• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

31.08.2015

13:31

OKUPILI SE "ORLOVI": Da vratimo pobednički mentalitet!

Fudbal

OKUPILI SE "ORLOVI": Da vratimo pobednički mentalitet!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije okupila se danas u Staroj Pazovi i počela pripreme za utakmicu protiv Jermenije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i prijateljski duel sa Francuskom

Selektor Radovan Ćurčić odlučio je da pozive uruči četvorici debitanata - Milošu Kosanoviću, Marku Petkoviću, Darku Brašancu i Urošu Spajiću.

- Jako sam uzbuđen što sam na okupljanju reprezentacije. Do juče sam nove saigrače gledao na televizoru, a sada ćemo zajedno da igramo. Neke igrače znam iz mlađih reprezentativnih selekcija. Želimo da reprezentaciji vratimo pobednicki mentalitet - rekao je defanzivac Mehelena MIloš Kosanović.

Starsportphoto©


Desni bek Crvene zvezde Marko Petković istakao je da ga nije iznenadio poziv u seniorsku reprezentaciju.

- Nalazimo se u teškoj situaciji, ali ne smemo da se predamo. Potrudićemo se da ne uđemo u istoriju kao najgora selekcija - dodao je Petković.

Na spisku se našao i mladi fudbaler Partizana Andrija Živković, koji već ima dva nastupa za A tim.

- Velika je čast što sam ponovo u reprezentaciji, biće mi mnogo drago ako dobijem šansu. Verujem da ćemo preneti šampionski mentalitet iz omladinske selekcije i da ćemo biti uspešni. Hoćemo da popravimo utisak do kraja kvalifikacija - zaključio je Živković.

Starsportphoto©


Utakmica protiv Jermenije igra se u petak od 20.45 sati na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu bez prisustva publike. Tri dana kasnije na programu je prijateljski meč protiv Francuske u Bordou.

Fudbaleri Srbije nalaze se na petom mestu I grupe kvalifkacija za prvenstvo Evrope sa dva boda minusa zbog kazne i nereda na utakmici sa Albanijom u Beogradu.

Starsportphoto©

Kapiten omladinske reprezentacije koja je pre nekoliko meseci postala prvak sveta Predrag Rajković nada se da će dobiti priliku u seniorskoj konkurenciji.

Na meni je da se trudim i nametnem selektoru. Spreman sam u svakom slučaju za nacionalni tim, i nadam se da ću dobiti priliku - rekao je Rajković.

On je dodao da je cilj reprezentacije da se do kraja kvlaafikacija nacionalna selekcija što bolje uigra.

- Pokušaćemo da se uigramo za kvalfikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji. Daj bože da ja budem neka vrsta talije, tačnije moje pojavljivanje na žrebu za kvlafikacione grupe u Sankt Peterburgu i da ćemo na kraju učestvovati na Mundijalu 2018. godine - istakao je mladi čuver mreže.

Rajković je pre dva dana potpisao za Makabi iz Tel Aviva a već juče je debitovao za novi tim i bio najbolji na terenu.

Zadovoljan sam debijem, bitno je da smo dobili. Znao sam da ću dobiti priliku da zaigram, pošto je sportski direktor zvao mog menadžera da požurimo sa potpisivanjem ugovor.  U Izraelu se igra mnogo brže, ali nivo nije viši. Taktički smo mi ovde mnogo obučeniji - zaključio je doskorašnji kapiten Zvezde.

Starsportphoto©

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17