• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fss.rs

26.08.2015

14:30

SIVIĆ IZABRAO "ORLIĆE" ZA LITVANIJU: Dug je put do Poljske

Fudbal

SIVIĆ IZABRAO "ORLIĆE" ZA LITVANIJU: Dug je put do Poljske

Podeli vest

Selektor mlade reprezentacije Srbije Tomislav Sivić izabrao je igrače za prvu utakmicu novog ciklusa kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2017. godine, koja je na programu 8. septmbra u Gornjem Milanovcu protiv Litvanije

Naredno evropsko prvenstvo održaće se od 16. do 30. juna 2017. godine u Poljskoj. Srbija se takmiči u drugoj kvalifikacionoj grupi zajedno sa Italijom, Slovenijom, Republikom Irskom i Andorom.

Na prvenstvo u Poljsku će se plasirati pobednici grupa, dok ce četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije iz svih devet grupa igrati baraž za još dva mesta na prvenstvu.

Prvi put u istoriji evropskih prvenstava za igrače do 21 godine na završnom turniru učestvovače 12 najboljih zemalja Starog kontinenta.

- Pred nama je ozbiljan i dug put do Poljske. Na tom putu prvi korak će nam biti susret sa Litvanijom. To je ozbiljan rival, koji ima izrazite atletske karakteristike. S druge strane, mi imamo kratak period za pripreme, jer smo okupili novu generaciju. Naša želja je da protiv Litvanije osvojimo tri boda i uspešno započnemo novi ciklus kvalifikacija - rekao je na današnjoj konferenciji za novinare selektor Srbije Tomislav Sivić. 

Na spisku selektora Sivića su:

Golmani: Stefan Čupić (OFK Beograd), Filip Manojlović (Bežanija), Boris Radunović (Atalanta, Italija)

Odbrana: Petar Golubović (Piza, Italija), Milan Gajić (Bordo, Francuska), Miloš Veljković (Totenhem, Engleska), Srdan Babić (Real Sosijedad, Španija), Vukašin Jovanović (Crvena zvezda), Radovan Pankov (Vojvodina), Bojan Nastić (Vojvodina), Nemanja Antonov (Grashopers, Švajcarska)

Sredina terena: Saša Zđelar (Olimpijakos, Grcka), Nemanja Maksimović (Astana), Marko Grujić (C. zvezda), Saša Lukić (Partizan), Danilo Pantić (Vitese, Holandija), Luka Stojanović (Apolon, Kipar), Sergej Milinkovic-Savić (Lacio), Andrija Luković (PVS Ajndhoven)

Napadači: Ognjen Ožegović (Vojvodina), Uroš Đurdević (Palermo), Aleksandar Čavrić (Genk, Belgija), Fejsal Mulić (Minhen 1860)

Novi selektor srpskih nada je rekao da za prvu utakmicu napravljen miks igrača iz ekipe koje su osvojile evropsku i svetsku titulu.

- Mnogi igrači iz ekipe koja je osvojila prvo mesto u Litvaniji pre dve godine trenutno malo igraju. Naš zadatak je da ih vratimo u reprezentaciju, jer su to svojim igrama u omladinskoj ekipi zaslužili. Moramo verovati u njih, jer su to pokazali na medunarodnoj sceni - smatra Sivić.

Selektor je napomenuo da je šansu pružio mnogim igračima, koji su u ranijem periodu bili u reprezentativnim selekcijama.

- Golubović, Luka Stojanović i Pantić su bili deo nacionalnog tima. Sada je red da ih ponovo proverimo i vidimo da li mogu da odgovore obavezama. Nismo zaboravili ni Aleksandra Pavlovskog. Ali, i mnogi drugi igrači su pod našim okom. Prve tri, četiri utakmice moramo da snimimo stanje igrača, a potom da napravimo najbolji tim - objasnio je Sivić. 

Sivić je govorio i o mogućnosti promene sistema igre u mladoj reprezentaciji.

- U ekipi nema bočnih igrača, kao što su bili Andrija Živkovic i Mijat Gaćinović. Zato razmišljamo o tome da u špicu igraju dvojica fudbalera. Đurdević i Ožegović su dobri napadači. Videćemo kako će ta naša ideja izgledati na terenu - istakao je Sivić. 

Okupljanje i početak priprema mlade reprezentacije zakazan je za 31. avgust. Prvog dana biće obavljeni testovi spremnosti igraca, a zatim ce se trenirati u Beogradu i Čačku. Utakmica protiv Litvanije igra se 8. septembra od 18.30 sati u Gornjem Milanovcu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija