• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: index.hr

08.07.2015

17:37

MILANOVIĆ PISAO PLATINIJU: Hrvati su bili partizani, a ne nacisti

Fudbal

MILANOVIĆ PISAO PLATINIJU: Hrvati su bili partizani, a ne nacisti

Podeli vest

Predsednik Vlade Hrvatske Zoran Milanović poslao je pismo prvom čoveku Evropske fudbalske federacije Mišelu Platiniju nadajući se valjda da će tako spasiti "vatrene" rigorozne kazne od strane UEFA zbog "svastike " na stadionu "Poljud"

- Još uvek nepoznati počinitelji jasno su i odlučno osuđeni sa svih strana.Njihov čin naišao je na prezir velike većine hrvatskih građana. Pokrenuto je opsežno kriminalističko istraživanje, za koje se nadamo da će doneti rezultat i da će počinitelji biti pronađeni u najskorije vreme - obavestio je Milanović u pismu Platiniju.

Milanović je potom želeo prvog čoveka UEFA da podseti na hrvatsku istoriju:

AP photo
 

- Želeo bih da istaknem kako je Hrvatska tokom Drugog svetskog rata imala najveći udeo antifašističkih snaga među stanovništvom u okupiranoj Evropi. Građana Hrvatske bilo je najviše u partizanskim jedinicama. Ističem ovo kako bih pojasnio da za počinitelje gnusnog čina u Splitu nema podrške niti razumevanja u hrvatskom društvu. Njihov čin usmeren je protiv Hrvatskog fudbalskog saveza i to zbog unutarnjeg sukoba Saveza sa delom navijača, a nikako nije podrška nacističkoj ili fašističkoj ideologiji, niti je usmeren protiv hrvatske reprezentacije.

Milanović je poručio Platiniju i da bi drakonska kazna uništila hrvatsku reprezentaciju.

- Hrvati žive i dišu sa svojom reprezentacijom. Navijači su bili duboko šokirani nakon incidenta, u strahu od pravične kazne. Drakonska sankcija koja bi ozbiljno naštetila ili čak sprečila uspeh reprezentacije u dosadašnjim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016, išla bi na ruku upravo onima koji žele da sruše  Savez, ali to bi uništilo i reprezentaciju - istakao je  Milanović u pismu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mali

pre 8 godina

Precutao je da je taj ogroman broj antifasista bio u stvari srpski narod u NDHrvatskoj, izbegao pred istrebljenjem. Hrvati se u zdnjih sto godina nisu nika menjali. Hitlera su docekali veseljem, JNA praznim ulicama.

Deda Zika

pre 8 godina

Sada ce navrat-nanos da vraćaju, postoti put Brozove biste! Ne razumem, zasto u postolja Brozovih bisti u Banskim dvorima, ne ugrade tockiće, ubrzo će ga izbaciti,..

Marko

pre 8 godina

Još uvek poznati počinitelji jasno su i odlučno podržani sa svih strana.Njihov čin naišao je na odobravanje velike većine hrvatskih građana. Pokrenuto je istraživanje, za koje se nadamo da neće doneti rezultat i da počinitelji neće biti pronađeni nikada - obavestio je Milanović u pismu Platiniju. Milanović je potom želeo prvog čoveka UEFA da podseti na hrvatsku istoriju: - Želeo bih da istaknem kako je Hrvatska tokom Drugog svetskog rata imala najveći udeo fašističkih snaga među stanovništvom u Evropi. Građana Hrvatske bilo je najviše u ustaškim jedinicama. Ističem ovo kako bih pojasnio da za počinitelje ovog simpatičnog čina u Splitu ima podrške i razumevanja u hrvatskom društvu. Njihov čin je podrška nacističkoj ili fašističkoj ideologiji. - Hrvati žive i dišu sa svojom ustaškom reprezentacijom. Navijači nisu bili šokirani nakon incidenta.

sirano

pre 8 godina

Dovoljno je videti snimak ulaska nemaca u Zagreb 1941. godine pa da se vidi to silno ,,antifašističko ,, raspoloženje.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija