• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.10.2015

10:17

ZA SRCE IH UJEO! Turci Tošića proglasili četnikom zbog tri prsta!

Fudbal

ZA SRCE IH UJEO! Turci Tošića proglasili četnikom zbog tri prsta!

Podeli vest

Turke je baš za srce ujela pobeda Srbije nad Albanijom u Elbasanu (2:0), pa su tamošnji mediji napali Duška Tošića jer je trijumf proslavio sa tri podignuta prsta

Turski mediji su Tošićev pozdrav nazvali četničkim, odnosno njegovo radovanje okarakterisali kao neprihvatljivo. Tošić nije bio previše rapoložen da priča o tome šta ga čeka po povratku u Bešiktaš. 

- Mislim da nikoga nisam uvredio. Tri prsta su simbol Srbije i ne bih pridavao veći značaj šta pišu zbog toga - kratko je rekao Tošić za Alo.

Takođe, Turcima je zasmetalo jer je napadač Fenerbahčea Lazar Marković, koji zbog povrede nije bio uz ekipu, tvitovao sliku sa srpskom zastavom, na kojoj je pisalo "Kosovo je Srbija".Marković je bio prinuđen da zbog toga nešto kasnije obriše tvit.

(FOTO) E TO JE TAŠTA! Ovako je Divna čestitala zetu Dušku na trijumfu u Albaniji!

Turski mediji baš nemaju drugog posla nego da se bave Srbima i kako proslavljaju pobede. Tako su fotografije slavlja srpskih sportista, koje je na Instagram postavio Tošić: Novaka Đokovića, Dejana Stankovića, Miloša Teodosića.. sa tri podignuta prsta, prokomentarisali kao nedolične.

Smatraju Turci da se sa tri prsta pozdravljaju samo srpski nacionalisti, naravno, nisu propustili priliku da podsete na rat u Bosni i Hercegovini, te su zaključili kako je zbog svega pozdrav sa tri prsta loš i neprimeren.  


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pavle

pre 8 godina

Objasnite Turcima - da Sveto Trojstvo simboliše pravoslavlje,veru, veru u Boga i uspeh, snagu borbe duha i pobedu duha nad nečasnim silama..!! Neka Turci slave na "svoj" način....svako u duhu svog nacionalnog poriva..!! Ne možemo slaviti drugačije - nego, što smo socijalizovani i vaspitavani na našoj tradiciji, vekovima, .. a to što su "naši" na "Privremenom" radu u Turskoj ili bilo gde drugde - ne znači da automatski moraju biti otrgnuti od svoga nacionalnog identiteta..!? ( Što bi eto mnogi poželeli, i nadajui se...)

Pavle

pre 8 godina

Turska bezrezervna podrška Velikoj Albaniji i secesiji Kosova, dok tenkovima jurišaju na Kurdistan - da se ne dozvolii "Kosovo" na sopstenoj državnoj teritoriji..! Bedni podlaci fašističke provinijencije, i licemeri bez presedana u - današnjim savremenim političkim "igrama"..!!

Slobo

pre 8 godina

Cestitam mu jer to sto je uradio je veoma hrabro s obzirom da svi znamo u kakvom okruzenju je to ucinio. Ne smatram uopste da je to nekoga moglo uvrediti posebno ako razume da on nikoga ne vredja nego jednostavno postuje i velica nesto svoje. Hteo bih nesto drugo podvuci. Koliko ja pratim fudbal i igre Duska Tosica mogu slobodno reci da je to igrac koji svojim fudbalskim kvalitetima odavno zasluzuje da bude standardni igrac reprezentacije Srbije. Stvarno mi je cudno da on nije medju prvih jedanaest. Ne moze on iz ekipe da izbaci Stojkovica, Kolarova, LJajica, Matica i Mitrovica koji su stvarno najbolje sto sada imamo. Sa svima ostalim on je konkurentan naravno na svojoj poziciji.

Darlinka

pre 8 godina

Pa neće valjda da bude šćiptar!? Budalaštine, svašta im pada na pamet i svi su im krivi što su izgubili.

vlada

pre 8 godina

Vi svakoga komentariše a vas nesmi niko.Čestitam. Što se tiče vašeg četničkog pozdrava s podignuta tri prsta za mene to predstavlja klanj, strah,paljenje kućai sl. Toliko o vašem ljepom vaspitanju. Što se tiče nogometa normalno da sam navijao za Srbiju tj fudbalere srbije koji su mi bliži nego neki albanci. Pozdrav znam da vi neobjavljujete drugačija mišljenja i blo šta bi Vam zasmetalo.

Pavle

pre 8 godina

Potpuno si u krivu momče...Tri prsta podignuta ne simbolišu "četništvo",ne, već Sveto Trojstvo, ali i ovde kod ove konkludentne radnje - pogrešno rtazmaknuto - razjedinjeno...TREBALO BI SA TRI SASTAVLJENA PRSTA, koje potpuno somboliše Sveto Trojstvo u jedinstvu; Oca, Sina i Duha Svetoga, po čemu se i danas fundamentalno razlikujemo od katoličanstva. Zato će i Tošiću i još nekima biti potrebno još pouke o Pravoslavlju kao posebnom izrazu vere i Hrišćanstva baziranom na jedinstvu SV.TROJSTVA

NAvojo

pre 8 godina

Cestitam Pavlu na strpljenju I pouci o Pravoslavlju, ja sa ovakvima nemam strpljenje, jer je jasno da se radi o onome ko obozava slovo"U", ali mu mogu poruciti da pogleda stare filmove o USTASAMA, pa ce videti da su I oni pozdravljeli sa tri podignuta prsta, sto znaci da je I ta bagra znala za sveto trojstvo, samo sto su njihova tri prsta razmaknuta, a nama se preporucuje da budu skupljena, svi mi to znamo, ali zbog jasnoce gledanja drzimo razmaknute. A nasta podsecaju Vladu, na nijednoj slici nisi video prave CETNIKEsa takvim pozdravom. Inace Cetnici za razliku od vas Hrvata USTASA nisu klali ni palili ni u jame bacali nikoga, vec su svoj Srpski narod cuvali I branili od VAS HRVATA KOLJACA. Cetnici nisu imali ni Jasenovce ni Jadovna ni jame bezdane ni bilo kakva druga stratista. TE TVOREVINA VAMA PRIPADAJU.

dejan

pre 8 godina

mogli bi turci malo da zavire u svoju istoriju i sete se koje su zulume cinili nasem narodu vekovima a ne da napadaju nekoga ko slavi pobedu svoje reprezentacije

dusan

pre 8 godina

@vlada Za tebe tri prsta simbolizira klanhe,ubistva, cetnistvo itd. i kazes nije primereno tako slaviti? A sta tebe briga ili neke turke kako srbija slavi svoje pobede sta se to vas tice? Trebamo zbog vas da slavimo kako vama odgovara a ne kako mi hocemo? Sta je tebe briga za tri prsta nije mi jasno.Ako to za vas predstavlja to sto si napisao onda je to vas problem a ne nas.Poznato je da svi nasi sportisti dizu tri prsta ali svi i ti si sad nasao da nam ukazes da to kao nije u redu! Mani te se vi Srbije i tri prsta ako vam se ne svidja nemoj te gledati vas problem i tacka. Necemo mi zbog vas da menjamo svoje poreklo tako da ako vam se ne svidja kako slavimo to je vas problem a ne nas.Cak se i turci javili da nam nesto pricaju oni koji pobise milion jermena oni nama nesto da pricaju.

ante

pre 8 godina

kazes nije nikog briga kako srbi slave a kad mi hrvati slavimo sa za dom spremni onda je to fasizam to treba sankcionisati itd. kako ste jadni i bijedni

dejan

pre 8 godina

a sto nas vredjas ante,ako si stvarno hrvat?meni to ne smeta ja ne mrzim hrvate a sto se ustastva tice niko nije rekao da su svi hrvati ustase ali da ih je bilo u drugom svetskom ratu u da su cinili zlocine-jesu.da ih i sada ima ima ih.to su cinjenice.

Pavle

pre 8 godina

Fašizam kod Hrvatskog naroda utemeljen je na idejnoj indoktrinaciji papskog Koncila, koji je od Hrvata pravio slepo "oruđe" za borbu protiv Pravoslavlja - na takav način, da oni ne "uprljaju" ruke....Hrvati su samo bednici - poslušnici, slugani bez ličnog nacionalnog identiteta sa vrlo sumnjivom - falsifikovanom (uglavnom) historijom... i pobedama ( vrednim pomena)u novijoj povijesti, pobeda, hrvatskih tenkova - nad srpskim traktorima...

Pavle

pre 8 godina

A znaš li kako se na engleskom kaže Turska i šta znači..? E isto tako ih Anglosaksonci i tretiraju, onako kako ih i zovu: " Ć U R K A " ( "Turkey") E sada zamisli da živiš u državi koju, - pola sveta i najvažniji saveznici zovu "ĆURKA" kako bi se osećao kao državljanin te zemlje i kako bi onda samog sebe nazivao..? Strahota Božija..! Ali, to njima izgleda ne smeta... a i što bi...kad uglavnom - odgovara istini..!!!Tako se i ponašaju

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija