Evrope sa selektorom Drulovićem, sada sveta, postižemo dobre rezultate u mlađim selekcijama. Ne kladim se i ne predviđam, ali verujem da možemo da očekujemo rezultat na seniorskom nivou, a to je da postepeno, jednog dana postanemo prvaci Evrope. Verujem u to, kao što sam verovao u ovaj uspeh i za to je potrebno vreme i strpljenje - poručio je Paunović.

Verujem da jednog dana možemo da postanemo prvaci Evrope, ali za to je potrebno strpljenje

Veljko Paunović, selektor "orlića"

On je dodao i da je scenario na Mundijalitu bio idealan za njegov tim.

- Čak i poteškoće su bile idealne jer su od nas iziskivale da se podignemo na viši nivo. Finale protiv Brazila bilo je neverovatno, u jednom trenutku pogledali smo se selektor Brazila i ja, čestitali jedan drugom, klimnuli glavom kao znak da smo učesnici fantaštičnog meča. To je veličina SP, pobedili su zajedništvo, jedinstvo, vrednosti koje smo gajili od samog početka, i to protiv najjačeg rivala kojeg smo mogli da zamislimo golom u finišu, što daje dodatnu strast - zaključio je selektor zlatnih "orlića".

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija